Höghastighetskamera för detaljanalys och kvalitetssäkring

Med en höghastighetskamera finns inga begränsningar i vad man mäter, det kan handla om en explosion i en motor eller andra processer som man inte hinner med att observera med blotta ögat.

En höghastighetskamera har massor med tillämpningar när det gäller tillverkningsprocesser och med hjälp av denna teknik kan man fånga alla processer där rörelsen är snabb för detaljanalys och kvalitetssäkring.

– Det kan handla om att man behöver se hur något smälter samman, om det finns ett glapp någonstans i processen eller att en maskin arbetar och det är ett problem där någon komponent böjs i processen, allt sånt kan fångas med hjälp av en höghastighetskamera, säger Tobias Andersson, lektor i maskinteknik vid Högskolan i Skövde.

Genom att se rörelseprocessen i nedsaktat tempo kan man analysera och kvalitetssäkra en process eller ett led i sin produktion där något går fel. Som företag är du välkommen att ta del av tekniken i ASSAR Labs genom ett studiebesök eller genom att testa tekniken i din produktion.

 

Höghastighetskamera som filmar lasersvetsning på ASSAR Labs.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Caroline om du vill veta mer om ASSAR Labs.

Projektansvarig

0500-50 25 23

Caroline Johansson Thim

Projektansvarig

I oktober 2020 fick jag möjlighet att hoppa på den helt nya tjänsten Projektansvarig på IDC. Jag hade då arbetat i 20 år på Volvo Personvagnar inom olika avdelningar i olika fabriker, med tyngdpunkten på projektledning. Tjänsten Projektansvarig innebär ett övergripande projektlednings- och samordningsansvar för projekten, vilket innefattar planering, uppföljning samt rapportering. Det gäller även samordning av nya projektansökningar. Att arbeta med arbetssättsutveckling ser jag som mycket viktigt och roligt, vilket går väl i linje med den viktiga delen i min tjänst att utveckla arbetssättet kopplat till projektstyrning.

En bra beskrivning av mig själv är nog att jag tycker om att lära mig nya saker, är nyfiken, gärna vill ha ordning och reda, tydlighet och tycker det känns bra att få avsluta uppgifter.

Jag bor i villa i Hjo med man och två döttrar. På fritiden står familjen i fokus – att få följa barnen i deras utveckling är viktigt för mig. Vi gör gärna saker tillsammans, är ute i naturen – promenader, båtturer på sommaren, skidor och skridskor på vintern. Själv tar jag gärna en gång- eller springtur eller ett yogapass. Då jag har mycket släkt och vänner i en stor del av västra Europa – Nederländerna, Belgien, Spanien och Storbritannien – fylls våra semestrar av resor till dem. Helst reser jag med bil, då är det möjligt att besöka alla på en och samma resa!

Som bilden visar älskar jag att läsa! Det blir allt från ren fakta, dokumentär, självbiografi, till en avslappnande roman. Något av det härligaste jag vet – helst efter lite frisk luft – är att sätta sig i soffan med en kopp kaffe eller te, en liten chokladbit och en riktigt bra bok.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 23