Utbildningen arrangeras av Campus Västra Skaraborg

IDC tipsar

IDC tipsar: Operativ produktionstekniker

Campus Västra Skaraborg och Online

Start februari 2022

Anmäl här
Utbildningen arrangeras av Campus Västra Skaraborg
IDC tipsar: Operativ produktionstekniker
Campus Västra Skaraborg och Online
Start februari 2022

Bli eftertraktad på arbetsmarknaden och var med och utveckla hållbara produktionsprocesser inom livsmedels-, läkemedels- och tillverkningsindustrin. Utbilda dig till Operativ produktionstekniker med inriktning polymera material.

I januari 2022 startar YH-utbildningen Operativ Produktionstekniker på Campus Västra Skaraborg i Lidköping med inriktning polymera material. Utbildningen är en specialiserad utbildning som ger praktiska och teoretiska kunskaper för att arbeta som produktionstekniker i de flesta tillverkande företag.

Praktisk information

Utbildningstid: 1 feb 2022 – 6 jun 2023
Ansökningsperiod: 1 sep 2021 – 23 januari 2022
Plats: Föreläsningarna ges på Campus Västra Skaraborg i Lidköping med sändning till Skövde två till tre dagar per vecka. Övriga dagar ägnas åt självstudier.

Ansök här

Flera jobbmöjligheter

Polymera material är komplexa och används överallt runt omkring oss, exempelvis i byggnadsmaterial, implantat och förpackningar. Tillverkarna är i stort behov av personer med kompetens som kan bidra till hållbar utveckling och effektivisering via bland annat LEAN. Kompetensen att arbeta med formsprutning, formgjutning och värmeformning inom polymerindustrin är mycket eftertraktad. Utbildningen är en platsbunden heltidsutbildning med stor näringslivsanknytning genom bland annat LIA (praktik) på företag där du redan under studietiden skapar viktiga kontakter som leder till jobb. Efter utbildningen finns jobbmöjligheter som processoperatör, tekniker, produktionsberedare eller ställare på företag inom plast- och gummiindustrin men också inom övriga tillverkningsindustrin.

Utbildningsinformation som PDF

Läs mer om utbildningen

 

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
  • Europeiska Socialfonden
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Tillväxtverket
  • Vinnova
  • Västra Götalandsregionen