I samarbete med Näringslivsforum Skövde, Skövde Cityförening och Företagarna Skövde/Tibro

Så fungerar FöretagsAkuten Skaraborg och nulägesanalysen "Navigera och Parera"

Webbsänt

Tisdagen den 12 maj, 10:30-12:00

Anmäl här
I samarbete med Näringslivsforum Skövde, Skövde Cityförening och Företagarna Skövde/Tibro
Så fungerar FöretagsAkuten Skaraborg och nulägesanalysen "Navigera och Parera"
Webbsänt
Tisdagen den 12 maj, 10:30-12:00

Välkommen till ett öppet webbinar som ger dig konkret information om vad FöretagsAkuten Skaraborg kan hjälpa till med och vad insatsen ”Navigera och Parera” som Connect Väst erbjuder kan innebära för just din verksamhet.

Under mötet kommer du ges möjlighet att ställa frågor direkt till Ann-Sofie Persson, FöretagsAkuten i Skaraborg och Fredrik Tidholm, Connect Väst kring de insatser som görs för att stötta företag i den rådande situationen med Covid-19. På plats finns också Ramona Nilsson (Näringslivschef Skövde kommun) och Katarina Jonsson (Kommunstyrelsens ordförande) för att ge en bild av nuläget för näringslivet och det politiska läget. Videomötet är öppet för alla intresserade!

Mötet är en uppföljning av ett tidigare videomöte som hölls i syfte att få en nulägesbild och tillsammans diskutera vart vi är och hur vi från olika perspektiv ser vägen framåt. I detta andra möte kommer fokus istället ligga på konkreta insatser för företag mitt i krisen.

Mötets innehåll
 • Ramona Nilsson, Näringslivschef Skövde Kommun
 • Katarina Jonsson, Kommunstyrelsens ordförande
 • Ann-Sofie Persson, FöretagsAkuten Skaraborg
 • Fredrik Tidholm, Connect Väst

FöretagsAktuen Skaraborg

Ann-Sofie Persson, FöretagsAkuten Skaraborg

FöretagsAkuten i Skaraborg finns till för att stötta dig som är småföretagare, såväl nystartad som väletablerad.

FöretagsAkuten erbjuder kostnadsfri konfidentiell företagsrådgivning med anledning av att det nya Coronaviruset Covid 19 snabbt skapat allvarliga konsekvenser. För att kunna möta företags behov av professionell stöttning så är de en första kontakt på NyföretagarCentrum, och samarbetar med ALMI företagspartner och andra aktörer. NyföretagarCentrum i Skaraborg har tillsatt extra rådgivare med uppdrag att informera, ge stöd och lotsa vidare till rätt aktör, beroende på vad du som företagare behöver hjälp med. Ann-Sofie Persson kommer att delta på videomötet och berätta om vad FöretagsAkuten kan erbjudan och svara på frågor från deltagare.

Läs mer om FöretagsAkuten Skaraborg


Connect Väst – ”Navigera och Parera”

Fredrik Tidholm, Connect Väst.

Connects uppdrag är att hjälpa företag att växa hållbart och långsiktigt. De vill erbjuda företag konkreta åtgärdsmöjligheter för att kunna fortsätta vara proaktiva och driva sin verksamhet framåt, även när omständigheterna förändras. 

Connect har tagit fram en tillfällig process för de företag som vill få konkret stöd efter analysen, ”Navigera och Parera”. På 30 dagar görs en kostnadsfri process där en handlingsplan tas fram för att hantera nuläget. Det ingår en strategisk coach att gå igenom verksamheten med, feedback på idéer i en strategisk workshop med ett flertal experter och därefter en advisory board som stöttar företaget i den tillfälliga omställningen. Fredrik Tidholm kommer att vara med på mötet och berätta mer om insatsen och svara på frågor. 

Läs mer om insatsen Navigera och Parera


Instruktioner för videomötet
 • Mötet sker via Teams, ingen anmälan krävs och det är kostnadsfritt.
 • Du behöver inte ladda hem någonting, utan klicka på denna länken några minuter innan utsatt tid så kommer du direkt till mötet via din webbläsare.
 • Det går att ansluta från mobil eller dator.
 • Tänk på att ha din mikrofon avstängd när du inte pratar, är vi många kan det bli väldigt mycket ljud som stör i bakgrunden.

Anslut till mötet, 12 maj 10:30


Eventet arrangeras av IDC i samverkan med Näringslivsforum Skövde, Skövde Cityförening och Företagarna Skövde/Tibro. IDCs finansiärer är Europeiska regionala utvecklingsfonden, Skaraborgs kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Skövde kommun. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

Dela via

Fler utbildningar & event
5 jun

Projekt

Yrkestrainee Skaraborg bjuder in

Onsdag 5 juni, 11:30–13:00

Västsvenska Handelskammaren, Varnhemsgatan 16A, Skövde

26 jun

Projekt | Workshop

Workshop | Hitta framtidens möjligheter med batteriteknik

Onsdag 26 juni, 09.30-12.00

ASSAR Industrial Innovation Arena, Skövde

12 jun

Projekt | Seminarium | Workshop

3D-printning och additiv tillverkning

Onsdag 12 juni, 8:30-16 (dropin och incheckning från 8.00)

ASSAR Industrial Innovation Arena, Skövde

28 maj

Seminarium

Årsstämma IDC West Sweden

Tisdag 28 maj, 12:00 - 17:00

ASSAR Industrial Innovation Arena, Skövde

Våra finansiärer
 • Europeiska unionen
 • Västra Götalandsregionen
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Vinnova