ReactEU erbjuder en bred kunskapsbas för testning och verifiering

Hjälp oss stötta dig och ditt företag på bästa sätt i den pågående elektrifieringsomställningen, i fordonsindustrins men också i andra branscher. Vilka tillverkningsmetoder och applikationer ser du störst behov av framåt?

I det produktionstekniska laboratoriet i ASSAR är ambitionen att lära oss mer om de kommande tillverkningsmetoderna & teknikerna. Här har du möjlighet att testa de olika tillverkningsmetoderna, samt komma med din input på vad nästa steg bör innebära!

Öka kunskapen om kommande tillverkningsmetoder

IDC West Sweden AB driver projektet ReactEU Energilagring & Kraftelektronik. Projektet syftar till att öka kunskapen om kommande tillverkningsmetoder och sprida denna till företagen i regionen. Genom att göra det blir det produktionstekniska laboratoriet på ASSAR Industrial Innovation Arena en bred kunskapsbas för testning och verifiering, produktion av förserier samt simulering av implementering i produktion.

Det här hittar du på ASSAR Lab

I dagsläget rymmer ASSAR Lab en lasersvets, en CT-­skanner (oförstörande provningsmetod med många möjligheter), en fleroperationsmaskin för bearbetning samt maskiner för tillverkning av komponenter för eldrivlinor. Inom ramen för projektet React EU Energilagring & Kraftelektronik, tittar man i nästa steg på att investera i en ultraljudssvets, en höghastighetskamera samt en demo för ett energilager för att ytterligare bredda kunskapsbasen inom labbet.

Läs mer om ASSAR Lab

Testa dina egna produkter i ASSAR Lab

Inom vilka ytterligare teknikområden/tillverkningsmetoder ­kopplade till eldrivlina, kraftelektronik och energilagring ­ ser du det som värdefullt att få stöd i via ASSAR Lab? Vad ser du behov av att testa som nästa steg från ditt företags synvinkel? Hör av dig med dina tankar till Caroline Johansson Thim på IDC West Sweden AB. Du är också varmt välkommen till ASSAR Lab för att titta på de test­möjligheter vi erbjuder i dagsläget och komma med dina tankar om nästa steg. Du kan också lämna din intresseanmälan för att testa dina egna produkter i ASSAR Lab.

Lämna din intresseanmälan här

Vill du veta mer?

Hör av dig till Caroline om du vill veta mer om ASSAR Lab.

Projektansvarig

0500-50 25 23

Caroline Johansson Thim

Projektansvarig

I oktober 2020 fick jag möjlighet att hoppa på den helt nya tjänsten Projektansvarig på IDC. Jag hade då arbetat i 20 år på Volvo Personvagnar inom olika avdelningar i olika fabriker, med tyngdpunkten på projektledning. Tjänsten Projektansvarig innebär ett övergripande projektlednings- och samordningsansvar för projekten, vilket innefattar planering, uppföljning samt rapportering. Det gäller även samordning av nya projektansökningar. Att arbeta med arbetssättsutveckling ser jag som mycket viktigt och roligt, vilket går väl i linje med den viktiga delen i min tjänst att utveckla arbetssättet kopplat till projektstyrning.

En bra beskrivning av mig själv är nog att jag tycker om att lära mig nya saker, är nyfiken, gärna vill ha ordning och reda, tydlighet och tycker det känns bra att få avsluta uppgifter.

Jag bor i villa i Hjo med man och två döttrar. På fritiden står familjen i fokus – att få följa barnen i deras utveckling är viktigt för mig. Vi gör gärna saker tillsammans, är ute i naturen – promenader, båtturer på sommaren, skidor och skridskor på vintern. Själv tar jag gärna en gång- eller springtur eller ett yogapass. Då jag har mycket släkt och vänner i en stor del av västra Europa – Nederländerna, Belgien, Spanien och Storbritannien – fylls våra semestrar av resor till dem. Helst reser jag med bil, då är det möjligt att besöka alla på en och samma resa!

Som bilden visar älskar jag att läsa! Det blir allt från ren fakta, dokumentär, självbiografi, till en avslappnande roman. Något av det härligaste jag vet – helst efter lite frisk luft – är att sätta sig i soffan med en kopp kaffe eller te, en liten chokladbit och en riktigt bra bok.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 23