Arrangeras av Högskolan i Skövde genom plattformen CLAS

IDC tipsar

IDC tipsar: CLAS-webinarium - förändringar i den globala fordonsindustrin – konsekvenser och möjligheter för Skaraborg

Online

Torsdagen den 25 mars, 13-15

Anmäl här
Arrangeras av Högskolan i Skövde genom plattformen CLAS
IDC tipsar: CLAS-webinarium - förändringar i den globala fordonsindustrin – konsekvenser och möjligheter för Skaraborg
Online
Torsdagen den 25 mars, 13-15

Centrum för Ledarskap och Arbetsliv i Skaraborg, CLAS är en plattform för samverkan mellan akademi och arbetsliv. Seminarierna är öppna för medarbetare från intresserade företag och organisationer. Syftet med CLAS är att akademi och arbetsliv gemensamt ska bidra till utvecklingen av Skaraborg till en kunskapsregion.

Välkomna att anmäla er vårt kommande webinarium. Vid detta tillfälle får vi lyssna till Per-Åke Szekeres från Powertrain Engineering Sweden AB och Mikael Wickelgren från Högskolan i Skövde.

Talare: Per-Åke Szekeres, Industrial Strategy, Powertrain Engineering Sweden AB.

Flera decennier innan bilföretaget Volvo fanns tillverkades motorer i Skövde. I (nästan) alla bilar Volvo sålt har det tills helt nyligen funnits enbart förbränningsmotorer. Nu står hela fordonsindustrin inför ett viktigt skifte, bort ifrån den totala dominansen av vanliga motorer som använder bensin eller diesel. Volvo Cars har idag asiatiska ägare och har startat en utveckling där fordon med nollutsläpp står i förgrunden. Vad innebär branschens elektrifiering för verksamheten i Skövde? I fjol hette verksamheten Volvo Cars Engine och nu heter den Powertrain Engineering Sweden AB. Varför och vad kan denna förändring innebära?

Talare: Mikael Wickelgren, docent i företagsekonomi vid Högskolan i Skövde.

Fordonsindustrin är en sant global bransch med enorm social, kulturell och ekonomisk betydelse för regioner, nationer och miljontals människor. Nu står den globala fordonsindustrin inför en av de mest omvälvande förändringarna den någonsin befunnit sig i. Teknisk utveckling, skärpta miljökrav, globalisering, digitalisering, urbanisering och förändrad syn på bilen har skapat ett förändringstryck på fordonsindustrin som aldrig förr. Vad händer internationellt, nationellt och lokalt under sådana kraftiga förändringar? Hur kommer framtidens mobilitet att se ut? Hur påverkar detta fordonstillverkarna och alla de människor som arbetar i den?

Tid: Torsdagen den 25 mars, 13-15
Plats: Online
Sista anmälningsdag: 20 mars

Boka din plats

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova