Workshoppen arrangeras av Circular Hub

Projekt | Workshop

Workshop: Få en produkt att bli cirkulär

Online

Onsdagen den 28 april, kl. 08:45-12:00

Workshoppen arrangeras av Circular Hub
Workshop: Få en produkt att bli cirkulär
Online
Onsdagen den 28 april, kl. 08:45-12:00

Välkommen till en workshop där du går från teori till praktik. Utmaningen blir att jobba i case där en linjär produkt ska bli cirkulär.

Circular Hub bjuder in till en workshop där du får med dig kunskap om cirkulär ekonomi, tankesätt, steg och möjligheter kopplat till produkten utifrån olika cirkulära perspektiv så som; livslängd, cirkulära designstrategier, återanvändning och spårbarhet. Du kommer arbeta i grupp utifrån ett givet case. Efter workshopen få du med dig lösningar och tankesätt från de andra grupperna. Dagen ger dig nya konkreta tankesätt att ta med dig hem till din egen verksamhet.

Observera! Det är inte produkten i sig som är viktig i denna workshop utan det cirkulära systemet och vad som krävs för att skapa en cirkulär produkt.

Tid: Torsdagen den 28 april, kl 08:45-12:00.
Plats: Digitalt via ZOOM.
Målgrupp: Workshopen vänder sig till dig som är eller blir medlem i Circular Hub och som är intresserade av att skapa cirkulära produkter. Circular Hub vänder sig i första hand till företag inom mode, textil-, möbel-, och inredningsbranschen. Är du inte medlem ännu? Teckna ett kostnadsfritt medlemsskap här

Sista anmälningsdag: Söndagen den 25 april.

Workshopledare

Workshopledare och expert inom cirkulär ekonomi är Christian Bergman, industriutvecklare innovation vid IDC och Material Connexion Skövde – den skandinaviska noden för ett av världens största materialbibliotek. I Skövde finns cirka 2700 avancerade, innovativa och hållbara material och tillverkningstekniker. Material ConneXion Skövde hittar du i nära anslutning till  ASSAR Industrial Innovation Arena.

Christian Bergman håller i workshoppen.

 


Workshoppen arrangeras av projektet Circular Hub. Circular Hub drivs av IDC  tillsammans med Science Park Borås. EU-projektet Circular Hub finansieras främst av Europeiska Regionala utvecklingsfonden och Västra Götalandsregionen. Läs mer om plattformen på circularhub.se

 

 

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova