Vi hälsar Cecilia välkommen tillbaka

Cecilia Karlsson har varit föräldraledig under ett år men är nu tillbaka hos oss och redo för nya utmaningar.

Innan föräldraledigheten jobbade Cecilia som koordinator för projektet Kompetensnavet och skötte då framför allt upphandlingar för utbildningar och föreläsningar.

Vad kommer du göra nu, vad är nästa mål på resan?

Nu går jag in i ett nytt spännande uppdrag som delprojektledare för Circular Hub. Projektet ska bygga upp en plattform som ger möbelföretag och företag inom mode och textil möjlighet att utvecklas inom cirkulär ekonomi. Vårt uppdrag i projektet blir att tillgängliggöra forskningen så att industriföretagen lättare ska kunna utveckla nya cirkulära affärsmodeller. Borås Science Park, som är projektägare, kommer inrikta sitt jobb mot mode- och textilbranschen. Där finns sedan innan Textile Fashion Center och flera projekt inom textil och hållbarhet. I Skövde kommer vi fokusera på möbelbranschen då vi genom IDC har ett nära samarbete med möbelföretag i regionen.

Kvinna i fåtölj

Cecilia Karlsson är tillbaka efter ett års föräldraledighet.

Samarbete och kunskapsspridning

Nu i början blir det fokus på att kartlägga behoven. Vi kommer inrikta oss mot hela värdekedjan, både designers, arkitekter, tillverkare, återförsäljare och slutkund, för att se vart vi ska lägga våra insatser. I Västra Götaland finns det många cirkulära projekt som pågår och regionen ligger väldigt långt fram i de här frågorna. Vårt mål är att hjälpa till att sprida kunskap från forskning och närliggande projekt och stötta företagen i sin omställning, samt där det är möjligt föra ihop kunskapen från våra två branschinriktningar. Circular Hub kommer vara ett nav för alla aktörer inom forskning, utbildning och tillverkning.

Att få vara en del i att göra såväl regionen som företagen mer konkurrenskraftiga genom möjligheterna inom cirkulär ekonomi känns oerhört spännande.

Vad lockar dig med det nya projektet?

Jag har länge haft målet och viljan att få jobba mot möbelföretagen i regionen och få vara med i deras utveckling. Att få vara en del i att göra såväl regionen som företagen mer konkurrenskraftiga genom möjligheterna inom cirkulär ekonomi känns oerhört spännande. Jag hoppas få ta del av många spännande utvecklingsresor framöver.

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC och det nya projektet?
Kvinna i fåtölj

Cecilia ser fram emot en spännande höst.

Jag hoppas bli stärkt i att jobba med det cirkulära och att utvecklas inom rollen som projektledare. IDC som organisation ger sin anställda väldigt fina möjligheter till kompetensutveckling och det ingår i vårt dagliga jobb att ligga i framkant så mycket kommer längs med vägen. Jag ser även fram emot att knyta nya kontakter och få föra samman olika aktörer för en gemensam utveckling.

Hur känns det att vara tillbaka?

Det kommer bli en spännande höst då det finns mycket motivation och vilja att komma framåt inom bland annat det cirkulära arbetssättet. Jag ser fram emot att få köra igång på allvar och sprida kunskap genom Circular Hub.

Välkommen tillbaka Cecilia, härligt att ha dig här igen!

Läs mer om Circular Hub

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Medarbetare

Lycka till David!

David Åberg gjorde sin sista dag på IDC den 31 augusti 2021. Nu önskar vi honom lycka till med de…

8 september, 2021 — Lästid 4 min

IDCs erbjudande | Projekt

Nytt stöd för deltagande i Produktionslyftets utvecklingsprogram

Nu erbjuder Tillväxtverket en subvention på upp till 150 000 kronor för deltagande i Produktionslyftets 18-månaders utvecklingsprogram, för ett begränsat…

4 juni, 2023 — Lästid 2 min

Nätverk | Projekt

PT-dagen 2023: En hållbar produktionsteknik

Torsdagen den 1 juni hölls årets Produktionstekniska dag på ASSAR Industrial Innovation Arena. Tema för i år var ”En hållbar…

1 juni, 2023 — Lästid 8 min

Delägare | Projekt

Skandia Elevator testar ASSAR Labs

Skandia Elevator i Arentorp är branschledande inom transport av spannmål och tillverkar och levererar utrustning över hela världen. Nyligen besökte…

25 maj, 2023 — Lästid 4 min