Fokusträff

Fokusträff: Så leder du genom kris

Online

Onsdagen den 30 september, 13:00 – 15:00

Anmäl här
Fokusträff: Så leder du genom kris
Online
Onsdagen den 30 september, 13:00 – 15:00

Vad kan det senaste årets kris lära oss om ledarskap? Det kommer Carolin Runnqvist att svara på under höstens första Fokusträff. Varmt välkommen att boka din plats.

Carolin Runnqvist kommer föreläsa om att leda i kris.

Så leder du genom kris – och får fortsatt förtroende från både medarbetare och omvärld, året har verkligen satt ledare på prov när det handlar om att leda i kris. Carolin Runnqvist har stöttat hundratals ledare och organisationer att förbereda sig på det värsta – och även på att säkerställa ett fortsatt förtroende från både medarbetare och omvärld.

Efter Fokusträffen kommer du som ledare få konkreta verktyg för att hantera en kris

En kris behöver inte bli en katastrof – om den hanteras på rätt sätt. De snabba förändringarna i vår omvärld gör att risken för företag att drabbas av en kris är större idag, och det innebär en ökad sårbarhet. De företag som hanterar en kris på ett bra sätt kan få ett större förtroende från kunder och allmänhet och till och med ett ökat aktievärde. En illa hanterad kris kan däremot resultera i det motsatta.

Lite av dagens innehåll
 • Kunskap om vad som definierar en kris.
 • Hur människor fungerar i en utsatt situation.
 • Konkreta verktyg att använda innan krisen händer
 • Vad du bör göra efteråt för att återställa organisationen och minska skadan.

Föreläsningen kommer att anpassas efter rådande omständigheter kring Covid-19, innehållet kan därmed komma att ändras/justeras löpande.

Deltagarna avgör riktning för våra Fokusträffar – det är behoven som sätter innehållet. Avslutningsvis kommer alla deltagare få tycka till om inriktning till nästa Fokusträff med tema ledarskap & medarbetarskap, våren 2021.

Tid: Onsdagen den 30 september, 13:00 – 15:00, (du kan logga in från 12:50).
Plats: Online
Målgrupp: Alla intresserade av att leda i kris inom den tillverkande industrin i Skaraborg. Eventet är kostnadsfritt.

Boka din plats

Carolin Runnqvist berättar om Fokusträffen

Om föreläsaren:
Carolin Runnquist har många års erfarenhet av att jobba med krishantering inom olika företag och branscher. Hon har stöttat landets främsta ledare och organisationer genom kriser med goda resultat. Carolin figurerar ofta som krishanteringsexpert i media och är en flitigt anlitad föreläsare i ämnet. Hon utsågs 2018 till Supertalang av Veckans affärer och till Årets IT-kvinna av Tieto.

Eventet arrangeras av IDC West Sweden AB. IDC driver projektet Catalyst finansierat av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Skaraborgs Kommunalförbund och Västra Götalandsregionen. IDC har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

 

Om du vill veta mer

Hör av dig till Susanne eller Pia om du vill veta mer om Fokusträffen.

Industriell utvecklare

0500-50 25 19

Pia Nurro

Industriell utvecklare

Det som får mig att hoppa upp ur sängen varje dag är att jag vet att vi behöver ha bra arbetsplatser. Genom att jobba med ledarskap och medarbetarskap finns möjlighet att få ut styrkan ur hela företaget. Det är min del in i uppdraget att långsiktigt stärka och öka lönsamheten hos den tillverkande industrin i Skaraborg.

Idag jobbar jag på plats i Skövde i projektet Catalyst. I mitt uppdrag som Industriell utvecklare har jag med mig min kunskap inom kompetensförsörjning och min passion för utveckling.

Jag började på IDC 2015. Då var min tjänst förlagt hos IUC Sjuhärad i Borås. Under tre år jobbade jag som coach där i projektet Kompetensnavet med strategisk kompetensförsörjning. Mitt uppdrag handlade om att stötta Sjuhärads industriföretag i att bli attraktiva arbetsplatser både för befintliga medarbetare och den nya kompetens de behöver locka till sig. Det var inriktat på att hjälpa dem se nya strukturer och mönster genom att se kompetens på ett nytt sätt, allt med ett jämställdhetsintegrerat arbetssätt. Det har varit en otroligt spännande resa där jag har lärt mig massor, både om mig själv och om företagen och den verklighet de lever i. Samtidigt både såg och hörde jag utveckling även hos de företag som ingick i projektet.

Jag är en person som är nyfiken på nya perspektiv och tycker det är viktigt med helhet. Mitt viktigaste ord är tillsammans. Om vi jobbar tillsammans blir vi både smartare, starkare och får mer förståelse för varandras perspektiv. Jag tycker jag är bra på att lyssna och vara lyhörd.

På min personliga bild har jag ett pass. Det får symbolisera att jag är nyfiken på nya platser och nya människor. Jag reser gärna men det behöver inte alltid vara så långt bort. Även i mitt arbete träffar jag nya människor och ser nya platser. Det är stimulerande!

När jag inte jobbar är jag helst i skogen, i sommarstugan med familjen.  Jag tränar gärna min kropp på yogamattan eller i gymmet. På vintern älskar jag att åka skidor både på längden och tvären.

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 19

Industriell utvecklare

0500-50 25 17

Susanne Yngve

Industriell utvecklare

Här kommer du snart kunna läsa lite mer just denna fantastiska medarbetare. Sidan är under uppbyggnad

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 17

Dela via

Våra finansiärer
 • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
 • Europeiska Socialfonden
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Tillväxtverket
 • Vinnova
 • Västra Götalandsregionen