Our partners

IDC West Sweden AB is owned by approximately 160 partner companies around Skaraborg. We work overall for the growth of the whole of the Skaraborg region and work with several others.

At IDC, we are driven by a strong commitment that the industry in Skaraborg will increase its efficiency and profitability, thereby increasing its competitiveness in an increasingly global market. We believe in collaboration with others to become even better. We work as a non-profit organisation and are owned by our partner companies. Our possibilities for increased funding and development aid increase with the number of partners. In short – the bigger we get, the stronger we’ll become.

Åbergs Plåt
Åbergs Plåt ägs och drivs av familjen Karlsson sedan 2018. De har lång erfarenhet både inom konstruktion och verkstadsarbete. Tillsammans med erfarna och drivna medarbetare utvecklar de framtidens produkter. Kvalitet, kompetens och service är ledord som genomsyrar verksamheten.
Absolent AB
Absolent tillverkar och säljer av arbetsmiljöutrustning till industrin. Deras specialitet är att rena förorenad luft vid källan. De har tjugo år i branschen och är ett världsledande företag inom utrustningar för rening av processluft. Deras huvudkontor ligger i Lidköping, men de har också dotterbolag i Tyskland, USA, Frankrike och Kina. Majoriteten av deras kunder är aktiva inom metallbearbetning.

Absolent AB

ÅF-Industry AB & Pöyry
Tjänsteföretag inom teknik och automation.

ÅF-Industry AB & Pöyry

 • 070-379 17 14
 • www.afconsult.com
Åkerstedts Verkstads AB
Utveckling och tillverkning av industrifläktar

Åkerstedts Verkstads AB

Akron-Maskiner, AB
Spannmålshantering, Fläktlösningar och produkter för Biobränsle Akron utvecklar, tillverkar och saluför produkter inom områdena spannmålshantering, biobränslehantering, motorer och fläktlösningar för industri. Akron har levererat lösningar för torkning, lagring och hantering av spannmål i över femtio år. De var pionjärer för luftning av spannmål under lagring och har alltid varit i framkant när det gäller torkning, värme- och fläktteknologi. Med egen utveckling och tillverkning kan de optimera hela anläggningen för varje kunds specifika behov. De har en stark miljöprofil och är helt självförsörjande på såväl värme som elenergi.  

Akron-Maskiner, AB

 • 0510-914 00
 • www.akron.se
Akustikverkstan Konsult
Akustikverkstan Konsult åtar sig konsultuppdrag inom alla områden av akustik och vibrationer.
Amiga
Levererar helhetslösningar för el och belysning.
Anton Wards Möbelfabrik AB
Anton Wards Möbelfabrik tillverkar möbler i både små och lite större kollektioner, specialbeställda möbler. Deras motto är noggrannhet och kvalitet in i minsta detalj.

Anton Wards Möbelfabrik AB

AnVa Hjo
AnVa Hjo har en modern maskinpark med helautomatiska bockmaskiner, svetsrobotar och en anläggning för pulverlackering. Vi hjälper till med kompletta uppdrag som innebär allt från konstruktion, ritning och prototypframtagning till hela processen med tillverkning, kvalitet, logistik och leveransprecision. Utveckling och tillverkning av stålrörskonstruktioner, även montering och ytbehandling.  

AnVa Hjo

AQ Enclosure Systems AB
Utveckling, tillverkning och avancerad montering av såväl tunnplåtsdetaljer som kompletta maskinsystem.

AQ Enclosure Systems AB

 • 0504-101 17
 • www.aqg.se
AR Packaging
Tillverkning av formar och förpackningar för livsmedelsindustrin av främst aluminium, kartong och papp.

AR Packaging

Aurobay
Aurobay sammanför Volvo Cars drivlineverksamhet med Geely för att utveckla och producera drivlinelösningar i världsklass för en global marknad.
Autokaross i Floby AB
Autokaross i Floby AB tillverkar och säljer systemlösningar för lätta transportbilar i form av flak, skåp, kåpor, taxi/färdtjänst-fordon, fordonsinredningar och brandfordon. Verksamheten startade i Floby 1918 med tillverkning av trätofflor. Med trä som råmaterial började man under början på 30-talet tillverka hytter och flak på dåtidens bussar och lastbilar. De utför även montering och service av sina produkter, samt säljer reservdelar och komponenter.

Autokaross i Floby AB

Autokaross Rescue Systems i Floby AB
Autokaross Rescue Systems tillverkar och säljer kundanpassade brand- och räddningsfordon. Bilarna är utrustade med den senaste tekniken och tillverkas med rationella metoder för maximal kostnadseffektivitet. Försäljning, administration, produktion och produktutveckling är lokaliserad till Floby utanför Falköping. Eftermarknadsfunktionen erbjuder allt från akut service, ombyggnader och reparationer till långsiktiga serviceavtal.

Autokaross Rescue Systems i Floby AB

Automotive Components Floby AB
Automotive Components Floby AB har ända sedan 1957 tillverkat produkter åt fordonsindustrin. Under årens lopp har de samlat på sig en bred kunskap inom både bearbetning och montering. Alla deras produkter tillverkas enligt branschens högsta standard inom kvalitet, precision och miljöpåverkan.

Automotive Components Floby AB

B & L Lund
B&L Lund AB har arbetat med undertak i över 30 år och erbjuder bland annat: träullstak, gipstak, mineralullstak, glasullstak, metalltak och trätak. De har egen produktion av Absoflex ljudabsorbenter, kontorsskärmar och textildraperi och även egen tillverkning av ljudabsorbenter av ull under varumärket Acqwool .Allt från stickning av ulltyget till slutprodukt görs hos dem strax utanför Broddetorp.

B & L Lund

Bala Agri AB
Bala Agri AB tillverkar vedmaskiner samt vagnar och andra jordbruksprodukter. Även legoarbeten inom svets och lackering.

Bala Agri AB

Borgunda Produktion AB

Borgunda Produktion AB

Bröderna Johanssons Bygghandel AB
Byggvaruhandel, trävaruhandel och sågning.

Bröderna Johanssons Bygghandel AB

Brodit AB
Tillverkning av hållare och fästen för tekniska produkter till fordonsbranschen.

Brodit AB

 • 0505-109 00
 • www.brodit.se
BS Verkstäder AB
BS Verkstäder grundades 1978 av Lars-Göran Schiller och Rolf Beijbom. Deras specialområde är underhåll och ombyggnad av järnvägsfordon och deras ambitionen är att alltid kunna erbjuda helhetslösningar. Produktionsanläggningen i Falköping består bland annat av ett rundstall med 24 platser, en huvudverkstad med två 120 meter långa spår, ett 600 meter långt provspår på bangården, samt en tvätt- och målningshall. BS Verkstäder är kvalitets- och miljöcertifierat enligt standarden ISO 9001 och ISO 14001. De har även certifikat för svetsning av järnvägsfordon och komponenter enligt EN 15085.

BS Verkstäder AB

Byggprofiler i Tråvad AB
Byggprofiler i Tråvad producerar tak- och väggplåt, beslag och lättbalk. Tillsammans med vattenavrinning, fästmaterial, plast och taksäkerhet levererar de kompletta byggsatser till våra kunder byggmaterialhandlare, hallbyggare och byggentreprenörer.

Byggprofiler i Tråvad AB

C&D Snickeri AB
C&D Snickeri är ett utpräglat designsnickeri. De är specialister på unika inredningar till privatboenden, offentliga miljöer och kontor. De driver bearbetningen av nya material i den moderna snickeriproduktionen och levererar helhetslösningar – från uppmätning till produktion och montering på objekt.

C&D Snickeri AB

Cejn AB
Tillverkning och handel av snabbkopplingar för tryckluft, gas, vatten och hydraulik.

Cejn AB

CIDAN Machinery Sweden AB
CIDAN Machinery har tillverkat maskiner sedan 1907 och arbetar inom plåtbearbetningsindustrin med varumärkena Göteneds och CIDAN. Fabriken ligger i Götene och är utgångspunkten där alla maskiner tillverkas. På den svenska, norska, finska och polska marknaden är Göteneds ett välkänt varumärke medan vi i övriga världen använder vårt varumärke CIDAN.

CIDAN Machinery Sweden AB

Cleano Production AB
Utvecklar och producerar kemisk-tekniska produkter, främst hygien- och rengöringsprodukter.

Cleano Production AB

Climator Sweden AB
Utvecklar och tillverkar fasändrande produkter (PCM) som används till lösningar för temperaturstabilisering.

Climator Sweden AB

Cornelis Mekaniska AB
Servar och reparerar bearbetningsmaskiner för träindustrin. Bearbetning av legoarbeten.

Cornelis Mekaniska AB

 • www.cornelismek.se
Crispo paper AB

Crispo paper AB

Daloc AB
Tillverkning av dörrar i metall.

Daloc AB

 • 0506-190 00
 • www.daloc.se
Daloc Futura AB
Verkstadsindustri, moderbolag.

Daloc Futura AB

 • 0506-191 50
 • www.daloc.se
Daloc Trädörrar AB
Tillverkning av dörrar i trä.

