Vi hälsar Cecilia välkommen tillbaka

Cecilia Karlsson har varit föräldraledig under ett år men är nu tillbaka hos oss och redo för nya utmaningar.

Innan föräldraledigheten jobbade Cecilia som koordinator för projektet Kompetensnavet och skötte då framför allt upphandlingar för utbildningar och föreläsningar.

Vad kommer du göra nu, vad är nästa mål på resan?

Nu går jag in i ett nytt spännande uppdrag som delprojektledare för Circular Hub. Projektet ska bygga upp en plattform som ger möbelföretag och företag inom mode och textil möjlighet att utvecklas inom cirkulär ekonomi. Vårt uppdrag i projektet blir att tillgängliggöra forskningen så att industriföretagen lättare ska kunna utveckla nya cirkulära affärsmodeller. Borås Science Park, som är projektägare, kommer inrikta sitt jobb mot mode- och textilbranschen. Där finns sedan innan Textile Fashion Center och flera projekt inom textil och hållbarhet. I Skövde kommer vi fokusera på möbelbranschen då vi genom IDC har ett nära samarbete med möbelföretag i regionen.

Kvinna i fåtölj

Cecilia Karlsson är tillbaka efter ett års föräldraledighet.

Samarbete och kunskapsspridning

Nu i början blir det fokus på att kartlägga behoven. Vi kommer inrikta oss mot hela värdekedjan, både designers, arkitekter, tillverkare, återförsäljare och slutkund, för att se vart vi ska lägga våra insatser. I Västra Götaland finns det många cirkulära projekt som pågår och regionen ligger väldigt långt fram i de här frågorna. Vårt mål är att hjälpa till att sprida kunskap från forskning och närliggande projekt och stötta företagen i sin omställning, samt där det är möjligt föra ihop kunskapen från våra två branschinriktningar. Circular Hub kommer vara ett nav för alla aktörer inom forskning, utbildning och tillverkning.

Att få vara en del i att göra såväl regionen som företagen mer konkurrenskraftiga genom möjligheterna inom cirkulär ekonomi känns oerhört spännande.

Vad lockar dig med det nya projektet?

Jag har länge haft målet och viljan att få jobba mot möbelföretagen i regionen och få vara med i deras utveckling. Att få vara en del i att göra såväl regionen som företagen mer konkurrenskraftiga genom möjligheterna inom cirkulär ekonomi känns oerhört spännande. Jag hoppas få ta del av många spännande utvecklingsresor framöver.

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC och det nya projektet?
Kvinna i fåtölj

Cecilia ser fram emot en spännande höst.

Jag hoppas bli stärkt i att jobba med det cirkulära och att utvecklas inom rollen som projektledare. IDC som organisation ger sin anställda väldigt fina möjligheter till kompetensutveckling och det ingår i vårt dagliga jobb att ligga i framkant så mycket kommer längs med vägen. Jag ser även fram emot att knyta nya kontakter och få föra samman olika aktörer för en gemensam utveckling.

Hur känns det att vara tillbaka?

Det kommer bli en spännande höst då det finns mycket motivation och vilja att komma framåt inom bland annat det cirkulära arbetssättet. Jag ser fram emot att få köra igång på allvar och sprida kunskap genom Circular Hub.

Välkommen tillbaka Cecilia, härligt att ha dig här igen!

Läs mer om Circular Hub

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig direkt till Cecilia om du vill veta mer.

Industriell utvecklare

0500-50 25 06

Cecilia Karlsson

Industriell utvecklare

Det fantastiska med IDC är att vi har en arbetsplats där vi verkligen är med och påverkar. Att vara en del av att utveckla vår region är en härlig känsla. Att samtidigt omges av mycket kompetenta kollegor och en ständig omvärldsbevakning är så roligt och utvecklande, jag lär mig något nytt varje dag!

Jag började här hösten 2016 i rollen som upphandlings och utbildningskoordinator i projektet Kompetensnavet. Efter en föräldraledighet fortsatte jag sedan som projektledare i projektet Circular Hub. Tidigare har jag haft koordinerade roller inom marknadsföring och försäljning, bland annat inom maskinuthyrnings- och belysningsbranschen med en examen från IHM Business School.

När jag inte jobbar umgås jag med min familj, klurar på nästa inrednings- eller trädgårdsprojekt eller sätter mig på yogamattan. Att få bjuda över vänner på en smarrig middag gör mig glad, allra helst om vi planerar nästa spännande resa. Att resa till nya länder och kontinenter för att ta del av andra kulturer och njuta av vacker natur är något som ligger mig varmt om hjärtat. Just därför valde jag en jordglob till mitt personliga foto. Den står för mitt brinnande intresse av att utforska världen och att få sätta fötterna på den afrikanska röda jorden igen är något jag längtar efter.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 06

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Medarbetare | Tips från IDC

Christians tips om (sam)arbete på distans

Fler och fler jobbar hemifrån i och med den senaste tidens utveckling med det nya Coronaviruset. Det är en förändring…

24 mars, 2020 — Lästid 8 min

Medarbetare | Projekt

Thomas berättar om sin resa med IDC

Thomas Nilsson har varit VD för IDC sedan starten 2007. Det var ett känslosamt månadsmöte när han berättade att det…

3 april, 2020 — Lästid 18 min

Information | Tips från IDC

Aktuella insatser och behov med anledning av Covid-19

Senast uppdaterad 2020-04-03. Med anledning av viruset Covid-19 (Coronaviruset) är det viktigt att vi alla hjälps åt att vidta åtgärder…

2 april, 2020 — Lästid 4 min

Information | Medarbetare

Så kan din kommun jobba mer cirkulärt

Det senaste numret av tidningen ”Kommunal ekonomi” har tema cirkulär ekonomi och reder ut många av begreppen inom cirkulär ekonomi…

2 april, 2020 — Lästid 6 min