Arrangeras av Produktionstekniskt centrum, PTC i Trollhättan

IDC tipsar | Inspiration

IDC tipsar: Automationsdagen i Trollhättan

SAAB Bilmuseum / Produktionstekniskt centrum PTC byggnad 73, Trollhättan

Onsdagen den 22 november

Anmäl här
Arrangeras av Produktionstekniskt centrum, PTC i Trollhättan
IDC tipsar: Automationsdagen i Trollhättan
SAAB Bilmuseum / Produktionstekniskt centrum PTC byggnad 73, Trollhättan
Onsdagen den 22 november

Automationsdagen 2017 i Trollhättan erbjuder en blandning av föreläsningar och demopass med ny teknik ”in action”. Här bjuds lösningar för flexibel och innovativ produktion.

Det är Produktionstekniskt centrum, PTC som bjuder in till eventet som i år hålls onsdagen den 22 november. Det är ett toppenbra tillfälle att odla beställarkompetens samtidigt som det ges tillfälle att nätverka och skapa nya kontakter.

Dagens första halva är uppdelad på två olika spår. ”Flexibel och innovativ automation” och ”3D-silver – fullskalig digital modell av morgondagens fabrik”.

Två olika områden präglar förmiddagen – innovativ automation och 3D-silver

Det första spåret behandlar projektet MiljöFIA som pågått under ett år, här finns ett tydligt fokus på kollaborativa robotar och automationslösningar som är omställbara eller konfigurerbara. Inom det andra spåret leder Combitech föreläsningar om hur modern teknik används för 3D-scanning och optimering skapar fullskaliga modeller av förändringar i fabriken. Genom fullskaligt VR-interface kan man utvärdera arbetsergonomi och även besöka layouten virtuellt.

Lunchen bjuder på demonstratorvisningar

Utöver mingel och nätverkande finns möjlighet att ta del av tre olika demonstrationer av nytt kopplat till produktionsteknik och automation. Eftermiddagspasset bygger på att mindre grupper besöker stationer med olika innehåll och utsällare. Mer information hittar du här.

Målgrupp

Tillverkande industriföretag och industriföretag.

Kostnad

Deltagande är kostnadsfritt.

Läs mer om Automationsdagen

Här kan du läsa om Automationsdagen 2016

 

Vill du veta mer?

Hör av dej till Fredrik om du vill veta mer om eventet.

Industriell utvecklare

0500-50 25 12

Fredrik Johansson

Industriell utvecklare

Jag började här i augusti 2009 och jobbar med olika former av produktionsutveckling. Jag genomför nulägesanalyser och gör flödesscheman för att fånga upp bland annat avvikelser, tillverkningskapacitet och potentiella utvecklingsområden. Jag tittar även på hur hållbarhetsintigrerade företagen är sett ur olika perspektiv.

Tidigare jobbade jag som Lean- och förbättringskoordinator på AB Volvo och har gått utbildningar inom bland annat ledning och problemlösningsmetodik, som till exempel 6 Sigma.

Att jobba på IDC är oerhört utvecklande men samtidigt utmanande. Vi som jobbar här drivs hela tiden framåt och det är aldrig tråkigt att gå till jobbet.

På mitt foto har jag med mig en liten leksak som triggar tankeverksamheten. Den symboliserar litegrann vem jag är, att jag gillar problemlösning och att få igång kreativitet och samverkan hos andra.

Större delen av min fritid går åt till familjen. Jag har tre barnbarn och ytterligare två är på väg, så det är fullt upp nästan hela tiden!

 

 

 

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 12

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
  • Europeiska Socialfonden
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Tillväxtverket
  • Vinnova
  • Västra Götalandsregionen