Daloc Trädörrar AB

 • 0506-191 70
 • www.daloc.se
Dava Foods Sweden AB (Svenska Lantägg AB)
Sorterar, packar och distribuerar färska ägg samt tillverkar och säljer äggprodukter.

Dava Foods Sweden AB (Svenska Lantägg AB)

Eklunds Bildelslager i Skövde AB
Demontering av bilar, försäljning och återvinning av bildelar.

Eklunds Bildelslager i Skövde AB

Elektroautomatik i Sverige AB
Maskinbyggare och systemleverantör inom automation.

Elektroautomatik i Sverige AB

Elicom AB
Konstruerar och tillverkar el-automatik, AC och DC, såsom kraftdistributioner och styrutrustning.

Elicom AB

 • 0506-199 00
 • www.elicom.se
Elos Medtech Timmersdala AB
En komplett leverantör inom medicinteknik. Kan leverera en obruten kedja från design och tillverkning till förpackning, distribution och logistik.

Elos Medtech Timmersdala AB

 • 0511-44 06 00
 • www.elosmedtech.com
Emballator Tectubes Sweden AB
Emballator Tectubes utvecklar förpackningstuber, förpackningsmaterial och plastartiklar för förpackningsindustrin, men tar även fram nya förpackningsmaterial med olika egenskaper. De har snart 100 år i branschen och ett brett kontaktnät vilket gör att de hjälper till i hela processen från idé till slutprodukt.  

Emballator Tectubes Sweden AB

 • 0503-32600
 • tectubes.com
Enströms Möbler AB
Tillverkning av trämöbler i egna serier men främst åt andra eller kundspecial.

Enströms Möbler AB

Ericsindustrier AB

Ericsindustrier AB

 • 0506-716 20
Facilette
Facilette är en av Sveriges främsta tillverkare av varptrikåväv och quiltade produkter. Sedan starten 1960 har de levererat material för användning inom de mest varierande områden. Exempel på områden för varptrikå: bilindustrin, sjukvård & sårvård, militär/försvar, möbler, flaggor och vepor. Exempel på områden för quiltade produkter: möbler, madrasser, inredning till kistor, överkast-kamouflage och överdragsklädslar till bilar.

Facilette

Flexflock System AB
Ytbelägger andra produkter och material för att skapa en reptålig och greppvänlig yta.

Flexflock System AB

Folkuniversitetets Hantverkscentrum i Tibro
Brett utbud av hantverksutbildningar samt YH-utbildning för möbel- och inredningsindustrin.

Folkuniversitetets Hantverkscentrum i Tibro

Fonus Träindustri
Tillverkning av likkistor.

Fonus Träindustri

 • 0515-198 00
 • www.fonus.se
Formidabel Specialinredningar AB
Tillverkning av träprodukter såsom sängstommar, köksluckor och specialinredningar.

Formidabel Specialinredningar AB

Fredahl
Leverantör och tillverkare av produkter som gör att anhöriga, tillsammans med begravningsbyrån, kan skapa ett värdigt och personligt avsked. Fredahls tillverkning av kistor startade redan 1925. Sedan dess har verksamheten växt och utvecklats genom att kombinera klassisk och modern design med en kompromisslös inställning till kvalitet.

Fredahl

Fredrik Mogensen AB
Tillverkning och försäljning av maskiner för sorteringsuppgifter.

Fredrik Mogensen AB

Fronteq AB
Redskapstillverkarna Götene, Ufo och Siljum samlas från och med  mars 2022 i det nya gemensamma bolaget Fronteq.

Fronteq AB

Furhoffs Rostfria, AB
Utveckling och tillverkning av rostfria produkter samt andra legeringar.

Furhoffs Rostfria, AB

Fx Airguns AB
Tillverkare av högkvalitativa luftvapen och tillbehör. Har genomfört Kompetensnavets programträffar.

Fx Airguns AB

 • 0506-321 90
 • www.fxairguns.se
Götlunda CNC
Götlunda CNC är ett ledande företag inom CNC-bearbetning och erbjuder kundanpassade lösningar för industriella applikationer inom bland annat skärande bearbetning, svarvning, fräsning, härdning, ytbehandling och slipning.

Götlunda CNC

Grahns Konfektyr AB
Grahns Konfektyr i Skövde har tillverkat godis sedan 1949 och producerar varje år cirka 4400 ton karameller, gelé- och chokladgodis. Naturliga råvaror, gott hantverk och innovativa smaker är deras recept på bland annat Hockeypulver, Pit Stop och klassiska punschpraliner.

