ForskarFredag arrangeras av Högskolan i Skövde, Balthazar Science Center och ASSAR

IDC tipsar

IDC tipsar: ForskarFredag med Öppet Hus

ASSAR Industrial Innovation Arena/ Balthazar Science Center, Kavelbrovägen 2B, Skövde

Fredagen den 28 september, 13:30-14:30.

ForskarFredag arrangeras av Högskolan i Skövde, Balthazar Science Center och ASSAR
IDC tipsar: ForskarFredag med Öppet Hus
ASSAR Industrial Innovation Arena/ Balthazar Science Center, Kavelbrovägen 2B, Skövde
Fredagen den 28 september, 13:30-14:30.

Fredagen den 28 september är det ForskarFredag; Sveriges mest spridda vetenskapsfestival med aktiviteter i hela landet. Balthazar Science Center, ASSAR Industrial Innovatio Arena och Material ConneXion håller Öppet Hus. Tillsammans vill vi skapa mötesplatser mellan forskare och allmänhet, visa hur roligt, spännande och vardagsnära forskning kan vara och hur det är att vara forskare.

Välkommen till ett fullspäckat program i forskningens anda där allmänhet och inbjudna besökare till Balthazar får ta del av allt ifrån artificiell intelligens, smart industri och lyssna till när flera av forskare från Högskolan i Skövde pitchar sin forskning i den populära tävlingen Forskar Grand Prix. Konferencier för dagen är Fritte Fritzon, komiker och radiopratare. Det är fri entré till Balthazar hela dagen. Under eftermiddagen är det Öppet Hus med aktiviteter, dagen avslutas med science quiz och tacos.

Dagen i korthet

Öppet Hus startar

 • 13:30-14:30 Forskar Grand Prix. Fem av Högskolans forskare pitchar sin forskning. Vinnaren utses av en jury tillsammans med publiken.
 • 15:00-19:00 Allt du velat veta om smarta lösningar. Prova-på-aktiviteter för hela familjen där du får uppleva en mängd olika sätt att arbeta med teknik genom interaktiva stationer.
 • 15:00-19:00 Allt du velat veta om ASSAR. Under ForskarFredag öppnar ASSAR upp så alla kan ta del av ny teknik, ny forskning och nya lösningar för industrin.
 • 15:00-19:00 Lär dig allt om hållbara material på Material ConneXion. Ta chansen att kika runt i biblioteket bland alla spännande material och ställ frågor till våra experter. Här hittar du inspiration, information och innovation kring material och produktutveckling.
 • 17:30-18:30 Science quiz – anta utmaningen!
  Konfrencier Fritte Fritzon håller en science quiz med garanterad skrattfest. Ta med dig familjen, några vänner eller kollegor och utmana varandra i vetenskap! Tacobuffé står uppdukad för den som är hungrig.
 • 18:45-19:00 Avslutning
  Fritte tillkännager vinnaren av science quizen och tar pulsen på dagens segrare i Forskar Grand Prix.

Välkommen!

Hela programmet

Dela via

Våra finansiärer
 • Europeiska unionen
 • Västra Götalandsregionen
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Vinnova