Seminariet arrangeras av ASSAR, IDC och Science Park Skövde

Seminarium

Lunchseminarium: Effektiva möten

Online

Fredagen den 16 april, kl. 12:00-13:00

Anmäl här
Seminariet arrangeras av ASSAR, IDC och Science Park Skövde
Lunchseminarium: Effektiva möten
Online
Fredagen den 16 april, kl. 12:00-13:00

Visst har vi alla varit på möten där vi inte riktigt vet varför vi är där och efteråt så vet vi inte vad som bestämdes eller om det överhuvudtaget blev något beslutat. I denna lunchföreläsning går vi igenom några viktiga delar för att göra möten effektiva. Detta kan appliceras vare sig man har möten i fysisk eller digital form.

Tid: Fredagen den 16 april, kl. 12:00 – 13:00
Plats: Helt online
Målgrupp: För dig som vill göra dina möten mer effektiva

Anmäl dig här

Om föreläsningen

Du kommer att få med dig några värdefulla insikter och tips på hur du och dina kollegor kan göra det mesta av er värdefulla tid.

 • Förberedelser och förutsättningar
 • Vad säger ”etiketten” kring kallelser med mera?
 • Start av mötet
 • Avslutning av mötet
 • Själva mötet
 • Hur lyckas man få ut det mesta av mötet?
 • Hur blir alla delaktiga?
 • Vad är ett bra möte?

Om föreläsaren

David Åberg, Industriutvecklare tillverkning, IDC West Sweden AB

David Åberg har jobbat på IDC West Sweden AB sedan november 2019 och jobbade tidigare i 25 år på Volvo Cars i Skövde i olika positioner inom produktionsteknik, logistik och IT. Där både ledde han och deltog i många olika mötesforum och mötesformer där det förekom mycket digitala möten. Ständiga förbättringar har följt arbetssätten ända sedan starten 1994 och är en naturlig del av Davids arbetsliv och det speglar av sig i viljan att dela med sig av kunskaper och insikter som han samlat på sig under årens lopp.


Aktiviteten arrangeras av IDC, projektet ASSAR Industrial Innovation Arena, ett av de projekt som IDC är med och driver och Science Park Skövde. IDCs finansiärer är Europeiska regionala utvecklingsfonden, Skaraborgs kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Skövde kommun. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri. ASSAR Industrial Innovation Arena är en del av Science Park Skövde och är en mötesplats där utbildning, innovation och forskning ger nya lösningar för industrin.

Vill du veta mer?

Hör av dig till David om du vill veta mer om lunchseminariet

Industriutvecklare tillverkning

0500- 50 25 09

David Åberg

Industriutvecklare tillverkning

Jag började här på IDC i mitten på november 2019 efter att ha jobbat på olika befattningar på Volvo Cars i Skövde i 25 år. Bland annat med förbättringsarbete, logistikflöden, IT applikationer i produktion och givetvis en hel del om produktionsprocessen.

Nu jobbar jag i projekten ASSAR och Catalyst, främst med fokus på produktionseffektiviseringar. Det är spännande projekt där ASSAR har en tydlig koppling till Högskolan i Skövde och forskningsvärlden kring produktionsprocessen och där man vill implementera forskningsresultat i industriella system samt skapa nätverk för kunskapsutbyte mellan olika intressenter. Catalyst fokuserar mer på att vidareutveckla dagens företag och verksamheter för att nå förbättringar i redan befintliga små och medelstora tillverkande industrier.

En av mina styrkor jag har nytta av här på IDC är min förmåga att förklara komplicerade förhållanden på ett enkelt sätt och att jag är angelägen om att få med alla i förståelsen kring förändringsresan.

Att jobba på IDC är en härlig känsla där man får möjlighet att upptäcka den fantastiska bredd av verksamheter som finns i regionen Skaraborg! Möjligheterna till utveckling, både att ge och få, är nästintill obegränsade vilket är mycket stimulerande. Ständig utveckling och att dela med sig av kunskap är drivkrafterna som får igång mig varje dag och varje vecka.

När jag inte är på jobbet så tränar jag gärna både andra (min sons handbollslag i IFK Skövde HK P09) och mig själv (på Friskis & Svettis och på golfbanan).

 

Kontaktuppgifter

 • 0500- 50 25 09

Dela via

Våra finansiärer
 • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
 • Europeiska Socialfonden
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Tillväxtverket
 • Vinnova
 • Västra Götalandsregionen