Möjligheternas värld arrangeras av Teknikcollege Skaraborg

IDC tipsar

Besök Möjligheternas värld

Balthazar Science Center och ASSAR Industrial Innovation Arena

Måndag 25 mars till fredag 29 mars

Möjligheternas värld arrangeras av Teknikcollege Skaraborg
Besök Möjligheternas värld
Balthazar Science Center och ASSAR Industrial Innovation Arena
Måndag 25 mars till fredag 29 mars

Under vecka 13, den 25-29 mars, öppnar Balthazar Science Center och ASSAR återigen upp för Möjligheternas Värld. Under veckan kommer runt 1200 åttondeklassare besöka miljön och få prova på en rad roliga teknikutmaningar och inspireras.

Öka intresset för teknikutbildningar

För sjätte året i rad arrangeras Möjligheternas Värld den 25 – 29 mars. Eventet i stort är ett samarbete mellan de tolv certifierade utbildningarna inom Teknikcollege Skaraborg. På Möjligheternas Värld får elever från årskurs 8 möjlighet att prova olika teknikstationer genom guidning av elever från en teknisk eller industriteknisk utbildning. Veckan anordnas i syfte att få fler unga att vilja utbilda sig inom teknikyrket. Högskolan i Skövde kommer att vara på plats hela veckan för att visa upp och berätta om vad en ingenjörsutbildning kan leda till.

Film från förra årets Möjligheternas Värld

– På högstadiet har man kanske bilden av att ingenjörer mest löser problem i matteböcker, men det handlar om så mycket mer. Hade jag fått veta se vilken skillnad tekniska lösningar kan göra i praktiken i samhället och för människor, i åttan, hade det säkert underlättat mitt gymnasieval. Så det känns viktigt och bra att vara här, säger Linna Andersson, som var en av totalt nio studenter som arbetade i Högskolans monter 2018.

Eventet är helt kostnadsfritt. Passa på att träffa framtidens medarbetare.
Välkommen!

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
  • Europeiska Socialfonden
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Tillväxtverket
  • Vinnova
  • Västra Götalandsregionen