IDC tipsar

Lunchföreläsning: Tjäna eller känna? Om materialvalets möjligheter

Co-working space i Växthuset, Science Park Skövde

Torsdagen den 27 februari, kl. 11:45-13:00

Anmäl här
Lunchföreläsning: Tjäna eller känna? Om materialvalets möjligheter
Co-working space i Växthuset, Science Park Skövde
Torsdagen den 27 februari, kl. 11:45-13:00

Mängder av nya material utvecklas varje dag. De ger oss möjligheter, men också potentiella problem. Följ med på en inspirerande resa om hur valet av material kan öka både emotionella och ekonomiska värden.

Under föreläsningen berörs ingredienser som biomik, storytelling och gamification samt kreativt nyttjande av spill – alla viktiga komponenter i att forma en kreativ, hållbar och trevligare framtid.

Om föreläsaren

Christian Bergman jobbar som industriell utvecklare på IDC. I sin roll som rör kreativ produktutveckling jobbar han också med materialbiblioteket Material ConneXion Skövde, en databas och utställning med tusentals innovativa och hållbara material.

Tid: Torsdagen den– Plats: Co-working space i Växthuset, Science Park Skövde.
Arrangör: Science Park Skövde AB

Mer information

Det är drop-in från kl. 11.45, föreläsningen startar kl. 12.00. Om du vill äta lunch under föreläsningen så finns det mat att köpa i Restaurang Orangeriet eller i Caféet i Växthuset.

Läs mer och anmälan

Vill du veta mer?

Hör av dig till Christian om du vill veta mer om föreläsningen eller Material ConneXion.

Industriell utvecklare

0500-50 25 27

Christian Bergman

Industriell utvecklare

Jag började på IDC i maj 2018 och har en lång bakgrund som lärare på Högskolan i Skövde inom produktutveckling, design, 3D och CAD. Jag har alltid känt ett starkt engagemang för hållbar utveckling. Att dela med mig av kunskap är något jag inte kan låta bli, ens på fritiden, då jag är auktoriserad klätterinstruktör och har hållit studiecirklar i gitarrspel.

Min personliga bild är en mix av allt jag helst gör på fritiden. Jag gillar att klättra, och då mest utomhus i klippor och berg. Tejpen har man för att undvika skrapsår på knogarna när man hänger sig fast genom att knyta näven i en spricka, så det står väl för att jag är lite känslig av mig och inte så tjockhudad. Hjälmen har jag också när jag klättrar, den representerar väl att jag är lite feg – eller i varje fall kalkylerar för vissa risker.

Karbinen har jag för att jag hänger upp mig på saker, även om jag inte är någon ”fästprisse”. Repet symboliserar väl att det blir lite trassligt ibland, fast det är väl kanske bättre än att det knyter sig i magen när man är i ett utsatt läge. Trumpinnarna tog jag för att de var lättare att bära med än gitarren, så de får väl symbolisera att jag är lite lat av mig. Sen kunde jag ju förstås tagit med ett plektrum istället. Att jag inte tänkte på det får väl stå för att jag är efterklok.

 

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 27

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
  • Europeiska Socialfonden
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Tillväxtverket
  • Vinnova
  • Västra Götalandsregionen