Projekt | Seminarium

Material ConneXion Skövde på Elmia 9-12 november

Elmia Subcontractor, Jönköping

Tisdag till torsdag 9-12 november

Anmäl här
Material ConneXion Skövde på Elmia 9-12 november
Elmia Subcontractor, Jönköping
Tisdag till torsdag 9-12 november

Kom och träffa Material ConneXion Skövde på Elmia Subcontractor i Jönköping 9-12 november, monter D03:28, vid Innodex-scenen.

– Det är inte lätt att söka efter innovativa, hållbara materiallösningar om man inte vet vad som är möjligt, eller var man ska börja leta. Det är här vi kan hjälpa till. Material ConneXion samlar de mest spännande och hållbara materialen från världens alla hörn i en databas – och eftersom vi vet att material har många viktiga upplevelsemässiga egenskaper som är svåra att mäta i siffror har vi också utställningar runtom i världen där du kan uppleva dem i dina egna händer, säger Christian Bergman som arbetar på Material ConneXion Skövde.

Skriv ut din fribiljett

Material ConneXion är materialresursen för kreativa. Här kan du få hjälp att filtrera fram material utifrån vilka egenskaper som är viktiga (t.ex. elastisk, transparent och komposterbar) utan att behöva känna till alla tekniska mätetal. Med kreativ input kan du få hjälp att komma på nya produktidéer och lösningar.

Hitta alternativa material till din produkt

– Vi har över 10 000 material i databasen och en utställning i Skövde med tusentals material som fylls på med nya varje månad. Som kund får du tillgång till en ständigt växande databas och dessutom möjligheten att nyttja vår utställning. Vi kan också hjälpa till med workshops – exempelvis om hur du skapar mer värde för mindre material, där vi kikar på såväl cirkulär produktutveckling som att förstå vad som skapar (mer) värde för dina kunder, säger Christian Bergman.

Har du ett innovativt material?

Om du har utvecklat ett material eller en process som är innovativ eller mer hållbar än andra, så kan du kostnadsfritt vara med i databasen och synas i våra utställningar i bland annat New York, Milano, Tokyo och Bangkok. Processen börjar med att du kontaktar MCX Skövde och får en länk till en webbsida där du kan fylla i grundläggande uppgifter om ditt material och dess egenskaper. Om expertjuryn i New York bedömer att ditt material är spännande nog för att vara med, blir du kontaktad och får skicka in några materialprover. Dessa monteras sedan på tavlor och skickas ut till våra utställningar runtom i världen. På MCX Skövdes webbsida kan du läsa om B & L Lund, ett av företagen från den skaraborgska landsbygden som har sin ljudabsorbent av ull i databasen och på utställning i Milano.

Högskolor och universitet

MCX Skövde har flera högskolor och universitet som kunder. Utöver databasen kan erbjuder man både föreläsningar och workshops på plats i vår utställning eller på distans. Material ConneXion är en given resurs när det gäller utbildning och stöd inom hållbar produktutveckling, material och design. Kontakta MCX Skövde för att diskutera hur vi kan stötta er i kurs- och programupplägg!

Dela via

Fler utbildningar & event
Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova