Varmt välkommen David Åberg

Vi hälsar David Åberg välkommen till oss på IDC. David kommer jobba med hållbar produktion i framför allt projekten ASSAR och Catalyst. 

David har jobbat hos oss sedan den 11 november och hoppas på en utvecklingsresa både på det personliga planet och hos företagen med all den kunskap som finns i regionen.

Vill sprida kunskap

Innan David började här på IDC hade han inte hört så mycket om vår verksamhet. Hur kom du i kontakt med IDC? 

— Jag såg en jobbannons på LinkedIn som fångade mitt intresse och läste om tjänsten på IDCs hemsida vilket gjorde mig riktigt inspirerad. Jag kände att det här var precis det jag är intresserad av, att coacha andra och sprida kunskap så vi tillsammans kan utvecklas. IDCs verksamhet passar mig väldigt bra genom vårt arbetssätt med hjälp till självhjälp för att företagen ska stärka sin konkurrenskraft. Vi som jobbar på IDC är medvetna om alla de möjligheter som finns för små och medelstora företag med forskningutveckling och hjälp i vardagens utmaningar. Genom att guida dem i rätt riktning stärker vi hela regionen.

Vad bär du med dig in för erfarenheter in till IDC?

—  Sammanlagt har jag jobbat 25 år på Volvo Cars i olika produktionsstödjande befattningar. Under de åren har jag bland annat haft förmånen att gå en intern produktionsteknisk utbildning på ett år; tekniker 2000. Efter utbildningen har jag jobbat som produktionstekniker, beredare och projektledare inom logistikfunktionen på Volvo Cars. Men även i materialhanteringen som beredare och projektledare. Tack vare min långa anställning på Volvo Cars har jag med mig kunskap kring hela produktionsprocessen. Allt från inköp, leveranser från leverantörer, händelser i ERP systemen (affärssystem) och motsvarande ner till MES system, som hanterar produktionslinorna. Vidare genom tillverkningsflödet och leveranser till kund inklusive internlogistik. De senaste åren jobbade jag på Volvo Cars IT där jag stöttade verksamheten med förvaltning av IT system samt projektledning och implementering.

David Åberg jobbar som industriell utvecklare med fokus på hållbar industri.

Gör skillnad på riktigt

David berättar att nu växlar jobbet upp allt eftersom med både företagsbesök och att lära känna IDCs verksamhet 

— Det kommer ske en utvecklingsresa både på det personliga planet och hos företagen. Det är viktigt att få en helhetssyn redan i början. Det gör det lättare att  koppla samman företag med respektive projekt och de förbättringsinsatser projekten jobbar med. Samtidigt hoppas jag på en personlig utveckling rent kompetensmässigt då jag tidigare bara jobbat inom fordonsindustrin. Det finns så otroligt mycket kunskap runt om i regionen här och många företag har en historia som världsledande inom sina områden. Jag hoppas kunna utveckla min ambition med att coacha andra i att nå mer kunskap kring produktion och produktionseffektiviseringar ur alla tre hållbarhetsperspektiv; ekonomiska, ekologiska och sociala. Forskning och innovation är väldigt spännande och intressant med bland annat material och produktutveckling som går att koppla ihop med egentligen all tillverkning. Jag skall hjälpa till och leverera nytta och kunskap mellan de små och medelstora företagen i Skaraborg. Det är ute hos dem som vi gör skillnad på riktigt. 

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC (så här långt) med säg, tre ord?

Välkomnande – IDC är en väldigt välkomnade organisation som har tagit emot mig med öppna armar. 

Passionerade – Alla som jobbar här är brinner väldigt för det vi gör och står för. 

Vidsynta – Vi har ett intresse av att lära oss nya saker och att se kopplingen mellan olika kunskap. Vi har en bredd som är väldigt viktig för att komma framåt. Vi är genuint intresserade av vårt uppdrag att hjälpa och coacha små och medelstora företag i Skaraborg. 

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Insikter med IDC | Medarbetare

Insikt med IDC: Skaraborgs möjligheter i produktrevolutionen som pågår

Detta är en krönika med reflektioner från rapporten ACCELERATING CHANGE- HOW GLOBAL MEGATRENDS ARE TRANSFORMING EUROPE’S AUTOMOTIVE INDUSTRY ECOSYSTEM, publicerad…

16 juni, 2021 — Lästid 5 min

Information | Projekt

Boka tid och testa dina produkter i ASSAR Lab

ASSAR Lab möjliggör samverkan och kunskapsuppbyggnad kring viktiga teknikområden för framtiden. Här samverkar små och stora teknik- och industribolag med…

27 september, 2022 — Lästid 3 min

Projekt

Kick Out för hållbar interiör

Deltagare i projektet Hållbar Interiör har träffats i Konstakademiens lokaler i centrala Stockholm som andas samma mentalitet som projektet står för…

26 september, 2022 — Lästid 2 min

Projekt

Vad innebär cirkulär ekonomi för dig?

Satsningen Kickstart cirkulär ekonomi erbjuder företag möjligheten att utforska vad cirkulär ekonomi för en hållbar omställning innebär i den egna…

22 september, 2022 — Lästid 2 min