Fluorecerande mätutrustning kvalitetssäkrar ytor

Fluorecerande mätutrustning mäter skitighet, enkelt uttryckt, så att det inte finns några rester kvar av olja, fett, oljor, eller skärväskor på en yta. Välkommen till ASSAR Labs om du är intresserad av tekniken och få inspiration till hur den skulle kunna göra skillnad i din verksamhet.

– Med fluorecerande mätutrustning kan vi mäta hur ren en viss yta är. Det vi i nuläget arbetar med på ASSAR är att kvalitetssäkra hairpins så att de är rena, säger Tobias Andersson, lektor i maskinteknik vid Högskolan i Skövde.

– Med fluorecerande mätutrustning kan vi mäta hur ren en viss yta är. Även om blotta ögat kan se att en yta är ren, så kanske det inte är rent. Med utrustningen kan man identifiera organiska material på ytan, som plast, till exempel. Kanske har man tagit bort plaster från en yta men man vet inte om den är ren och det kan kontrolleras med denna teknik, säger Tobias Andersson, lektor i maskinteknik vid Högskolan i Skövde.

Mätutrustningen har en bred användning om man vill ha en yta som är ren från organiskt material. Som industri- eller teknikföretag i Skaraborgsregionen kan man komma till ASSAR Lab på ett studiebesök, testa tekniken eller så kan ett team från ASSAR komma ut till ert företag.

– Det vi i nuläget arbetar med på ASSAR är att kvalitetssäkra hairpins så att de är rena och vi tar gärna emot studiebesök för att visa tekniken och hur den kan komma till användning i andra verksamheter, säger Tobias Andersson.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Caroline om du vill veta mer om ASSAR Labs.

Projektansvarig

0500-50 25 23

Caroline Johansson Thim

Projektansvarig

I oktober 2020 fick jag möjlighet att hoppa på den helt nya tjänsten Projektansvarig på IDC. Jag hade då arbetat i 20 år på Volvo Personvagnar inom olika avdelningar i olika fabriker, med tyngdpunkten på projektledning. Tjänsten Projektansvarig innebär ett övergripande projektlednings- och samordningsansvar för projekten, vilket innefattar planering, uppföljning samt rapportering. Det gäller även samordning av nya projektansökningar. Att arbeta med arbetssättsutveckling ser jag som mycket viktigt och roligt, vilket går väl i linje med den viktiga delen i min tjänst att utveckla arbetssättet kopplat till projektstyrning.

En bra beskrivning av mig själv är nog att jag tycker om att lära mig nya saker, är nyfiken, gärna vill ha ordning och reda, tydlighet och tycker det känns bra att få avsluta uppgifter.

Jag bor i villa i Hjo med man och två döttrar. På fritiden står familjen i fokus – att få följa barnen i deras utveckling är viktigt för mig. Vi gör gärna saker tillsammans, är ute i naturen – promenader, båtturer på sommaren, skidor och skridskor på vintern. Själv tar jag gärna en gång- eller springtur eller ett yogapass. Då jag har mycket släkt och vänner i en stor del av västra Europa – Nederländerna, Belgien, Spanien och Storbritannien – fylls våra semestrar av resor till dem. Helst reser jag med bil, då är det möjligt att besöka alla på en och samma resa!

Som bilden visar älskar jag att läsa! Det blir allt från ren fakta, dokumentär, självbiografi, till en avslappnande roman. Något av det härligaste jag vet – helst efter lite frisk luft – är att sätta sig i soffan med en kopp kaffe eller te, en liten chokladbit och en riktigt bra bok.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 23