IDC tipsar

IDC tipsar: Digitalt informationsmöte om yrkeslärarutbildning

Online

29 april och 13 maj

Anmäl här
IDC tipsar: Digitalt informationsmöte om yrkeslärarutbildning
Online
29 april och 13 maj

Skaraborg och Göteborgsregionen är i stort behov av yrkeslärare. Är du redo för nästa steg? Nu erbjuder lärcentrum på flera orter i Skaraborg tillsammans med Göteborgs universitet en utbildning på halvfart och distans. Skaraborgs Kommunalförbund bjuder in till en digital informationsträff för att få veta mer!

I många branscher är behovet av utbildad arbetskraft stort. För att det ska finnas kompetent personal att tillgå behöver fler utbilda sig på yrkesutbildningar – då behövs yrkeslärare. Under 2025 räknar Göteborgs Universitet med att starta en utbildning till yrkeslärare på halvfart och distans i Skaraborg, via lärcentrum i Lidköping, Falköping eller Mariestad.

Utbildningen är öppen för dig som har en yrkeskunskap, det vill säga är yrkesverksam, eller redan idag arbetar som yrkeslärare men saknar behörighet.

Nu erbjuder Skaraborgs Kommunalförbund tre digitala informationsträffar i samarbete med Göteborgsregionen där Göteborgs Universitet och berörda lärcentra berättar mer om upplägget på utbildningen. Välkommen med din anmälan till träffen som passar dig!


29 april kl. 9-10: Yrkesverksamma och företagsledning

Vill du byta bana eller vidareutveckla dig? Eller kommer du i kontakt med personer som känner så? Det är i många fall möjligt att kombinera ett arbete som yrkeslärare med ett arbete inom branschen. Det är också en möjlighet för företag att ha yrkeslärare anställda för att hantera ex. interna utbildningar, introduktioner mm. Under träffen får du mer information om utbildningen till yrkeslärare och hur den går att kombinera med ett arbete inom din bransch.

Målgrupp: Du som idag arbetar inom en bransch mot vilken det finns yrkesutbildningar och är intresserad av att utbilda dig till yrkeslärare. Samt företagsledare, HR-personal och andra som möter personer som kan tänkas vilja vidareutbilda sig.

Boka din plats

Anmäl dig senast den 26 april.


29 april kl. 10.30-11.30: För arbetsledare inom skolan

Finns det obehöriga yrkeslärare på din skola så finns nu möjlighet för dem att läsa till behörighet och samtidigt fortsätta arbeta. Under träffen beskrivs upplägget och vad som krävs av dig som arbetsgivare för att möjliggöra för den som går utbildningen att fullgöra sina studier.

Målgrupp: Gymnasierektorer och andra med arbetsledaransvar inom skolan.

Boka din plats

Anmäl dig senast den 26 april.


13 maj kl. 15-16: För obehöriga yrkeslärare

Arbetar du idag som yrkeslärare men saknar behörighet – då är detta träffen för dig! Här får du praktisk information om upplägget på utbildningen och vad som förväntas av dig som student. Du som redan har en tjänst som yrkeslärare har möjlighet att göra din VFU inom din nuvarande tjänst.

Målgrupp: Obehöriga yrkeslärare.

Boka din plats

Anmäl dig senast den 10 maj.

 

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova