Arrangeras av Högskolan i Skövde

IDC tipsar | Utbildning

IDC tipsar: Minikurs kollaborativa robotar

Högskolan i Skövde, byggnad Portalen

Tisdagen den 14 november, 9:30 – 15:00

Anmäl här
Arrangeras av Högskolan i Skövde
IDC tipsar: Minikurs kollaborativa robotar
Högskolan i Skövde, byggnad Portalen
Tisdagen den 14 november, 9:30 – 15:00

Är du nyfiken på kollaborativa robotar? Högskolan i Skövde bjuder in till workshop där du får testa kollaborativa robotar under handledning av robotexperter.

Under dagen kommer det att visas lågkostnadsrobotar som även små företag har råd att investera i. Deltagare uppmanas till att ta med produktdelar som man på plats kan prova att exempelvis plocka, montera och/eller lyfta tillsammans med en robot. Robotarna som används kan lyfta upp till fem kilo och har ett gripverktyg som kan greppa upp till 140 mm.

Syfte med kursen

Efter dagens slut ska deltagarna kunna förstå vilka möjligheter kollaborativa robotar innebär och ha kunskap kring om och hur de kan användas i den egna verksamheten. Deltagare kommer även få lära sig viss enklare programmering.

Kursen är kostnadsfri

Fika och lunch ingår. Anmälan senast 3 november.

Läs mer här

Inbjudan minikurs kolloborativa robotar

Vill du veta mer?

Hör av dig till Johan om du vill veta mer om kursen.

Industriell utvecklare

0500-50 25 22

Johan Svensson

Industriell utvecklare

Jag börjar med att berätta lite mitt om personliga foto. Tanken är att försöka visa vad mitt största intresse är; skog och jakt. Men mycket tid går även åt för löpträning, skidåkning, familjeliv med två barn och vår nya familjemedlem, hundvalpen Diza.

Jag har jobbat med produktutveckling och finansiering här sedan 2012 och fungerar även lite som en länk mellan småföretagen och akademin. Det innebär att jag lyssnar av företagens behov och utmaningar och hjälper dem hitta en lösning. Det kan vara hjälp i form av samverkan med andra företag, forskningsinstitut eller konsulter. Det är fantastiskt roligt att tillsammans med företagen hitta en lösning och på så sätt få uppskattning för vårt jobb.

IDC skulle jag sammanfatta med orden lyhörd, nyfiken och engagerad. För att förstå företagens behov behövs mycket av dessa egenskaper.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 22

Dela Via

Våra finansiärer
  • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
  • Europeiska Socialfonden
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Tillväxtverket
  • Vinnova
  • Västra Götalandsregionen