Varmt välkommen till IDC Petter

Petter Reuterholt blev en del av vårt team här på IDC i slutet av januari. Han kommer inrikta sitt jobb mot produktutveckling och Material ConneXion med hållbarhetsfokus kopplat mot materialval. Petter kommer direkt från en anställning på Offecct AB där han jobbade som produktutvecklare. Vi lät honom berätta lite själv om hur hans erfarenheter ledde honom till IDC.

Hur kom du först i kontakt med IDC?

Det var genom Anders Breitholtz som jobbade här på IDC tidigare. Jag träffade honom när jag jobbade på Offecct och letade material till våra produkter. Material ConneXions materialbibliotek var det ställe som hade flest nya innovativa materiallösningar. Det var faktiskt Anders som tipsade mig om IDC som arbetsgivare när han startade eget företag.

Vad lockar dig med IDC?

Här är en fin arbetsmiljö och experimentlusten och framåtandan är hög. Det fokus på verksamhetsutveckling, produktutveckling och problemlösning som finns här passar mig som gillar att jobba med innovativa hållbara material. Jag ser fram emot att möta delägarföretagens utmaningar och guida dem på rätt väg.

Vad har du för erfarenheter med dig till IDC?

Jag utbildade mig till lermodellör inom fordonsindustrin för några år sedan och efter det jobbade jag som prototypmakare på Volvo AB och senare som lärare inom produktmodellkonstruktion för studerande på designingenjörsprogrammet på Högskolan i Skövde. Där föreläste jag bland annat om hur viktigt det är att först bygga fysiska modeller ihop med  CAD-modeller. En fysisk modell behövs för att kunna titta och känna på i utvecklingsprocessen. Det gör det enklare att kunna verifiera och testa design och konstruktion och det är i det skedet man ska upptäcka fel. Eftersom vi bland annat baserar ett köpbeslut på syn och känsla, så ska man även ha med känslor och det taktila i produktutvecklingen.

På Offecct jobbade jag som produktutvecklare och tog fram prototyper från CAD-ritningar. Jag fick bland annat vara med och jobba fram deras första möbel i fiberkompositmaterial, i detta fall en stol i linkomposit. Det är oerhört spännande och utvecklande att bygga i nya material.

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC?

Jag hoppas få en ännu djupare och bredare kunskap om hållbara material. Tidigare letade jag bara efter sådant jag verkligen behövde. Nu kommer jag få möjlighet att titta mer på material jag inte visste fanns och hjälpa till att hitta användningsområden.  Jag ser fram emot att få hjälpa till med produktutveckling ur ett större, bredare perspektiv än jag jobbat med tidigare. Jag kommer även få vara med under den spännande verksamhetsutveckling som både IDC och Material ConneXion står inför. Att jobba här på IDC innebär även att vi utvecklas internt, både som individer och som verksamhet, vilket är en stor förmån. Här kommer jag få chansen att praktisera mina nya kunskaper jag får på vägen ihop med mina gamla och förhoppningsvis få se en effekt av det hos våra delägarföretag.

Petter Reuterholt ser fram emot att jobba med produktutveckling och hållbara material.

Kan du sammanfatta din uppfattning av IDC, så här långt, med tre ord?

Välkomnande, spännande och stimulerande. Välkomnande för den härliga atmosfären med kunniga, jordnära människor. Spännande och stimulerande då jag hoppas kunna få knyta ihop mina gamla kunskaper med nya.

Vi hälsar dig välkommen som en del av IDC Petter!

Vill du veta mer?

Hör av dig till Petter direkt om du är nyfiken på att veta mer!

Industriutvecklare innovation

0500-50 25 26

Petter Reuterholt

Industriutvecklare innovation

Jag har jobbat på IDC och med Material ConneXion och produktutveckling sedan januari 2018. Tidigare jobbade jag på Offecct med produktutveckling och prototypframställning. Jag hjälper företag att välja nya innovativa material till sina produkter och guidar dom i produktutvecklingsprocessen. Ett jobb där jag har stor nytta av min bakgrund inom bland annat lermodellering, kompositer och 3D printing. På IDC löser vi nya utmaningar varje vecka och att göra det ihop med fantastiska jobbarkompisar gör jobbet både roligt och utvecklande.

Min personliga bild berättar om mina tre stora intressen, MC, fiske och foto där fiske är det jag helst lägger min fritid på, gärna ihop med mina barn.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 26

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Medarbetare

Vi välkomnar fyra nya medarbetare!

Under hösten och vintern har fyra nya medarbetare startat upp sina resor här på IDC. Vi är glada att hälsa…

7 december, 2022 — Lästid 9 min

IDCs erbjudande | Projekt

Nytt stöd för deltagande i Produktionslyftets utvecklingsprogram

Nu erbjuder Tillväxtverket en subvention på upp till 150 000 kronor för deltagande i Produktionslyftets 18-månaders utvecklingsprogram, för ett begränsat…

24 januari, 2023 — Lästid 2 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Ansök om automationscheck

Är du del i ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla tillverkningen mot högre grad av automatisering eller…

23 januari, 2023 — Lästid 1 min

Projekt | Samverkan

Leading Lights 2023 och EIT Manufacturing

I januari 2023 intog EIT Manufacturing och Leading Lights 2023 ASSAR Industrial Innovation Arena. Under dagen låg fokus på utmaningar…

20 januari, 2023 — Lästid 2 min