Seminariet arrangeras av ASSAR Industrial Innovation Arena och Högskolan i Skövde

Projekt | Seminarium

Seminarium: Industri 5.0 och Operatör 4.0

Online

Onsdagen den 2 juni, kl. 14:00-15.30

Seminariet arrangeras av ASSAR Industrial Innovation Arena och Högskolan i Skövde
Seminarium: Industri 5.0 och Operatör 4.0
Online
Onsdagen den 2 juni, kl. 14:00-15.30

Den 2 juni bjuder Assar Industrial Innovation Arena in till ett seminarium kring Industri 5.0 och Operatör 4.0 med Professor David Romero på Technologico de Monterrey i Mexico City.

Tid: Onsdagen den 2 juni, kl. 14:00 – 15:30
Plats: Helt online
Målgrupp: industriföretag med intresse för hur människans arbete förändras i Industri 4.0

Om föreläsaren

Professor Romero är en välkänd akademiker inom Smart Industri och Industri 4.0 och är en av upphovspersonerna bakom begreppet Operatör 4.0 vilket beskriver den mänskliga arbetarens roll och förutsättningar inom Industri 4.0.

Om föreläsningen

I januari i år släppte Europeiska Kommissionen en politisk brief om vad de kallar Industri 5.0. Mer av en evolution än revolution och ett sätt att rikta in framtida EU-fokus inom området. Industri 5.0 pekar ut tre huvudområden som kritiska för framtida europeisk tillverkningsindustri; hållbarhet; resiliens, och människocentrering. Operatör 4.0 och teamet bakom är tungt citerade i Europeiska Kommissionen och utgör till stor del grunden för människocentreringen inom Industri 5.0.

Upplägg

Professor Romero kommer att hålla ett föredrag om Operatör 4.0 och dess kopplingar till Industri 5.0 vilket följs av en frågestund modererad av Peter Thorvald, Biträdande Professor på Högskolan i Skövde.

Anmälan är stängd!

Seminariet hålls på engelska.

Kontakt

Peter Thorvald,  Bitr. professor i integrerad produktutveckling, , 0500-448543


Aktiviteten arrangeras av projektet ASSAR Industrial Innovation Arena. ASSAR är ett av de projekt som IDC är med och driver. IDCs finansiärer är Europeiska regionala utvecklingsfonden, Skaraborgs kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Skövde kommun. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri. ASSAR Industrial Innovation Arena är en mötesplats där utbildning, innovation och forskning ger nya lösningar för industrin.

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova