Fokusträff

Berätta för kunderna hur du tar ansvar - det kommer att löna sig

ASSAR Industrial Innovation Arena, Skövde

Tisdagen den 8 oktober, 13:00-16:00

Anmäl här
Berätta för kunderna hur du tar ansvar - det kommer att löna sig
ASSAR Industrial Innovation Arena, Skövde
Tisdagen den 8 oktober, 13:00-16:00

De flesta tillverkningsföretag upplever att kraven på hållbarhet växer både från kunder, kundernas kunder och i rekryteringssammanhang. Gäller det även dig? Att börja fundera på hur du som företag kan hantera i din kommunikation kan vara avgörande. Att vara snabb på att ta sig an utmaningen ger möjlighet att positionera sig och ska du investera i ditt utvecklingsarbete – se då till att få utväxling av det även i ditt varumärke!

Utvecklingsarbete inom hållbarhet påverkar både företag och dess varumärke. Hur kommunicerar företag sitt hållbarhetsarbete på bästa sätt? Vad skall kommuniceras och på vilket sätt för att det ska ge största möjliga effekt och trovärdighet? Och hur ska det absolut inte göras?

Kommunicera med hållbarhet som redskap
Erik Elvingsson Hedén, grundare till Europas största studie om hållbarhet – Sustainable Brand Index, föreläser under Fokusträffen. Han kommer prata om hur hållbarhetsarbete blir allt mer integrerat i företags varumärken och hur företag bäst går tillväga för att kommunicera hållbarhet så trovärdigt och effektivt som möjligt. Det är viktigt för företag idag att förstå denna utveckling och att kunna hantera det utifrån sin unika situation. Det blir en dag som ger dig konkreta verktyg, nya perspektiv och fina möjligheter att nätverka med deltagare från andra industriföretag i Skaraborg.

När: Tisdagen den 8 oktober, 13:00 – 16:00
Var: ASSAR Industrial Innovation Arena, Skövde
För vem: Alla intresserade av hållbarhetskommunikation inom den tillverkande industrin i Skaraborg. Eventet är kostnadsfritt.

Vi bjuder på kaffe/thé/vatten frukt och enkelt tilltugg. Din anmälan behöver vi senast fredagen den 4 oktober. Boka din plats redan nu!

Anmäl här

Känns begreppet Strategisk hållbarhetskommunikation lite otydligt?

Se Erik själv beskriva varför det är viktigt och vad du får med dig från Fokusträffen i klippet nedan.


Om föreläsaren

Erik Elvingsson Hedén är grundare av och VD på SB Insight, en insiktsbyrå som arbetar med undersökningar, analysrapporter, utbildningar, event och strategisk rådgivning med fokus på hållbarhet, varumärke och kommunikation. Erik är också grundare av varumärkesstudien Sustainable Brand Index och strategisk rådgivare till varumärken inom ett tiotal branscher.

Exempel på utbildningar och kompetenser
 • Civilekonom med Masterexamen i marknadsföring, strategi och strategisk HR.
 • Kursansvarig lärare inom hållbarhetskommunikation på Berghs School of Communication.
 • Grundare av Europas största studie om hållbarhet – Sustainable Brand Index.
 • Grundare och VD på insiktsbyrån SB Insight.
 • Rådgivare inom hållbart varumärkesbyggande åt ledande varumärken i Norden.

Läs mer om tidigare Fokusträff tema försäljning – Max Söderpalm

Läs mer om tidigare Fokusträff tema försäljning – Paula Söderström


Eventet arrangeras av IDC West Sweden AB. IDC driver projektet Catalyst  spänner över Västsverige och är finansierat av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Skaraborgs Kommunalförbund och Västra Götalandsregionen. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Lisa Stridh om du vill veta mer om Fokusträffen.

Kommunikation och marknadsansvarig

0500-50 25 02

Lisa Stridh

Kommunikation och marknadsansvarig

Jag började jobba på IDC i oktober 2016. Då startade vi en verklig resa när det gäller vår kommunikation. Vi tog fram en ny grafisk profil, en ny hemsida och ett helt nytt sätt att kommunicera. Jag jobbar som kommunikationsansvarig och ledde arbetet, men det var verkligen ett jobb vi gjorde tillsammans – något av det roligaste jag gjort jobbmässigt. Nu jobbar vi med att driva kommunikationen i dessa kanaler och jag jobbar även med att planera event och driva vår Marknadsgrupp.

Jag har alltid drivit utveckling där jag jobbat, som kommunikationsansvarig på företag inom näringslivet. Och att då komma till IDC var en riktig fullträff! Här jobbar vi med utveckling bokstavligt talat varje dag, på alla nivåer och inom alla områden. Vi gör det dessutom tillsammans, vilket är otroligt lärorikt och roligt.

På min personliga bild har jag med en kortlek, den har flera betydelser. Dels var mitt första jobb efter min universitetsexamen på ett företag som jobbade med att producera kortlekar med foton i. Där var jag ensam anställd och hade alla roller och lärde mig massor. Dels tycker jag mycket om att spela kort och även att lyssna på Lars Winnerbäck som inte sällan sjunger om ”Hjärter dam” som jag frontat på bilden.

När jag inte jobbar är det familjen som gäller!

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 02

Dela via

Våra finansiärer
 • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
 • Europeiska Socialfonden
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Tillväxtverket
 • Vinnova
 • Västra Götalandsregionen