Seminariet arrangeras av ASSAR och Högskolan i Skövde

Projekt | Seminarium

Hållbar produktutveckling med människan i centrum

Online

Fredagen den 26 mars, kl. 09:00-11:00

Seminariet arrangeras av ASSAR och Högskolan i Skövde
Hållbar produktutveckling med människan i centrum
Online
Fredagen den 26 mars, kl. 09:00-11:00

Hur utvecklar man produkter och system för olika människor och som samtidigt tar hänsyn till sociala-, ekologiska och ekonomiska hållbarhetsaspekter? Välkommen till ett seminarium som ger en introduktion i användarcentrerad produktutveckling och ergonomi med fokus på hur man kan identifiera olika användare samt deras behov och förutsättningar kopplade till hållbar utveckling.

Tid: Fredagen den 26 mars, kl 09:00 – 11:00
Plats: Online.
Målgrupp: Du som är intresserad av användarcentrerad produktutveckling och ergonomi.

Om föreläsningen

Vem utvinner råvaror? Vem tillverkar produkten? Vem använder produkten? Vem återanvänder produkten? Vem återvinner produkten? Högskolan i Skövde bjuder in till ett seminarium som ger dig som deltagare en introduktion i användarcentrerad produktutveckling och ergonomi med fokus på hur man kan identifiera olika användare samt deras behov och förutsättningar kopplade till hållbar utveckling. Högskolan presenterar också om kommande högskolekurser inom hållbar produktutveckling samt ergonomi.

Om föreläsaren

Anna Brolin är biträdande lektor i integrerad produktutveckling vid Högskolan i Skövde och ingår i forskargruppen ”User Centred Product Design”.

– I utvecklingen av nya produkter saknas ofta förståelse för användarens behov. Vår forskningsgrupp vill bidra till att skapa en process för produktdesign där användarens behov och förväntningar står i fokus. Genom vår forskning genereras kunskap som bidrar till nya verktyg och metoder för utvecklingen av mer användarvänliga produkter, säger Anna Brolin.

Anmälan är stängd


Aktiviteten arrangeras av projektet ASSAR Industrial Innovation Arena, ett av de projekt som IDC är med och driver. IDCs finansiärer är Europeiska regionala utvecklingsfonden, Skaraborgs kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Skövde kommun. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri. ASSAR Industrial Innovation Arena är en del av Science Park Skövde och är en mötesplats där utbildning, innovation och forskning ger nya lösningar för industrin.

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova