IDC tipsar

Öppet Hus på ASSAR

ASSAR Industrial Innovation Arena, Skövde

Fredagen den 27 september, 15:00-19:00

Öppet Hus på ASSAR
ASSAR Industrial Innovation Arena, Skövde
Fredagen den 27 september, 15:00-19:00

Under ForskarFredag den 27 september öppnar ASSAR upp portarna så att alla som är intresserade kan ta del av ny teknik, ny forskning och nya lösningar för industrin.

ASSAR är en plats för tillverkningsindustri och teknikföretag att mötas på för att inspireras, få ny kunskap och nya kontakter. Kom och träffa forskare, kika på robotar och annat spännande.

När: Fredag den 27 september 15:00-19:00
Var: ASSAR Industrial Innovation Arena

Tips: 16:30 & 17:30 Mini-föreläsningar för hela familjen

Forskare från Högskolan i Skövde berättar mer om intressanta ämnen som rör oss alla i vår vardag, så som dataspelsforskning med Katrin Dannberg och Marcus Toftedahl kring skärmtid och Erik Billing berättar mer hur robotar tänker och hur vi som människor funkar tillsammans med sociala robotar.

Kan sociala robotar hjälpa barn med autism? 
Tid: 16:30
Plats: scenen på andra våning

Sammanfattning: Autism är en funktionsnedsättning som blir allt vanligare, både i sverige och övriga värden. Behandling av autism är svårt, det kräver stor insats både från terapeuter och från patienten själv. De senaste fem åren har Erik Billing, tillsammans med kollegor här i Skövde och runt om i europa, utvecklas sociala robotar som en alternativ form av terapi för barn som diagnostiserats med svår autism. Forskningsprojektet som heter DREAM avslutades nu i maj, och Erik delar med sig av de erfarenheter man fått under åren.

Vad vet du om ditt barns spelintresse?
Tid: 17:30
Plats: scenen på andra våning

Vad vet du som förälder om spel och spelkultur?
Möt spelforskare som diskuterar vardagen som förälder till spelintresserade barn. Vi diskuterar bland annat onlinespel, skärmtid, stillasittande och sociala kontakter både med kompisar och Youtubers. Medverkande forskare: Katrin Dannberg och Marcus Toftedahl, spelforskare, avdelningen för spelutveckling, Högskolan i Skövde

Läs om ForskarFredag

Välkommen!

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova