Eventet arrangeras av Högskolan i Skövde

IDC tipsar

IDC tipsar: Testa Eye Tracking-teknik

ASSAR

Måndag 11 oktober samt fredag 15 oktober, kl. 9:00-12:00

Eventet arrangeras av Högskolan i Skövde
IDC tipsar: Testa Eye Tracking-teknik
ASSAR
Måndag 11 oktober samt fredag 15 oktober, kl. 9:00-12:00

Med en Eye Tracker kan du testa gränssnitt och se var användaren fäster blicken på en skärm, vilket kan ge dig viktig information om hur användarvänligt ditt gränssnitt är. Kom och testa tekniken och passa på att vara med i ett forskningsprojekt vid Eye Tracking-demonstratorn på ASSAR.

Tid: Måndagen den 11 oktober och fredagen den 15 oktober, kl. 09:00 – 12:00
Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2b, Skövde
Målgrupp: som sysslar med någon form av form av utveckling av gränssnitt

Anmälan: Mejla Joakim Kävrestad

Om tekniken

Eye Trackning är en teknik som används inom forskning och utveckling av användargränssnitt. Med en Eye Tracker kan du testa gränssnitt och se var användaren tittar på skärmen vilket ger dig information om vad användaren noterar eller har svårt för.

– Det kan röra sig om vad man tittar på i mejl, om man ser lösenordstips, och så vidare. Det kan även handla om huruvida användaren läser säkerhetsrelaterad information och hur länge man läser informationsmeddelanden och varningar. Vi försöker med hjälp av tekniken avgöra var en användare spontantittar, kan man säga, förklarar Joakim Kävrestad, adjunkt i informationsteknologi vid Högskolan i Skövde.

Om testtillfällena

En av demonstratorerna på ASSAR är en Eye Tracker och den kommer demonstreras för den som vill prova den 11:e och den 15:e oktober. Kom gärna förbi och prata om tekniken med Joakim som är ansvarig för demonstratorn. Du får gärna mejla  i förväg så vi kan planera besöket på bästa sätt. Joakim kan också visa hur man skulle kuna analysera just din hemsida. Har du lust får du även gärna delta i ett experiment som är en del av ett pågående forskningsprojekt där Eye Tracking används.

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova