Arrangeras av Science Park Skövde

IDC tipsar

IDC tipsar: Hållbar digitalisering, möjligheter och utmaningar

Science Park Skövde eller online

Onsdagen den 16 november, 12–13.

Anmäl här
Arrangeras av Science Park Skövde
IDC tipsar: Hållbar digitalisering, möjligheter och utmaningar
Science Park Skövde eller online
Onsdagen den 16 november, 12–13.

Välkommen på en föreläsning där du får veta mer om hållbar digitalisering och får en inblick i de utmaningar som påverkar förutsättningarna för en lämplig databehandling och förvaltning av information.

Du kommer också få ta del av hur individer, organisationer och nationer kan göra för att kunna upprätthålla autonomi och datasuveränitet. Frågor om laglighet och lämplighet avseende användning av olika format och programvaror kommer också att tas upp.

Tid: Onsdagen den 
Plats: Science Park Skövde eller online

Boka din plats

Om föreläsaren

Professor Björn Lundell (Ph.D.) leder forskningen inom forskningsgruppen Software Systems Research Group vid Högskolan i Skövde och har lett samt medverkat i flera forskningsprojekt i samverkan med ett stort antal internationella och nationella organisationer. Forskning fokuseras på programvarusystem och speciellt öppen programvara samt öppna standarder.

Björn Lundell

Utöver resultat som publicerats i vetenskapliga fora har Björn även genomfört utredningar på uppdrag av Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet, Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) och Konkurrensverket. Under 2022 redovisades även en rapport till Regeringskansliet som analyserat EU:s datastrategi (på uppdrag av Vinnova).

Praktisk information

Föreläsningen är en så kallad hybrid, vilket innebär att du kan välja om du vill ta del av innehållet på plats eller digitalt. Detta anger du i anmälningsformuläret nedan.


Om hållbarhetsmånaden

Under hållbarhetsmånaden kommer du kunna ta del av flera inspirerande föreläsningar som på olika sätt belyser hållbar innovation. Syftet är att inspirera och öka kunskapsnivån kring vilka möjligheter som finns så att du ska kunna komma i gång med eller utveckla ditt hållbarhetsarbete. Hållbarhetsmånaden anordnas av Science Park Skövde och ASSAR Industrial Innovation Arena.

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova