Varmt tack och lycka till Ann

En del av IDC berättar om sin resa innan avfärd mot nya mål. IDCs ekonomiansvariga, Ann Widing, jobbade sin sista dag hos oss torsdagen den 30 november. Efter nästan tio år på IDC gick hon i pension, men innan hon lämnade satte vi oss ned för att prata lite om tiden på IDC.

Hur var det när du först kom i kontakt med IDC?

 Jag kom allra första gången i kontakt med IDC när jag jobbade på Europeiska Socialfonden (ESF-rådet) som administratör, då hade dåvarande IUC Tibro projekt som finansierades av ESF. Projekten fortsatte när de senare blev IDC. 2007 blev det en ny programperiod och i samband med det gjordes en stor omorganisation och då försvann ESF-kontoret här i Skövde. I samband med det startade jag som projektekonom på IDC i april 2008.

Hur länge har din utvecklingsresa med IDC pågått och hur har den sett ut?

Den har pågått sedan starten 2008 och fram till idag. 2012 tog jag över ekonomiansvaret för verksamheten och har haft det sedan dess. IDCs hela uppdrag och allt som ligger däri, att vi finns till för att hjälpa industriföretag framåt och uppåt, det tycker jag är så härligt och spännande – det blir aldrig tråkigt.ann bilder

Hur har du utvecklats med IDC?

Det är väldigt utvecklande att under ett arbetsliv ha jobbat inom privat, kommunal och statlig verksamhet och att se likheterna och skillnaderna. IDC är på något vis en kombination av privat och offentlig verksamhet, vi har en offentlig verksamhets riktlinjer, ekonomi och styrning med en privat verksamhets handlingsfrihet.

Vår interna utveckling på IDC har också påverkat mig väldigt mycket genom åren. Det har givit mig en stor insikt och en medvetenhet som jag är mycket glad över. Det är en stor förmån att på IDC ha möjlighet att ventilera och arbeta med frågor som jämställdhet, mångfald, genus och normkritik. Det är frågor som alltid funnits med, inte bara i vår interna utveckling utan i alla projekt vi driver, och de tar mer och mer plats vilket jag tycker är jättebra. Det är frågor som måste pratas om – annars händer ingenting.

Vad händer nu? Vad är nästa mål på resan?

Jag har faktiskt inga planer alls, jag vill bara känna känslan av frihet, jag har jobbat heltid i femtio år med bara lite föräldraledighet på vägen. Jag ser fram emot friheten i att kunna göra precis vad jag vill. Möjligheten att kunna ta tillvara på ett vackert väder utan att tänka på tiden. Att äta frukost på altanen och läsa tidningen i lugn och ro. Kunna träna på dagtid, ut och gå i skogen en vanlig vardag. Jag har två vuxna döttrar jag kan ge mer tid och hjälp nu när jag inte har ett arbete att förhålla mig till. Det är en ny fas som jag ser mycket fram emot.

Vad tar du med dig från IDC?

Under åren har jag haft förmånen att få jobba ihop med så många goda arbetskamrater, och därmed har vi byggt många fina relationer. De kommer jag tänka tillbaka på många gånger tror jag, jag har verkligen trivts jättebra.

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC med säg, tre ord?

Arbetsglädje, delaktighet och uppskattning.

Du kommer alltid att vara en del av IDC, så vi säger ”vi ses” snarare än ”hejdå”.

Thomas, berätta lite om din utvecklingsresa tillsammans med Ann

Jag har haft förmånen att få vara med och bygga IDC från starten. Vi har gått från att vara en ”försöksverksamhet” under de första tre åren till att vara en självklar aktör inom regional utveckling då det gäller industrins utmaningar och utvecklingsbehov. Genom åren har vi drivit många utvecklingsprojekt för att stärka den tillverkande industrins konkurrenskraft och lönsamhet, vilka kräver spetskompetens då det handlar om ekonomisk redovisning.

Tack vare Anns kompetens, arbetsinsats och stora engagemang har vi lyckats bygga upp en fantastisk ekonomifunktion och med trygghet kunnat ta oss an dessa komplexa projekt tillsammans. Ett stort, stort tack för allt du bidragit med till IDC och lycka till!

Jag glömmer aldrig den dagen och känslan, då jag och Ann för nästan 10 år sedan kom överens om att hon skulle börja på IDC, min första tanke var: ”Yes, nu kör vi”.

Thomas Nilsson, VD IDC West Sweden AB

I slutet av dagen, den 30 november kom ett mail till alla anställda på IDC som bland annat innehöll dessa rader:

Tackar er alla för ett antal fantastiska år! Kommer att tänka på er ofta och önskar er lycka till framöver! Som jag tidigare sagt har det inte varit en enda dag som jag tyckt det varit tråkigt att gå till jobbet.

Ann Widing, sista dagen som ekonomiansvarig på IDC West Sweden AB, torsdagen den 30 november.

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Medarbetare

Vi säger hej och välkommen till fyra nya medarbetare

Nu har vi förstärkt vår kompetens med fyra nya medarbetare som alla, med olika inriktning, jobbar för att stötta industrin…

11 maj, 2022 — Lästid 4 min

Medarbetare

Lycka till David!

David Åberg gjorde sin sista dag på IDC den 31 augusti 2021. Nu önskar vi honom lycka till med de…

8 september, 2021 — Lästid 4 min

Insikter med IDC | Medarbetare

Insikt med IDC: Skaraborgs möjligheter i produktrevolutionen som pågår

Detta är en krönika med reflektioner från rapporten ACCELERATING CHANGE- HOW GLOBAL MEGATRENDS ARE TRANSFORMING EUROPE’S AUTOMOTIVE INDUSTRY ECOSYSTEM, publicerad…

16 juni, 2021 — Lästid 5 min

Medarbetare

Välkommen Gunnar Bäckstrand

Gunnar Bäckstrand jobbar som chef för teamet Tillämpad Innovation på IDC sedan april 2021. I en intervju berättar han om…

14 juni, 2021 — Lästid 6 min