Arrangeras av Produktionstekniskt centrum, PTC i Trollhättan

IDC tipsar

IDC tipsar: Automationsdagen i Trollhättan

SAAB Bilmuseum / Produktionstekniskt centrum PTC byggnad 73, Trollhättan

Onsdagen den 22 november

Anmäl här
Arrangeras av Produktionstekniskt centrum, PTC i Trollhättan
IDC tipsar: Automationsdagen i Trollhättan
SAAB Bilmuseum / Produktionstekniskt centrum PTC byggnad 73, Trollhättan
Onsdagen den 22 november

Automationsdagen 2017 i Trollhättan erbjuder en blandning av föreläsningar och demopass med ny teknik ”in action”. Här bjuds lösningar för flexibel och innovativ produktion.

Det är Produktionstekniskt centrum, PTC som bjuder in till eventet som i år hålls onsdagen den 22 november. Det är ett toppenbra tillfälle att odla beställarkompetens samtidigt som det ges tillfälle att nätverka och skapa nya kontakter.

Dagens första halva är uppdelad på två olika spår. ”Flexibel och innovativ automation” och ”3D-silver – fullskalig digital modell av morgondagens fabrik”.

Två olika områden präglar förmiddagen – innovativ automation och 3D-silver

Det första spåret behandlar projektet MiljöFIA som pågått under ett år, här finns ett tydligt fokus på kollaborativa robotar och automationslösningar som är omställbara eller konfigurerbara. Inom det andra spåret leder Combitech föreläsningar om hur modern teknik används för 3D-scanning och optimering skapar fullskaliga modeller av förändringar i fabriken. Genom fullskaligt VR-interface kan man utvärdera arbetsergonomi och även besöka layouten virtuellt.

Lunchen bjuder på demonstratorvisningar

Utöver mingel och nätverkande finns möjlighet att ta del av tre olika demonstrationer av nytt kopplat till produktionsteknik och automation. Eftermiddagspasset bygger på att mindre grupper besöker stationer med olika innehåll och utsällare. Mer information hittar du här.

Målgrupp

Tillverkande industriföretag och industriföretag.

Kostnad

Deltagande är kostnadsfritt.

Läs mer om Automationsdagen

Här kan du läsa om Automationsdagen 2016

 

Vill du veta mer?

Hör av dej till Fredrik om du vill veta mer om eventet.

Industriutvecklare innovation

0500-50 25 12

Fredrik Johansson

Industriutvecklare innovation

Att jobba på IDC är oerhört utvecklande men samtidigt utmanande. Vi som jobbar här drivs hela tiden framåt genom att få vara en del i implementeringen och stöttning i den senaste forskningen samt i företagens utveckling.

Jag började som industriell utvecklare på IDC i augusti 2009 och jobbar i flera av de projekt IDC driver. Bland annat med spridning av tillämpad industriforskning och nulägesanalyser för att fånga upp industrins potentiella behov. Jag tittar även på hur hållbarhetsintegrerade och cirkulära företagen är. Jag jobbade en period på RISE med den cirkulära omställningen i Sverige och kan nu föra den kunskapen vidare till våra delägarföretag. IDC driver även ett antal nätverk där jag är sammanhållande för produktionstekniskt strategiskt nätverk.

På mitt foto har jag med mig en liten leksak som triggar tankeverksamheten. Den symboliserar lite av vem jag är, att jag gillar problemlösning och att få igång kreativitet och samverkan hos andra. Större delen av min fritid går åt till familjen. Jag har fem underbara barnbarn, så det är fullt upp nästan hela tiden!

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 12

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
  • Europeiska Socialfonden
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Tillväxtverket
  • Vinnova
  • Västra Götalandsregionen