Grahns Konfektyr AB

Gripp inredning AB
Erbjuder effektiv inredningsproduktion.
Grönlunds Plåt AB
Utför legoarbeten inom tunnplåt samt tillverkar skåp och plåtdetaljer.

Grönlunds Plåt AB

Gyllensvaans Möbler, AB
Tillverkning och emballering av möbler av folierad spånskiva.

Gyllensvaans Möbler, AB

H&D Wireless
H&D Wireless designar automationslösningar för tillverkningsindustrin.
Habo Plast
Habo Plast är specialister på formsprutning och har jobbat med plastproduktion sedan 1970. De har idag en modern tillverkningsprocess med legotillverkning av plastkomponenter till belysningsindustrin, hushållsprodukter, sportartiklar, bilinredning, båttillbehör, djurtillbehör och mer.

Habo Plast

 • 036-43033
Hagmans Nordic AB

Hagmans Nordic AB

Hägnander & Larsson AB
Hägnander & Larsson AB driver mekanisk verkstad med inriktning på tillverkning/reparationer av formverktyg för formsprutning av plastdetaljer, tillverkning/reparationer av pelarstyrda pressverktyg för klippning, bockning och stansning i plåt samt legotillverkning av olika detaljer. Deras mekaniska verkstad ligger i Götene och de jobbar åt både stora och små företag, inom olika branscher. De utför: trådgnistning, sänkgnistning, härdning, slipning, fräsning, höghastighetsfräsning och svarvning.

Hägnander & Larsson AB

Halla Pet Food
Halla Swedish Pet Food är en av Sveriges äldsta djurfodertillverkare. Sedan 1928 har de levererat ett gott och hälsosamt alternativ till den aktiva hunden och katten. Med den senaste tekniken utvecklar de god och näringsrik mat gjord på naturliga, färska och, i största möjliga mån, svenska råvaror.
Hammarplast Medical AB
Hammarplast Medical är specialiserad på automatiserad produktion av plastdetaljer i långa serier. Företaget använder sig av tre olika produktionsmetoder; sprutblåsning, formblåsning samt formsprutning. I över 20 år har de producerat och monterat medicintekniska plastdetaljer i renrum.

Hammarplast Medical AB

Hermanders AB
Trycksvarvning och tryckvalsning i metall.

Hermanders AB

Hjo-Verktyg AB
Tillverkar verktyg till kantpressverktyg, pelarstyrda verktyg och saxskär. Även verktygsservice och legoproduktion.

Hjo-Verktyg AB

Hovaco AB
Bearbetning och montering av bromsdetaljer för den tunga fordonsindustrin.

Hovaco AB

 • 0506-198 80
 • www.hovaco.se
IAC Group AB
Utveckling, tillverkning och försäljning inom områdena akustikmaterial, plast- och inredningskomponenter.

IAC Group AB

IF Metall Västra Skaraborg
IF Metall Västra Skaraborg organiserar medlemmar i Axvall, Essunga, Grästorp, Gullspång, Götene, Hova, Hällekis, Jonslund, Järpås, Kvänum, Lidköping, Lyrestad, Mariestad, Nossebro, Otterbäcken, Skara, Tråvad, Töreboda, Vara, Vedum, Vinninga, Älgarås.

IF Metall Västra Skaraborg

Ingenjörsfirma Evert Johansson AB
Tillverkning av specialmaskiner till främst möbelindustrin.

Ingenjörsfirma Evert Johansson AB

 • 0504-130 80
 • www.evertj.se
Ipur AB
Tillverkar emballage, fixturer och specialprodukter av polyuretan.

Ipur AB

 • 0503-102 06
 • www.ipur.se
Ire Möbel AB
Tillverkning av och handel med möbler under egna varumärken, främst soffor och stoppmöbler.

Ire Möbel AB

Jari Safe AB
Tillverkning av jalusier för stöld och brand.

Jari Safe AB

 • 0504-125 90
 • www.jarisafe.se
JB Villan
JB Villan i Gudhem utanför Falköping har byggt hus sedan 1998 och har sedan vuxit steg för steg. De bygger ytterväggar i en torr och ren miljö i en modernt utrustade fabrik och reser sedan huset och får det tätt inom 2–3 arbetsdagar. De har alla resurser inom företaget – grävmaskiner, andra maskiner och anställda grävmaskinister, snickare, kakelsättare och målare.  De åtar sig totalansvar för bygge av kvalitetshus – från ritning till nyckelfärdigt hus.

JB Villan

Jernbro Industrial Services AB
Tjänsteföretag inom underhålls-, produktions-, och maskinteknik.

Jernbro Industrial Services AB

 • 010-483 11 00
 • www.jernbro.com
Johan Ventilation, AB
Utvecklar, tillverkar och installerar ventilationsutrustning. Specialiserade på kundanpassade lösningar men äger också ett flertal egna produkter.

Johan Ventilation, AB

Jon Stenberg AB
Försäljning av maskiner och verktyg, främst med inriktning mot träbearbetning.

Jon Stenberg AB

Jonsac AB
Tillverkning av plast och papperssäckar till livsmedel, industri och privatmarknaden.

Jonsac AB

 • 0551-365 50
 • www.jonsac.se
Jonssons Mekaniska i Skövde AB

Jonssons Mekaniska i Skövde AB

Källbergs Industri AB
Handels och fabriksrörelse inom livsmedel, tillverkar äggprodukter.

Källbergs Industri AB

Karlsborgs Plåtproduktion AB
Laserskärning av rör och plåt, stansning, plåt- och rörbockning, kantpressning, svetsning och pulverlackning.

Karlsborgs Plåtproduktion AB

Kenson AB
Handlar med kontorsmöbler.

Kenson AB

Kinnegrip AB
Tillverkar låssystem för läm- och kapellsidor till lastfordon.

Kinnegrip AB

Kinnex Mekaniska AB
Kinnex Mekaniska  AB i Götene genomför legotillverknig inom svarvning, svetsning, CNC-fräsning och montering. Bearbetning sker främst i rostfritt och alumnium men även i stål.
Kramers Mekaniska Verkstad AB
Bearbetning av metallprodukter, även servicearbeten inom montering, svetsning och underhållsarbeten.

Kramers Mekaniska Verkstad AB

 • 0506-132 00
 • www.kramers.se
KS & Däldens AB

Mekanisk verkstad med specialistkompetens inom skärande bearbetning och industrimontage

KS & Däldens kombinerar kompetens inom skärande bearbetning med montage av de tillverkade artiklarna i komplicerade system. När systemet är färdigmonterat testas det tillsammans med uppdragsgivaren för att säkerställa att funktionen är som tänkt. Deras automationsmontörer är ofta med i hela processen från montage och test till transport och uppställning hos slutkund. De kan även ombesörja efterföljande underhåll och service av systemet då vi ofta känner detaljerna i grunden.

KS & Däldens AB

Kvänum Kök AB
Tillverkning av köksinredning.

Kvänum Kök AB

Laminato Emballage AB
Tillverkar stötdämpande pallmellanlägg  samt lådinredningar.

Laminato Emballage AB

LEAX Arkivator Sweden AB
Tillverkar komplexa produkter, mekaniska komponenter och delsystem till verkstadsindustrin, med skärande bearbetning.

LEAX Arkivator Sweden AB

 • 0515-72 36 00
 • www.leax.se
Leif Carpmans AB
Tryckning och fyllning av förpackningsprodukter, främst med vätskor. Även tryckning av sportflaskor.

Leif Carpmans AB

 • 0503-321 30
 • www.carpmans.se
LGT Logistics AB
Tillhandahåller logistiktjänster, transporter, godsspeditions-, terminal- och lagringsverksamhet.

LGT Logistics AB

Ljusgårda AB
Med hjälp av utvecklingen kring inomhusodling kan Sverige bli ett självförsörjande land som inte är beroende av import för större delen av de frukter och grönsaker vi konsumerar. Ljusgårda vill vara med och driva den förändringen. Ljusgårda har en klimatcertifierad anläggning som med hjälp av svensk innovation kan styra luft, ljus och vatten för att skapa perfekta odlingsförhållanden för varje specifik planta.
LMV AB
Skärande bearbetning av stora och medelstora artiklar, ledande på maskinkomponenter med mycket höga krav.

LMV AB

Lundbergs Möbler AB
Utveckling och tillverkning av möbler, främst för möten eller matplatsen.

Lundbergs Möbler AB

Mekanvi
Mekanvi AB är en kunnig, flexibel och serviceinriktad arbetspartner när det gäller tillverkning och reparation av verktygsdetaljer, produktionsutrustning, prototyper och industrilego. De utför allt från enstyckstillverkning till mindre serier, i en för det ändamålet anpassad maskinpark.

Mekanvi

 • 0511-572 94
 • www.mekanvi.se
Migu Mekaniska AB

Migu Mekaniska i Tidan har lång erfarenhet inom skärande bearbetning. I kombination med en modern maskinpark erbjuder de flexibla och kundanpassade lösningar på komplexa produkter. De arbetar med små och medelstora serier i nära samarbeten med kunden för att tillsammans skapa ökat värde för slutkunden.

Migu Mekaniska AB

Mimo Production AB

Mimo Production AB

Moelven List AB
Producerar sågade och hyvlade trävaror, paneler, listverk och träkomponenter för snickeriindustri.

Moelven List AB

 • 010-122 52 10
 • www.moelven.se
Moelven Töreboda AB
Tillverkning av limträbalkar

Moelven Töreboda AB

 • 0506-481 00
 • www.moelven.se
Moelven Vänerply AB
Producerar sågade och hyvlade trävaror, paneler, listverk och träkomponenter för snickeriindustri.

Moelven Vänerply AB

Moelven Värmlands Trä AB
Tillverkning av limträbalkar

Moelven Värmlands Trä AB

 • 010-122 51 00
 • www.moelven.com
Moelven Wood AB
Köpa och sälja förädlade trävaror, moderbolag.

Moelven Wood AB

Mölltorps Gjuteri & Mekaniska Verkstad AB
Gjutning och bearbetning av seg- och gråjärn samt  plåt- och svetsningsarbeten i främst rostfritt.

Mölltorps Gjuteri & Mekaniska Verkstad AB

MTM Föreningen i Norden
MTM Föreningen i Norden har drygt 20 medlemsföretag och medlemsorganisationer i hela Norden. Dessutom har de många regionala produktivitetsföreningar i Sverige som medlemmar.

MTM Föreningen i Norden

 • 0706127583
Nammo Vanäsverken AB
Utveckling, konstruktion, produktion samt försäljning av ammunition och försvarsmateriel.

Nammo Vanäsverken AB

 • 0505-181 00
 • www.nammo.com
Nimbus Boats Sweden AB
Bedriver utveckling, tillverkning och försäljning av båtar och båttillbehör.

Nimbus Boats Sweden AB

 • 031-726 77 63
 • www.nimbus.se
NIMO
NIMO grundades 1944 och har således långa rötter i den svenska tillverkningsindustrin. Idag är de världens största torkskåpstillverkare med drygt 100 engagerade medarbetare, all produktion sker i Hova. Produkterna de bygger och säljer är framtagna för att bibehålla styrka och livslängd i dina textilier. Det i sin tur bidrar till att värna om vår miljö och hur vår konsumtion påverkar vårt samhälle. De vill vara med och bidra till en hållbar framtid

NIMO

Niso Tech AB
Niso Tech AB levererar däckservice produkter över hela Europa direkt från lagret i Grästorp

Niso Tech AB

NOA´s Snickeri AB
Tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, restaurang, special, m m. Sverigeledande inom Corian och Solid Surface.

NOA´s Snickeri AB

Nordic Interior Production AB
Tillverkning av träinredning till offentlig miljö och marin.

Nordic Interior Production AB

 • 0504-414 00
 • www.nipab.se
Nya Skara Modell & Prototyp AB
Tillverkning av gjuterimodeller, formverktyg och prototyper i olika material. Fräsning, vakuumgjutning och friformsframställning.

Nya Skara Modell & Prototyp AB

Nystedts Smides & Mekaniska Verkstad AB
Tillverkar svetsade och maskinbearbetade konstruktioner och detaljer.

Nystedts Smides & Mekaniska Verkstad AB

Odenfönster AB
Tillverkning av fönster och dörrar med specialmått

Odenfönster AB

Paroc AB
Tillverkar stenullsisolering, såsom byggisolering, isolering för sandwichelement och akustikprodukter.

Paroc AB

 • 0500-46 90 00
 • www.paroc.se
Part Precision Sweden AB
Tillverkar och producerar design, prototyp till fullskalig produktion av precisiionsprodukter inom medicinteknik och industri.

Part Precision Sweden AB

Partex Marking Systems AB
Tillverkning av märken och märkmaskiner för industriella märksystem.

Partex Marking Systems AB

 • 0551-280 00
 • www.partex.se
Pegust
Pegust tillverkar lösningar för torkning, inomhusklimat och miljö. De erbjuder allt från enkla tilluftsaggregat till avancerade luftbehandlingsanläggningar. Bland annat industriella mikrovågstorkar och ventilationsaggregat med marknadens lägsta energiförbrukning
Petainer Lidköping AB
Tillverkar och säljer förpackningar av plast, huvudsakligen för drycker.

Petainer Lidköping AB

Planevo Industri AB
Planevo startade sitt företag 2020 och jobbar inom verkstadsindustrin med inriktning mot produktutveckling -från innovation och design till färdig produkt- med bearbetning och förädling av stål- och plåtprodukter som kärnverksamhet.

Planevo Industri AB

Plast Petter AB
Tillverkning och försäljning av kontorsprodukter i mjukplast. Specialdesign och profilprodukter men även lagervaror.

Plast Petter AB

PLS Produkter AB
Tillverkning av rengöringsprodukter samt städgrossist.

PLS Produkter AB

 • 0500-46 88 50
 • www.pls.nu
Precikap
Specialiserar sig på att kapa tråd, profiler samt sågning av rör.
Prisma Teknik AB
Utveckling och tillverkning av övergångssignaler, mätinstrument och gatubelysning.

Prisma Teknik AB

Prodma AB
Industriell tillverkning av elektriska maskiner och apparater för värme, kyla och ventilation för professionell och hushållsanvändning.

Prodma AB

 • 070-538 40 69
PV Systems AB
PV Systems är ett teknikföretag som levererar kundanpassade Automationslösningar. Deras fokus ligger på att göra kundens produktion mer effektiv och därmed bidra till att en bättre lönsamhet och bättre konkurrenskraft.

PV Systems AB

Ranaverken
Ranaverken är ett familjeägt företag beläget i Tråvad som arbetar inom två affärsområden: Lantbruk och Stålbyggnad. All konstruktion, produktion och utveckling sker i Tråvad, men företaget har idag hela Norden som sin marknad.

Ranaverken

Reco Port AB
Tillverkning av industriportar.

Reco Port AB

RMIG Sweden AB
Perforering och kantpressning av ståldetaljer.

RMIG Sweden AB

 • 0501-682 00
 • www.rmig.com
Rotage AB
Komponentleverantör av laserskurna och stansade plåtprodukter på den skandinaviska marknaden.

Rotage AB

 • 0512-298 50
 • www.rotage.se
RPC Superfos Lidköping AB (f d Promens AB)
Tillverkning av plastförpackningar för livsmedel.

RPC Superfos Lidköping AB (f d Promens AB)

RS Elektroniktjänst AB

RS Elektroniktjänst AB

SA Möbler AB
Tillverkar kontorsmöbler och inredning för företag.

SA Möbler AB

Saleryd
SALERYD AB utvecklar, tillverkar och säljer innovativa ventilationsprodukter med ambitionen att utveckla nya energieffektiva ventilationsprodukter och tekniska lösningar. Produktutveckling, konstruktion & design i 3D miljö. Tillverkning i moderna, styrda maskiner, montering i rationell produktionslina säkerställer bästa svenska kvalitet.

Saleryd

Samhall AB
Omställning av medarbetare, samt tjänster till industriföretag inom bemanning, städ och servicetjänster.

Samhall AB

 • 020-57 25 72
 • www.samhall.se
Scandcenter AB
Mitt på den bördiga Varaslätten i Västra Götaland ligger Scandcenter AB. Bolaget bildades 2003 med inriktning på import och försäljning av ventilationsprodukter.

Scandcenter AB

Sibab Interior AB
Tillverkning och försäljning av specialinredningar för offentlig miljö i  mestadels trä men med goda möjligheter att väva in andra material.  Strävar efter att inredningen ska konstrueras med tanke på en bättre morgondag. Material ska kunna separeras från varandra den dagen något behöver bytas ut, renoveras eller återvinnas. En strävan mot att föreslå bättre materialval ur ett hållbarhetsperspektiv finns i varje projekt.

Sibab Interior AB

Sjuhäradsbygdens Färgeri AB 
Sjuhäradsbygdens färgeri AB  färgar och bereder vävar och garner inom de mest varierande områden. De jobbar mycket med tekniska och funktionella textilier och har kunder är inom segmenten bil-/flygindustri/möbelindustri/offentlig miljö samt funktions- och skyddskläder. De erbjuder allt från behandling på kundens egna material till att leverera en färdig produkt där de är med och tar fram rågarn eller råväv för att uppnå kundens krav.

Sjuhäradsbygdens Färgeri AB 

Skandia Elevator AB
Tillverkning och försäljning av transportörer och elevatorer till spannmålsindustrin.

Skandia Elevator AB

Skara Industriverktyg AB
Specialiserade på formsprutning av mindre plastdetaljer.

Skara Industriverktyg AB

Skaraverken AB
Finmekanisk tillverkning av komponenter och produkter, främst i små och medelstora serier med högt teknikinnehåll.

Skaraverken AB

 • 0511-269 00
 • www.skaraverken.se
Skeby Gårdar AB

Skeby Gårdar AB

Skoglunds Mekaniska Verkstad, AB SE
Konstruktion och legoarbeten, framför allt svetsning i rostfritt stål och aluminium, exempelvis plattformar, gångbanesystem och tankar.

