IDC tipsar

IDC tipsar: Digitala produktpass – så förbereder sig Sverige

Online

Torsdag 27 oktober, 12:45-15:00

Anmäl här
IDC tipsar: Digitala produktpass – så förbereder sig Sverige
Online
Torsdag 27 oktober, 12:45-15:00

Vill du få insyn i olika initiativ som pågår inför kommande EU-lagstiftning kring produktpass? Behöver du förstå mer om vad lagstiftningen innebär i praktiken och hur du bör förbereda dig? GS1 bjuder in till webinar den 27 oktober.

Nu har du chansen att få veta mer om;

  • Vilka projekt som drivs i Sverige
  • Vad digitala produktpass innebär
  • Den nya EU-lagstiftningen

Du kommer att få en lägesrapport om några olika projekt som just nu drivs i Sverige. Du kommer också få en bättre förståelse för vilka möjligheter digitala produktpass erbjuder och vad du som varumärkesägare behöver börja tänka på och förbereda under de närmaste åren, i väntan på den nya EU-lagstiftningen. Sessionen avslutas med handfasta råd till dig som är intresserad av att ta steget vidare.

Tid:  Torsdagen den 27 oktober 2022, 12:45-15:00
Plats: Online
Målgrupp: Varumärkesägare och andra aktörer som är intresserade av digitala produktpass och pågående initiativ i Sverige.

Boka din plats

Program
Vad är digitala produktpass och hur påverkar det dig som varumärkesägare?

Vad kommer den nya EU-lagstiftningen att innebära och vad är egentligen hållbarhetsdata? En kurerad omvärdsanalys med konkreta råd till dig som behöver påbörja resan mot digitala produktpass. Magnus Nikkarinen, Svensk Handel och Staffan Olsson, GS1 Sweden

Mervärde, drivkrafter, övergripande utmaningar

Om varför digitala produktpass behövs för att möjliggöra omställningen mot ett mer cirkulärt och hållbart samhälle. Andreas Nobell, TCO Development.

Sex konkreta samarbeten i Sverige och Europa

Vi välkomnar några av Sveriges vassaste initiativ inom produktpass för att berätta mer om vad de konkret arbetar med just nu och hur de ser att varumärkesägare kan samarbeta. Dessutom ges tid att ställa frågor till projekten.

https://gs1.se/wp-content/uploads/sites/2/2022/09/propare-1-tre-saker-du-behover-veta-om-lagstiftning.mp4?_=1


Webinaret anordnas av AxfoundationGS1 SwedenMiljömärkning Sverige och Svensk Handel som tillsammans driver projektet ProPare.

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova