Arrangeras av Högskolan i Skövde

IDC tipsar | Seminarium

IDC tipsar: Seminarieserie | Så lyckas du med kollaborativa robotar

ASSAR Industrial Innovation Arena

Flera tillfällen, start tisdag 27 februari

Anmäl här
Arrangeras av Högskolan i Skövde
IDC tipsar: Seminarieserie | Så lyckas du med kollaborativa robotar
ASSAR Industrial Innovation Arena
Flera tillfällen, start tisdag 27 februari

Seminarieserie om kollaborativa robotar, säkerhet, CE-märkning och programmering. Kollaborativa robotar, Cobots, förespås bli en naturlig och integrerad del av framtidens arbetsstyrka och på samma sätt som människor kunna observera, lära sig och utföra olika arbetsuppgifter.

Tack vare deras partnerskap med människor finns potential för ökad produktionseffektivitet och förbättrad verksamhet. Under våren 2024 håller Högskolan i Skövde en seminarieserie i tre delar på temat Cobots, där vi diskuterar vi hur den pågående robotutvecklingen kommer att förändra industrin och hur de som jobbar på fabriksgolven kommer att påverkas när människan och tekniken förs närmare varandra.

Tid:Tisdagarna 27 februari, 8.30-12:00, 21 mars, 8.30-12:00 & onsdag 3 april, 8.30-16:00
Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena
Målgrupp: Tillverkande företag med upp till 3000 anställda, max 12 deltagare och varav max 2 personer per företag.
Lunch: För dig som vill följa med så går vi ut och äter lunch tillsammans i anslutning.

Boka din plats

OBS! Din anmälan gäller till hela seminarieserienm, dvs. alla tillfällen nedan. Max 2 personer per företag.

Seminarie #1 | Tisdag 27 februari, kl: 8:30-12:00

På detta seminarium kommer ni bland annat att träffa ABBs globala utvecklingsteam för kollaborativa robotar i Munchen tillsammans med andra kollegor från ABB i Västerås. De kommer bland annat att prata om hur de tror att robotar kan bli mer tillgängliga för ett bredare spektrum av människor inom fler områden och applikationer där ett av nyckelorden är användarvänlighet. Du kommer också få en inblick i nya sätt att programmera som kan liknas vid blockprogrammering eller ”drag and drop”. Det finns även möjlighet att diskutera specifikt kring ditt egna företags utmaningar och hur ni kan komma vidare i ert arbete med ökad automatisering. Delar av detta seminarium kommer att ges på engelska.

Seminarie #2 | Torsdag 21 mars, kl: 8:30-12:00

På detta seminarium kommer ni att träffa säkerhetsspecialister från JL Safety. Ni får veta vad som är det viktigaste att tänka på när det kommer till säkerhetsaspekter och vad man behöver ha i åtanke när man inför robotautomation i verksamheten, särskilt när det kommer till cobots. Det finns även möjlighet att diskutera specifikt kring ditt egna företags utmaningar och hur ni kan komma vidare i ert arbete med ökad automatisering.

Seminarie #3 | Onsdag 3 april, kl: 8:30-16:00

På detta seminarium kommer vi att arbeta med kollaborativa robotar. Du har möjlighet att testa, klämma, känna och programmera cobots från bland annat UR-robotics och ABB. Det finns möjlighet att programmera både online och offline.

Kontaktperson: Anna Syberfeldt,


Aktiviteten anordnas inom ramen för projektet Shiftlabs.
This project has received funding from the European Union’s Digital Europe Programme under grant agreement No 101083691.

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova