Eventet är ett samarbete mellan Chalmers och SWEREA

IDC tipsar

LIGHTer resultatworkshop

Poseidon-salen, Chalmers, Göteborg

Onsdagen den 16 maj, 9:30-15:30

Anmäl här
Eventet är ett samarbete mellan Chalmers och SWEREA
LIGHTer resultatworkshop
Poseidon-salen, Chalmers, Göteborg
Onsdagen den 16 maj, 9:30-15:30

Onsdagen den 16 maj 2018 arrangerar LIGHTer sin årliga resultatworkshop på Chalmers i Göteborg. Workshoppen är en heldag som fokuserar på de resultat som uppnått inom alla olika delar av LIGHTer.

Dagens innehåll

Under dagen får vi höra om resultaten från nyligen avslutade FoI-projekt, den senaste forskningen inom LIGHTer Academy, vad doktoranderna har på gång inom LIGHTer PhD network och vad som händer med LIGHTers internationella arbete. Dagen avslutas med en presentation av en ny satsning som vi kallar LIGHTer Produktoptimering.
Varmt välkommen!

Läs mer och anmälan


Workshop 17/5: Cirkulär ekonomi och lättvikt

Dagen efter LIGHTer resultatworkshop bjuder vi tillsammans med Swerea in till en workshop om cirkulär ekonomi och lättvikt. Här inspireras vi av talare från båda dessa fält för att ta fram nya hållbara lösningar för din produkt eller ditt företag.

Målgrupp: Workshoppen vänder sig till företag med intresse av Cirkulär Ekonomi och Lättvikt, för ett nytt sätt att göra material och produkter, som är både lätta och hållbara och som går att ta hand om i cirkulära system.

Mål: Att lyfta fram de utmaningar svenska företag står inför om Cirkulär Ekonomi och Lättvikt. Att få fram nya idéer kring möjliga projekt, där företagen behöver stöd av en forskningspartner.

Datum: Torsdagen den 17:e maj.
Tid: 9.00 – 16.00.
Plats: Swerea IVF, Argongatan 30, Mölndal.
Sista anmälningsdag: 9 maj.

Läs mer och anmälan


Om LIGHTer

LIGHTer är en branschöverskridande lättviktsarena, som avser att skapa en nationell struktur för effektivisering av teknikutvecklingen och utveckling av människor med unik, multidisciplinär förmåga att skapa produkter med låg vikt.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Marie om du vill veta mer om LIGHTer.

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 21

Marie Hult

Industriutvecklare tillverkning

Sedan augusti 2013 har jag varit anställd som säljresurs här på IDC och främst jobbat med kundkontakt för IDC och Material ConneXion. Men jag har även hand om prospekt, event och seminarier, jag är nog lite allt i allo .

Det är en fantastisk känsla att få vara med och coacha människor och se dem lyfta. Att fånga upp företagens behov och få dem att själva se och ombesörja dem. Det gör det extra roligt att gå till jobbet.

Min lediga tid spenderar jag gärna med familj och vänner. Vi umgås, lagar och äter god mat serverad med ädla drycker. För mig är det även avkoppling att komma ut i skogen och som hundägare har jag en jättebra anledning att göra det ofta.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 21

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
  • Europeiska Socialfonden
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Tillväxtverket
  • Vinnova
  • Västra Götalandsregionen