Arrangeras av IUC Sverige

Utbildning

Automation & robotik: Utbildning i omställning för medarbetare

Online

Flera starter under 2022

Anmäl här
Arrangeras av IUC Sverige
Automation & robotik: Utbildning i omställning för medarbetare
Online
Flera starter under 2022

För dig som arbetar i produktion och som behöver utveckla dina omställningskunskaper vid automation:

Genom att vi är del i IUC Sverige kan vi erbjuda industrin i Skaraborg en grundläggande utbildning under två dagar inom automation och robotisering för små och medelstora företag.

Du kommer även att få fördjupade kunskaper i ämnet robotik och programmering för hantering av en framtida automationsutrustning. När utbildningen är klar kommer du även ha tillräcklig förståelse och kunskap för att vara med och bidra i beställningsprocessen.  Utbildningen kopplar samman individernas kunskaper med företagets omställningsbehov genom MTO-metodik (människa-teknik-organisation). Du som deltar kommer att få stärkt kompetens och du kommer känna dig trygg i en omställning och veta hur du ska bidra.

Kursinnehåll
 • Övergripande genomgång av Produktionsteknik, automationsteknik, automationskomponenter, framtid och trender samt beställarkompetens och kravställning
 • Min roll i organisationen – workshop kring kompetens, organisationsförändring samt säkerhet och riskhantering
 • Grundläggande robotik – systemkunskap, maskinsäkerhet, applikationer, programmering och simulering
 • Prova på tillsammans med en robot – handhavande, programmering, integrering med sensorer och visionsystem

I ”Prova på arbetet” genomförs i grupp ett antal laborationer först på virtuella (simulerade) robotar därefter nedladdning till fysisk robot genom att på en tilldelad tidsslott ladda ner jobbet till roboten där en handledare hjälper till med körningen men deltagarna ser robotcellen genom en kamera. Detta innebär att varje deltagare bör ha en egen dator, men att licensen till simuleringsverktyget laddas ner från Robotdalen.

Plats: Online.
Målgrupp: Medarbetare i tillverkande företag som arbetar i produktion och som behöver omställningskunskaper vid automation. Kan exempelvis vara operatörer med industrierfarenhet.  
Arrangör: IUC Sverige
Tid: 8:30-16 båda dagarna

Flera starter under 2022

Gärna minst 2 deltagare / företag
Max 20 deltagare / tillfälle

Läs  mer och boka din plats


Om Automation & Robotik

Automatisering och robotisering är en förutsättning för industrins fortsatta konkurrenskraft. Den snabba utvecklingen som sker genom ökad digitalisering, automatisering och robotisering liksom ökade krav på miljöprestanda och resurseffektivitet skapar stora möjligheter för företag verksamma inom industrin.

Automation & Robotik syftar till att nationellt skapa insikt och förbereda SMF industriföretag för investeringar i automation och finansieras av Europeiska Socialfonden.

Läs mer om Automation & Robotik

Om du vill veta mer

Vill du veta mer om utbildningen, hör av dig till Johan.

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 15

Johan Lundahl

Industriutvecklare tillverkning

Jag började här på IDC i maj 2019 i projektet Catalyst. Sedan starten i maj har jag också blivit involverad i projekten Industriell Dynamik och Robotlyftet. Min inriktning är mot produktion och de frågor som rör det. Innan jag kom till IDC har jag under 25 år jobbat inom produktion och med olika roller, både som operatör, tekniker, ledare. och chef. Det som är så kul med att jobba på IDC är kontakten med alla företag. Att komma ut och se alla olika verksamheter i Skaraborg och kunna hjälpa till med de möjligheter och utmaningar som företagen har. Sedan finns det en fantastisk bredd på kompetensen och bra arbetskamrater här på IDC.

Förutom idrott och träning är ett av mina intressen veteranbilar och speciellt Saab. Om tid finns tar jag gärna en tur eller åker på en träff eller marknad för att leta efter just den bildel som saknas för tillfället. När jag inte jobbar umgås jag helst med min familj och våra vänner. Har jag riktig tur kan jag få med mig familjen på en tur i en av mina veteranbilar!

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 15

Dela via

Våra finansiärer
 • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
 • Europeiska Socialfonden
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Tillväxtverket
 • Vinnova
 • Västra Götalandsregionen