Välkomna till IDC Elin och Anna

Inte bara en utan två medarbetare hälsar vi i december välkomna till IDC! Anna som under hösten gjort sin LIA-praktik hos oss går efter avslutad utbildning in som operativ kommunikatör för IDC och Möbelbruket och Elin startade i början av december sin utvecklingsresa hos oss som projektadministratör. Det är alltid spännande att diskutera upplevelser, särskilt när man startar något nytt – nedan finns Elins berättelse om hur hon blev en del av IDC. Anna pratade vi med när hon startade sin praktik, läs mer om Anna här.

Hur kom du först i kontakt med IDC?

Det var genom hemsidan. Min man hade kommit i kontakt med IDC via sitt jobb och visade mig hemsidan för han tyckte det verkade vara en bra arbetsgivare, jag sökte inte aktivt jobb men kände efter nästan åtta år på mitt dåvarande jobb att det var dags att prova något nytt.  Jag kände direkt att det verkade vara ett spännande, intressant och roligt företag. När jag klickade runt och kikade lite fick jag syn på att IDC hade flera utlysta tjänster och då kände jag direkt – hit vill jag söka. Det kändes som ett starkt företag och en plats där jag såg mig själv trivas.

Vad lockar dej med IDC?

Det jag tycker verkade  spännande är just hur IDC jobbar, att vi finns till för människorna i företagen och inte är vinstdrivande. Det känns bra att vara en del i en verksamhet som hjälper och stöttar människorna i industrin, och att vi värnar om regionen och Skaraborg. Jag är född och uppvuxen i Skövde och den lokala förankringen är viktig för mig.

Vad bär du med dig in för erfarenheter in till IDC?

Jag har jobbat på Volvo Cars i 16 år på olika administrativa tjänster, bland annat på rekryteringen. Så den industriella erfarenheten känns bra att ha med in på IDC. Mina år på Bilia som leveransadministratör innebar ombesörjning av alla detaljer kring själva bilförsäljningen.

Anna German och Elin Overgaard – nya delar av IDC!

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC?

Det känns jättespännande att få vara en del av alla projekt som drivs av oss på IDC. Jag kommer också utveckla min egen förmåga inom projektadministration, det är väldigt mycket nytt och specifikt när det gäller projekt och finansiering. Jag tycker det känns spännande och roligt att få jobba i en ny miljö och här verkar hända mycket, det finns säkert mycket möjligheter i framtiden också.

Som jag upplever IDC finns också en kultur som lyfter de anställdas personliga utveckling i kombination med det interna utvecklingsarbetet på IDC. Jag tycker om att lära mig nya saker, dels direkt arbetsrelaterade, på ett personligt plan och i relation till mina medarbetare, så det ser jag mycket fram emot. Här finns också mycket samverkan med andra aktörer och möjlighet att träffa människor att lära och lära av det känns jättekul.

Vad händer nu? När går startskottet och vad är nästa mål på resan?

Jag började som projektadministratör på IDC den 4 december, alltså förra veckan. Nästa mål blir helt enkelt att tillsammans med Therese, vår ekonomiansvarig, sätta mig in i den rollen och allt vad den innebär.

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC (så här långt) med säg, tre ord?

Utvecklande, hållbart och spännande!

Varmt välkommen Elin & Anna som delar av IDC!

Annas berättelse finns att läsa här

 

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Insikter med IDC | Medarbetare

Insikt med IDC: Skaraborgs möjligheter i produktrevolutionen som pågår

Detta är en krönika med reflektioner från rapporten ACCELERATING CHANGE- HOW GLOBAL MEGATRENDS ARE TRANSFORMING EUROPE’S AUTOMOTIVE INDUSTRY ECOSYSTEM, publicerad…

16 juni, 2021 — Lästid 5 min

Information | Projekt

Boka tid och testa dina produkter i ASSAR Lab

ASSAR Lab möjliggör samverkan och kunskapsuppbyggnad kring viktiga teknikområden för framtiden. Här samverkar små och stora teknik- och industribolag med…

27 september, 2022 — Lästid 3 min

Projekt

Kick Out för hållbar interiör

Deltagare i projektet Hållbar Interiör har träffats i Konstakademiens lokaler i centrala Stockholm som andas samma mentalitet som projektet står för…

26 september, 2022 — Lästid 2 min

Projekt

Vad innebär cirkulär ekonomi för dig?

Satsningen Kickstart cirkulär ekonomi erbjuder företag möjligheten att utforska vad cirkulär ekonomi för en hållbar omställning innebär i den egna…

22 september, 2022 — Lästid 2 min