Välkommen till IDC - Anna German

Anna German har startat sin utvecklingsresa på IDC. Hon kommer under tolv veckor att göra sin LIA-praktik (lärande i arbete) hos oss för sin utbildning till operativ digital kommunikatör.

Anna German gör sin praktik hos IDC i tolv veckor.

Anna kommer att jobba både inom Möbelbrukets verksamhet och utveckla kommunikationen och marknadsföringen och vara en del av IDCs kommunikationsarbete och utveckling. Utbildningen operativ digital kommunikatör ges av Campus Västra Skaraborg och Anna hör till den första årskullen studenter som tar examen vid årets slut. Vi är jätteglada att ha Anna hos oss och ser fram emot ett gemensamt lärande under hösten och vintern.

Hur kom du först i kontakt med IDC?

Det var faktiskt via min förra utbildning, ”projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen” vid Folkuniversitetet i Tibro. Jag gjorde ett skolarbete under 2015 inom kursen ”design med omtanke” och då samverkade vi med IDC genom workshops.

Vad lockar dej med IDC?

Jag tycker att det verkar vara en flexibel arbetsplats där det händer mycket olika saker. IDC står för mycket jag vill jobba med, hållbarhet i alla aspekter är ett exempel. När det gäller Möbelbruket är det till stor del arbetet mot en cirkulär ekonomi och återbruk som lockar mej.

Vad bär du med dej in för erfarenheter in till IDC?

Jag har en stor vana och erfarenhet av kundkontakt. Jag har tidigare jobbat inom handeln, både på Akademibokhandeln och Biltema, man lär sig så mycket av människor och kontakten med dem. Och i mitt arbete inom Möbelbruket har jag med mig erfarenhet och kontakter från min tidigare utbildning vid Folkuniversitetet i Tibro.

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC?

Mina förväntningar på praktiken hos IDC ligger i samarbetet med Lisa Stridh som är kommunikatör och de projekt och utmaningar vi kommer att jobba med under perioden. I den skiftande miljön som råder på IDC och med allt som händer hoppas jag kunna få många nya erfarenheter. Det är ett utvecklingsbolag som kräver att man tänker nytt hela tiden, det ska bli spännande.

Inom Möbelbruket ser jag mycket fram emot att få jobba med Jenny Ekman som är projektledare, med ett såpass nytt projekt som det faktiskt är. Att få vara en del i uppstartsresan och utveckla kommunikationen lockar mig verkligen.

Vad händer nu? När går startskottet och vad är nästa mål på resan?

Startskottet gick den 25 september och jag är i full gång redan! Det är mycket att sätta sig i innan jag blir varm i kläderna, men det känns som en riktigt bra början på något som kan ge stora möjligheter.

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC (så här långt) med säg, tre ord?

Nyfikenhet, omväxling, målmedvetenhet. Och att man behöver vara anpassningsbar, fast det blev fyra ord säger Anna och skrattar.

Varmt välkommen Anna som en del av IDC!

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Medarbetare

Lycka till David!

David Åberg gjorde sin sista dag på IDC den 31 augusti 2021. Nu önskar vi honom lycka till med de…

8 september, 2021 — Lästid 4 min

Projekt

Vad innebär cirkulär ekonomi för dig?

Satsningen Kickstart cirkulär ekonomi erbjuder företag möjligheten att utforska vad cirkulär ekonomi för en hållbar omställning innebär i den egna…

22 september, 2022 — Lästid 2 min

Information | Samverkan

Smarta AR-glasögon ger en mer flexibel produktion

Teknikutvecklingen går fort framåt, men våra förväntningar på den går framåt ännu snabbare. Inom industrin är det extra tydligt, d…

13 september, 2022 — Lästid 3 min

Delägare | Projekt

Affärsmodellsarbete stöttar Kramers cirkulära utveckling

Mitt ute på landsbygden strax utanför Töreboda ligger Kramers Mekaniska Verkstad AB. Här finns en nyfikenhet på omvärlden, ett brinnande…

30 augusti, 2022 — Lästid 7 min