Välkommen till IDC - Anna German

Anna German har startat sin utvecklingsresa på IDC. Hon kommer under tolv veckor att göra sin LIA-praktik (lärande i arbete) hos oss för sin utbildning till operativ digital kommunikatör.

Anna German gör sin praktik hos IDC i tolv veckor.

Anna kommer att jobba både inom Möbelbrukets verksamhet och utveckla kommunikationen och marknadsföringen och vara en del av IDCs kommunikationsarbete och utveckling. Utbildningen operativ digital kommunikatör ges av Campus Västra Skaraborg och Anna hör till den första årskullen studenter som tar examen vid årets slut. Vi är jätteglada att ha Anna hos oss och ser fram emot ett gemensamt lärande under hösten och vintern.

Hur kom du först i kontakt med IDC?

Det var faktiskt via min förra utbildning, ”projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen” vid Folkuniversitetet i Tibro. Jag gjorde ett skolarbete under 2015 inom kursen ”design med omtanke” och då samverkade vi med IDC genom workshops.

Vad lockar dej med IDC?

Jag tycker att det verkar vara en flexibel arbetsplats där det händer mycket olika saker. IDC står för mycket jag vill jobba med, hållbarhet i alla aspekter är ett exempel. När det gäller Möbelbruket är det till stor del arbetet mot en cirkulär ekonomi och återbruk som lockar mej.

Vad bär du med dej in för erfarenheter in till IDC?

Jag har en stor vana och erfarenhet av kundkontakt. Jag har tidigare jobbat inom handeln, både på Akademibokhandeln och Biltema, man lär sig så mycket av människor och kontakten med dem. Och i mitt arbete inom Möbelbruket har jag med mig erfarenhet och kontakter från min tidigare utbildning vid Folkuniversitetet i Tibro.

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC?

Mina förväntningar på praktiken hos IDC ligger i samarbetet med Lisa Stridh som är kommunikatör och de projekt och utmaningar vi kommer att jobba med under perioden. I den skiftande miljön som råder på IDC och med allt som händer hoppas jag kunna få många nya erfarenheter. Det är ett utvecklingsbolag som kräver att man tänker nytt hela tiden, det ska bli spännande.

Inom Möbelbruket ser jag mycket fram emot att få jobba med Jenny Ekman som är projektledare, med ett såpass nytt projekt som det faktiskt är. Att få vara en del i uppstartsresan och utveckla kommunikationen lockar mig verkligen.

Vad händer nu? När går startskottet och vad är nästa mål på resan?

Startskottet gick den 25 september och jag är i full gång redan! Det är mycket att sätta sig i innan jag blir varm i kläderna, men det känns som en riktigt bra början på något som kan ge stora möjligheter.

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC (så här långt) med säg, tre ord?

Nyfikenhet, omväxling, målmedvetenhet. Och att man behöver vara anpassningsbar, fast det blev fyra ord säger Anna och skrattar.

Varmt välkommen Anna som en del av IDC!

Vill du veta mer om Anna?

Hör av dig direkt till henne för mer information.

Kommunikatör

0500-50 25 13

Anna German

Kommunikatör

Jag gillar musik och gamla saker. Så när jag skulle ha med mig en personlig grej till fotograferingen funderade jag ett tag och kom på att jag såklart kan ta med några av mina gamla LP skivor. Just de här är plattorna är DAD respektive Bruce Springsteen. Förutom musik på fritiden så tränar jag en del löpträning. Jag springer gärna några lopp varje år och har genomfört Göteborgsvarvet 14 gånger. Andra kallar mig ibland ihärdig men för mig är det fantastisk avkoppling.

Jag började jobba på IDC i december 2017. Innan det har jag jobbat inom handeln i 20 år och kände att det var dags att testa nya yrkesutmaningar för fyra år sedan. Jag började då plugga på Yrkeshögskola och i slutet av 2017 var jag till slut utbildad kommunikatör. Min sista praktikperiod gjorde jag på IDC och efter det fick jag förmånen att få vara kvar. Det bästa med mitt jobb är att få förmedla alla fina berättelser som finns runt om i industrin i Skaraborg. Alla har vi en historia att berätta och det finns många som är nyfikna och gärna vill höra dem och kanske lära sig något av dem. Så min utvecklingsresa tog inte slut bara för att studierna var klara. Nu fortsätter den tillsammans med mina kollegor, industrin i Skaraborg alla våra projekt och våra samarbetspartners.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 13

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Medarbetare

Välkommen till IDC Oskar Jonzon

I november 2019 började Oskar Jonzon jobba hos oss på IDC som industriell utvecklare med fokus på hållbar produktionseffektivisering. Vi…

20 februari, 2020 — Lästid 5 min

Medarbetare | Projekt

Thomas berättar om sin resa med IDC

Thomas Nilsson har varit VD för IDC sedan starten 2007. Det var ett känslosamt månadsmöte när han berättade att det…

3 april, 2020 — Lästid 18 min

Information | Medarbetare

Så kan din kommun jobba mer cirkulärt

Det senaste numret av tidningen ”Kommunal ekonomi” har tema cirkulär ekonomi och reder ut många av begreppen inom cirkulär ekonomi…

2 april, 2020 — Lästid 5 min

Information | Tips från IDC

Aktuella insatser och behov med anledning av Covid-19

Senast uppdaterad 2020-04-02. Med anledning av viruset Covid-19 (Coronaviruset) är det viktigt att vi alla hjälps åt att vidta åtgärder…

2 april, 2020 — Lästid 5 min