Webbinariet arrangeras av Science Park Skövde och ASSAR Industrial Innovation Arena

Projekt

En framtidssäker organisation rustad för arbetsliv 2.0

Online

Fredagen den 19 mars, kl. 12:00-13:00

Anmäl här
Webbinariet arrangeras av Science Park Skövde och ASSAR Industrial Innovation Arena
En framtidssäker organisation rustad för arbetsliv 2.0
Online
Fredagen den 19 mars, kl. 12:00-13:00

Under senaste året har organisationer fått knuffar i brutala riktningar och det har inte gått någon obemärkt förbi. Vi är alla påverkade på olika sätt. Digital transformation, hållbarhet, innovation och flexibilitet är begrepp som aldrig känts så bekanta som nu. En sak är säker, för att stå rustad för framtiden krävs att organisationer är både snabbfotade och anpassningsbara.

Tid: Fredagen den Plats: Online

Ett tydligt exempel på en organisation som lyckats ställa om på nolltid är den nordiska koncernen Storebrand/SPP. Under den här föreläsningen reder vi ut hur de gått till väga och bekantar oss med nycklarna till deras framgång.

Om föreläsningen

Välkommen till en lunchföreläsning där du får möta Karin Remmerfelt, grundare och People Expert från Idax, som modererar ett samtal med Helena Sandin, HR-chef för Sverigeverksamheten inom Storebrand/SPP. Helena berättar om hur de som organisation lyckats med bedriften att på mycket kort tid ställa om och på ett effektivt sätt anpassa organisation och arbetssätt till Arbetsliv 2.0.

Storebrand/SPP bygger sin verksamhet utifrån devisen People first – digital always. Helena kommer att belysa vad detta synsätt innebär, och hur det har tagit dem genom de utmaningar som omställningen har inneburit.

Som deltagare kommer du också få möjlighet att arbeta i så kallade “Learning labs” för att reflektera och diskutera kring hur du kan prioritera och tänka i din egen organisation för att skapa en framtidssäker organisation – det vi kan kalla Arbetsliv 2.0.

Om föreläsaren

Helena Sandin är HR-chef på SPP, med lång och bred erfarenhet inom HR, i roller alltid nära affären. Helena drivs av att skapa engagerade och motiverade medarbetare, där självledarskap och fokus på hållbarhet är en självklarhet. Att skapa lärande organisationer med grunden i en stark kultur är nyckeln, vilket bland annat lett fram till utmärkelsen ”Sveriges mest jämställda företag”.

Om IDAX

Karin Remmerfelt har flera års erfarenhet av HR-arbete och driver idag Idax, där hon tillsammans med ytterligare tre People Experts stöttar organisationer, team och individer i förändring samt driver digital transformation och tar sig an interimsuppdrag inom HR-området. Idax har kontor i Linköping och Skövde, men arbetar tillsammans med kunder på många håll i landet.

Anmäl dig här

Syftet med Science Park Skövdes lunchföreläsningar

Verksamheten i Science Park Skövde bygger på många människors kunskap och kompetens. Våra lunchföreläsningar har som syfte att tillgängliggöra denna kunskap, men också att engagera företag och individer utanför parken för att både dela med sig av kunskap och lära nytt. Vi vill alltid ha nyttan för åhöraren i fokus, vilket innebär att föreläsaren ska utgå från nyttan för publiken snarare än försäljning av sina egna produkter och tjänster. Vår grundtanke är Pay it forward, därför ställer vi krav på föreläsarna och deras material, allt för att säkerställa att du får ut mesta möjliga nytta av din lunchtimme.


Aktiviteten arrangeras av projektet ASSAR Industrial Innovation Arena, ett av de projekt som IDC är med och driver. IDCs finansiärer är Europeiska regionala utvecklingsfonden, Skaraborgs kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Skövde kommun. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri. ASSAR Industrial Innovation Arena är en del av Science Park Skövde och är en mötesplats där utbildning, innovation och forskning ger nya lösningar för industrin.

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova