Temadagen arrangeras av IDC tillsammans med Almi, Högskolan i Skövde, Gothia Science Park och Connect

Temadag - Innovationsboost

Material ConneXion, Kavelbrovägen 2B, Skövde

Onsdagen den 23 januari, 13:00-17:00

Anmäl här
Temadagen arrangeras av IDC tillsammans med Almi, Högskolan i Skövde, Gothia Science Park och Connect
Temadag - Innovationsboost
Material ConneXion, Kavelbrovägen 2B, Skövde
Onsdagen den 23 januari, 13:00-17:00

Vill ditt företag börja med egen produktutveckling men är osäkra på hur? Eller sitter du på en idé och undrar vad nästa steg är? Eller undrar du varför innovation ens behövs? Träffa aktörerna som kan hjälpa dig framåt på en kostnadsfri innovationsboost.

Nätverka med aktörer och deltagare

Under eftermiddagen kommer du få träffa och lyssna till hur olika aktörer i teknikparken på Gothia Science Park kan hjälpa dig med forskning, innovationsledning samt affärs- och produktutveckling. Efter presentationerna bjuder vi på fika och du får möjlighet att mingla på vår minimässa. Där träffar du dagens medverkande aktörer samt andra i din situation och får möjlighet att prata mer kring just dina behov.

Program
 • Högskolan i Skövde:
  Christian Jansson, Börje Boers och Danilo Brozovic: Om projekt inom Revitalisering av företag i Skaraborg.
  Susanne Durst: ny produktutveckling och öppen innovation i små och medelstora företag.
 • IDC:
  Hållbar affärs- och produktutveckling med Material ConneXion, databasen och utställning med tusentals innovativa och hållbara material.
 • Almi berättar om tidig innovationsutveckling och finansiering av det.
 • Gothia Innovation berättar om sin nya strategi och vad de kan bidra med i innovationsledningen.
 • Connect presenterar sin verksamhet.
Vilka står bakom temadagen om innovation?

IDC West Sweden AB: ger hjälp till självhjälp genom coachning och långsiktigt lärande – för en hållbar framtida industri.
Högskolan i Skövde: utbildar men kan även ge dig nya uppslag genom till exempel studenter som gör examensarbete i ditt företag. Om du har ett problem eller en idé där högskolans forskare kan bidra så träffas vi gärna.
Gothia Innovation: driver Gothia Science Park, en mötesplats för verksamheter med fokus på utveckling, innovation och digitalisering.
Almi: ger innovationsrådgivning och finansiering.
Connect: matchar företag med professionella rådgivare och investerare.
Skaraborg Invest: Carl Henrik Ohlsson presenterar verksamheten.

Anmälan


Eventet arrangeras av IDC West Sweden AB  i samarbete med Högskolan i Skövde, Gothia Science Park, Connect Väst och Almi. IDC driver projekten ASSAR finansierade av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Skaraborgs Kommunalförbund och Skövde Kommun. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Christian om du vill veta mer om Innovationsboosten.

Industriutvecklare innovation

0500-50 25 27

Christian Bergman

Industriutvecklare innovation

Jag började på IDC i maj 2018 och har en lång bakgrund som lärare på Högskolan i Skövde inom produktutveckling, design, 3D och CAD. Jag har alltid känt ett starkt engagemang för hållbar utveckling. Att dela med mig av kunskap är något jag inte kan låta bli, ens på fritiden, då jag är auktoriserad klätterinstruktör och har hållit studiecirklar i gitarrspel.

Min personliga bild är en mix av allt jag helst gör på fritiden. Jag gillar att klättra, och då mest utomhus i klippor och berg. Tejpen har man för att undvika skrapsår på knogarna när man hänger sig fast genom att knyta näven i en spricka, så det står väl för att jag är lite känslig av mig och inte så tjockhudad. Hjälmen har jag också när jag klättrar, den representerar väl att jag är lite feg – eller i varje fall kalkylerar för vissa risker.

Karbinen har jag för att jag hänger upp mig på saker, även om jag inte är någon ”fästprisse”. Repet symboliserar väl att det blir lite trassligt ibland, fast det är väl kanske bättre än att det knyter sig i magen när man är i ett utsatt läge. Trumpinnarna tog jag för att de var lättare att bära med än gitarren, så de får väl symbolisera att jag är lite lat av mig. Sen kunde jag ju förstås tagit med ett plektrum istället. Att jag inte tänkte på det får väl stå för att jag är efterklok.

 

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 27

Dela via

Våra finansiärer
 • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
 • Europeiska Socialfonden
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Tillväxtverket
 • Vinnova
 • Västra Götalandsregionen