Välkomna till IDC Elin och Anna

Inte bara en utan två medarbetare hälsar vi i december välkomna till IDC! Anna som under hösten gjort sin LIA-praktik hos oss går efter avslutad utbildning in som operativ kommunikatör för IDC och Möbelbruket och Elin startade i början av december sin utvecklingsresa hos oss som projektadministratör. Det är alltid spännande att diskutera upplevelser, särskilt när man startar något nytt – nedan finns Elins berättelse om hur hon blev en del av IDC. Anna pratade vi med när hon startade sin praktik, läs mer om Anna här.

Hur kom du först i kontakt med IDC?

Det var genom hemsidan. Min man hade kommit i kontakt med IDC via sitt jobb och visade mig hemsidan för han tyckte det verkade vara en bra arbetsgivare, jag sökte inte aktivt jobb men kände efter nästan åtta år på mitt dåvarande jobb att det var dags att prova något nytt.  Jag kände direkt att det verkade vara ett spännande, intressant och roligt företag. När jag klickade runt och kikade lite fick jag syn på att IDC hade flera utlysta tjänster och då kände jag direkt – hit vill jag söka. Det kändes som ett starkt företag och en plats där jag såg mig själv trivas.

Vad lockar dej med IDC?

Det jag tycker verkade  spännande är just hur IDC jobbar, att vi finns till för människorna i företagen och inte är vinstdrivande. Det känns bra att vara en del i en verksamhet som hjälper och stöttar människorna i industrin, och att vi värnar om regionen och Skaraborg. Jag är född och uppvuxen i Skövde och den lokala förankringen är viktig för mig.

Vad bär du med dig in för erfarenheter in till IDC?

Jag har jobbat på Volvo Cars i 16 år på olika administrativa tjänster, bland annat på rekryteringen. Så den industriella erfarenheten känns bra att ha med in på IDC. Mina år på Bilia som leveransadministratör innebar ombesörjning av alla detaljer kring själva bilförsäljningen.

Anna German och Elin Overgaard – nya delar av IDC!

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC?

Det känns jättespännande att få vara en del av alla projekt som drivs av oss på IDC. Jag kommer också utveckla min egen förmåga inom projektadministration, det är väldigt mycket nytt och specifikt när det gäller projekt och finansiering. Jag tycker det känns spännande och roligt att få jobba i en ny miljö och här verkar hända mycket, det finns säkert mycket möjligheter i framtiden också.

Som jag upplever IDC finns också en kultur som lyfter de anställdas personliga utveckling i kombination med det interna utvecklingsarbetet på IDC. Jag tycker om att lära mig nya saker, dels direkt arbetsrelaterade, på ett personligt plan och i relation till mina medarbetare, så det ser jag mycket fram emot. Här finns också mycket samverkan med andra aktörer och möjlighet att träffa människor att lära och lära av det känns jättekul.

Vad händer nu? När går startskottet och vad är nästa mål på resan?

Jag började som projektadministratör på IDC den 4 december, alltså förra veckan. Nästa mål blir helt enkelt att tillsammans med Therese, vår ekonomiansvarig, sätta mig in i den rollen och allt vad den innebär.

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC (så här långt) med säg, tre ord?

Utvecklande, hållbart och spännande!

Varmt välkommen Elin & Anna som delar av IDC!

Annas berättelse finns att läsa här

 

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Medarbetare

Vi säger hej och välkommen till fyra nya medarbetare

Nu har vi förstärkt vår kompetens med fyra nya medarbetare som alla, med olika inriktning, jobbar för att stötta industrin…

11 maj, 2022 — Lästid 4 min

IDCs erbjudande | Projekt

Nytt stöd för deltagande i Produktionslyftets utvecklingsprogram

Nu erbjuder Tillväxtverket en subvention på upp till 150 000 kronor för deltagande i Produktionslyftets 18-månaders utvecklingsprogram, för ett begränsat…

24 januari, 2023 — Lästid 2 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Ansök om automationscheck

Är du del i ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla tillverkningen mot högre grad av automatisering eller…

23 januari, 2023 — Lästid 1 min

Projekt | Samverkan

Leading Lights 2023 och EIT Manufacturing

I januari 2023 intog EIT Manufacturing och Leading Lights 2023 ASSAR Industrial Innovation Arena. Under dagen låg fokus på utmaningar…

20 januari, 2023 — Lästid 2 min