Skoglunds Mekaniska Verkstad, AB SE

Skövdevillan AB
Fabricerar villor och andra träbyggnader i fabrik samt bedriver konsultverksamhet inom byggsektorn.

Skövdevillan AB

SMEA Produktion AB

SMEA Produktion AB

 • 0504-61999
Stolfabriken i Tibro AB
Tillverkar stolar i modern design såväl som i klassisk 1700-talsstil.

Stolfabriken i Tibro AB

Sundlings Sverige AB

Sundlings Sverige AB

Swegon AB
Utveckling, tillverkning och försäljning av system för ventilation.

Swegon AB

 • 0512-322 00
 • www.swegon.se
Tappers Stål & Metaller AB
Bearbetning såsom klippning, bockning, figurskärning, kap och målning

Tappers Stål & Metaller AB

TI Automotive
TI Automotive i Lidköping tillverkar bromsrör, bränslerör och motorrör till bilindustrin och rör till kylindustrin. Globalt finns företaget i 28 olika länder.
Tibro Möbelindustri AB
Tillverkar möbler och flexibla väggar med tex ljuddämpning.

Tibro Möbelindustri AB

Tibro Såg AB
Sågverk som sågar mindre dimensioner av stock.

Tibro Såg AB

TMC – The members company AB
TMC är ett teknikkonsultbolag med en samling lösningsorienterade, självgående personer med hög kompetens inom många olika teknologiska och relationsbyggande fält.

TMC – The members company AB

ToWe Elektronik
Elektronikleverantör som hjälper kunden med allt från idé till färdig produkt när det gäller kretskort och ansvarar för att de blir CE-märkta enligt riktlinjerna i EMC och lågspänningsdirektivet.

ToWe Elektronik

Tre Sekel Möbelsnickeri AB (City Möbler)
Tillverkar matrumsmöbler samt specialinredning åt offentliga miljöer som restauranger och hotell.

Tre Sekel Möbelsnickeri AB (City Möbler)

UK Möbler AB
Tillverkar och säljer möbler.

UK Möbler AB

 • 0504-149 93
Unionen
Tjänstemanna- och ledarfacket i Sverige.

Unionen

 • 0500-45 84 70
 • www.unionen.se
UW-Elast AB
Företaget konstruerar, tillverkar och säljer produkter av polymera material.

UW-Elast AB

Vänerfasader AB
Vänerfasader i Lidköping arbetar främst med att tillverka, montera och glasa fasader, dörrar, fönster, vikfönster, skjutdörrar glastak och uteplatspartier i aluminium. Produkterna passar i stort sett alla användningsområden som villor, kontor, sjukhus, skolor, universitet, bostadshus, industrier, förvaltning, idrottshallar, utställningshallar, arenor, köpcentra, flygplatser, med mera.

Vänerfasader AB

Vantec System AB
Levererar kunskap och teknik inom livsmedel.

Vantec System AB

Västerhuset AB
Äger och förvaltar fastigheter.

Västerhuset AB

Vedum Kök & Bad AB
Tillverkar kök och badrumsinredning.

Vedum Kök & Bad AB

 • 0512-576 00
 • www.vedum.se
Volvo Car Corporation
I Skövde tillverkas i huvudsak personbilsmotorer.

Volvo Car Corporation

Volvo Penta, AB
Tillverkning och handel av motorer för marint och industriellt bruk.

Volvo Penta, AB

Volvo Powertrain Corporation
I Skövde tillverkas motorer och motorkomponenter i huvudsak för AB Volvo.

Volvo Powertrain Corporation

 • 0500-47 40 00
 • www.volvo.com
VSAB Västsvenska stålkonstruktioner AB
VSAB levererar stålkonstruktioner med fokus på industriellt byggande. Deras inriktning är att vara en del av ett hållbart byggande i framförallt de nordiska länderna.

VSAB Västsvenska stålkonstruktioner AB

Witte Industrier AB
Bedriver mekanisk verkstad både som massproducerande underleverantör och fåstyck legotillverkning.

Witte Industrier AB

 • 0510-54 52 00
 • www.witteind.se
Woodcontrol Scandinavia AB
Utvecklar och tillverkar trä - och metallbearbetande verktyg samt fuktmätningsutrustning.

Woodcontrol Scandinavia AB

Zinkano, AB
Legoytbehandling med elektrolytiska pläteringar, huvudsakligen zink och zinklegeringar, samt även kompletterande montering.

Zinkano, AB