Öppna fredagar arrangeras av ASSAR

Projekt | Seminarium

Öppen fredag med exjobbsutställning

ASSAR Industrial Innovation Arena

Fredagen den 3 juni, kl. 08:00-15:00

Öppna fredagar arrangeras av ASSAR
Öppen fredag med exjobbsutställning
ASSAR Industrial Innovation Arena
Fredagen den 3 juni, kl. 08:00-15:00

Fredagen den 3 juni kombinerar vi vårt koncept Öppen fredag med en exjobbstutställning från Högskolans ingenjörsstudenter.

Tid: Fredagen den 3 juni, kl. 08:00 – 15:00 (EXJOBBSMÄSSA 10:30 – 13:30)
Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2, Skövde

På våra Öppna fredagar är du som arbetar inom industri- eller teknikföretag i regionen välkommen att komma och arbeta i miljön eller förlägga ett möte i våra lokaler. Denna fredag har du även möjlighet att ta del av alla de examensjobb som ingenjörsstudenterna vid Högskolan i Skövde arbetat med under våren.

Exjobbsutställning – en del av examinationen

Ett 30-tal utställare kommer att visa upp sina resultat i utställningen. Utställningen riktar sig till allmänheten, och är ett bra tillfälle för studenterna att förklara för en allmän publik kring vad de har gjort i sina projekt.

– Att kunna presentera sitt projekt på ett populärvetenskapligt sätt är också ett examinationsmoment, så kom gärna förbi och träffa och prata med våra studenter och se alla de innovativa lösningar som de tagit fram, säger Anna Brolin vid Högskolan i Skövde.

Flera studenter har gjort examensarbeten tillsammans med företag, till exempel “Redesign of wall-mounted Drying cabinet” (samarbete med NIMO-verken) och “Ergonomics evaluation of workstation” (samarbete med FeelGood)

Exempel från utställningen

Bland de 30-tal utställarna kan du till exempel ta del av det examensjobb som Roberto Carlos Barnhardt och Juan Carlos Núñez Hergueta gjort under våren, där de hittat lösningar för hur man bygger AGV:er (Automated Guided Vehicles) billigare och med öppen källkod, för att på så sätt få en ökad användning av automatiserade förflyttningar i industrin.

Du kan också träffa Jorge Beltra Fuerte och Elvira Rodriguez Baidez som vill göra industrirobotar mer lockande och tillgängliga för människor och som arbetat med en robot som kan rita det du ber den om.

Välkomna!

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova