Arrangeras av ASSAR och Näringslivsforum Skövde

Projekt

Digital ForskarFredag-frukost

Online

Fredagen den 27 november, 07:30-09:00

Arrangeras av ASSAR och Näringslivsforum Skövde
Digital ForskarFredag-frukost
Online
Fredagen den 27 november, 07:30-09:00

Fredagen den 27 november bjuder ASSAR Industrial Innovation Arena och Näringslivsforum i Skövde in till en helt digital träff med miniföreläsningar för att kicka igång årets ForskarFredag.

Tid: Fredagen den 27 november, kl. 07:30 – 09:00 (det bjuds på frukost)
Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B, Skövde

Välkommen till en gemensam digital träff där entreprenörer och näringslivsaktörer möter Högskolans forskare samtidigt som bjuds på en god frukost kryddad med inspirationsföreläsningar från forskningens värld. Frukosten inleder som vanligt  årets ForskarFredag som arrangeras av Högskolan i Skövde, Balthazar Science Center och ASSAR Industrial Innovation Arena.

Forskning för en hållbar framtid

ForskarFredag 2020 har temat ”forskning för en hållbar framtid” och frukostens miniföreläsningar kommer att vara inspirerade av det temat från olika perspektiv. ForskarFredag samordnas nationellt av föreningen Vetenskap & Allmänhet sedan 2006 och är en del av European Researchers’ Night.

Program

08:00 – 08:10 Välkommen till årets digitala forskarfrukost!
08:10 – 08:30 Hållbar lönsamhet och lönsam hållbarhet i små tillverkningsföretag; Jim Andersén, Professor i företagsekonomi, Högskolan i Skövde.
08.30 – 09:00 Teknik som möjliggörare för social hållbarhet och inkludering; Sara Yousif Mohamed Mahmoud, Doktorand, Högskolan i Skövde & Jessica Lindholm, biträdande professor i informationsteknologi, Högskolan i Skövde
08:00 – 09:00 Inspirerande miniföreläsningar/trendspaning med tema Hållbarhet

Du kommer att få instruktioner om hur du ansluter till mötet innan mötet sätter igång. Informationen mejlas ut till den adress du anger i din bokning. Du behöver ha uppkoppling till internet, kamera och mikrofon, resten ordnar vi med. Välkommen!

Anmälan är stängd. För sen anmälan kontakta Tanja Lundberg:


Aktiviteten arrangeras av projektet ASSAR Industrial Innovation Arena, ett av de projekt som IDC är med och driver. IDCs finansiärer är Europeiska regionala utvecklingsfonden, Skaraborgs kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Skövde kommun. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri. ASSAR Industrial Innovation Arena är en del av Science Park Skövde och är en mötesplats där utbildning, innovation och forskning ger nya lösningar för industrin.

 

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova