Pia - Välkommen till IDC

Pia Nurro har jobbat som coach i Kompetensnavet för IUC Sjuhärad i tre år och kommer från den 13 augusti och fram till den 30 september finnas hos oss två dagar i veckan. Sedan, när Kompetensnavet har avslutats, blir det fullt fokus på industriföretagen i Skaraborg.

Vad kommer dina uppgifter på IDC vara?

Jag kommer att vara med och stötta och coacha industrin i Skaraborg. Där hoppas jag få bidra till att de hittar sin kompetens och skapa bra arbetsplatser, precis som jag har gjort för IUC Sjuhärad. Jag har med mig erfarenheter från industriföretagen i Sjuhärad och många exempel därifrån som kan vara av värde för Skaraborgs industri. 

När ska man som industriföretag i Skaraborg kontakta dig?

När man vill veta mer om hur man kan skapa en bra och attraktiv arbetsplats eller är nyfiken på hur bland annat industrin i Sjuhärad jobbat med kompetensutveckling. Då får de gärna kontakta mig. Projektet Kompetensnavet jobbar med hållbar strategisk kompetensförsörjning och tanken är att jag fortsätter med det här på IDC.

Vad lockade dej med IDC?

Första gången jag fick upp ögonen för IDC var för fem – sex år sedan då jag drev ett eget företag. Jag såg att IDC jobbade med utveckling av medarbetare och företag, vilket linjerar helt med min intention av att vi ska kunna utvecklas på jobbet. Just då blev det ingen samverkan, men hösten 2015 såg jag däremot ett drömuppdrag som handlade om att utveckla kompetensen hos företag och få dem att se sin potential som attraktiv arbetsgivare, projektet Kompetensnavet. Det blev en perfekt matchning! Nu när Kompetensnavet går mot sitt slut så har jag blivit erbjuden att flytta över till Skövde och tycker det ska bli spännande att få lära känna nya företag. Sedan är det kul att IDC är mycket större än IUC Sjuhärad och att det är många fler kollegor här.  Dessutom jobbar ni tvärfunktionellt, vilket är viktigt och en stor drivkraft för mig. Tillsammans blir vi både starkare och klokare.

Kvinna sitter på stol

Vi behöver varandra för att kunna ta de där viktiga stegen framåt.

Pia Nurro

Vad bär du med dej för erfarenheter in till IDC?

Jag har jobbat professionellt med utveckling under cirka tio år. Det har handlat mycket om ledarskap, karriär och kompetens, men även om grupp och affärsutveckling. Jag är utbildad i både beteendevetenskapliga ämnen samt försäljning och marknadsföring. Förutom mina tidigare erfarenheter så har jag med mig väldigt mycket från Kompetensnavet. Det har varit en fantastisk utvecklingsresa som gett både ny faktakunskap och erfarenheter kring industriföretagens behov och utmaningar. Jag hoppas mina erfarenheter kan bidra till att stärka IDCs medlemsföretag i sin verksamhetsutveckling.

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC?

Eftersom jag har den starka tron att vi blir smartare tillsammans så hoppas jag utvecklas genom att vi lär av varandra och våra medlemsföretag. Genom omvärldsbevakning håller vi oss uppdaterade på de utmaningar industrin har och står inför. IDCs uppdrag är att stötta och stärka industrin, bra arbetsplatser ger kreativa och duktiga medarbetare vilket i sin tur ger stabila företag och vi får ett välmående och tryggt samhälle. Det är viktigt för mig!

Vad händer nu? Vad är nästa mål på resan?

Mitt mål är att få jobba mer med ledningsgrupper så att de sedan kan jobba med sina medarbetare och sina organisationer. På så sätt kan de hitta kraften i både sig själva och sina medarbetare.

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC (så här långt) med säg, tre ord?

Engagerade, det finns ett stort engagemang och en vilja att bidra med sina kunskaper hos alla här på IDC.
Nyfikna, återigen en vilja, en vilja att veta mer och lära sig mer.
Utvecklingsbenägna, vem jag än har pratat med så pratar de sig varma om utveckling. Det passar mig som hand i handske!

Varmt välkommen till IDC Pia!

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig direkt till Pia om du vill veta mer.

Industriell utvecklare

0705-59 99 33

Pia Nurro

Industriell utvecklare

Här kommer du snart kunna läsa lite mer om just denna fantastiska medarbetare. Sidan är under uppbyggnad.

Kontaktuppgifter

  • 0705-59 99 33

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar
Karin Kruse, välkommen till IDC!

Medarbetare

Karin Kruse, välkommen till IDC!

Karin Kruse jobbar som industriell utvecklare hos oss med fokus mot affärsmodellsinnovation i projektet Catalyst. Här berättar hon bland annat om miljöarbete och hur vi på olika sätt kan få in det cirkulära i våra affärsmodeller. För cirkulär ekonomi har egentligen funnits länge men vi har glömt bort det på vägen, menar Karin.

19 juni, 2019

Så arbetar Skandia Elevator med agila arbetsmetoder

Delägare | Projekt

Så arbetar Skandia Elevator med agila arbetsmetoder

Vad innebär agila metoder och hur kan ett tillverkande industriföretag jobba agilt? Några av parterna i projektet UDI, nästa generations drivlinor, fick möjligheten att besöka Skandia Elevator i Arentorp för att få ta del av deras arbetsmetoder som bygger på det agila tankesättet.

5 juli, 2019

Ansök om 700 000 kronor till forskning och utveckling Pengar

IDCs erbjudande | Information

Ansök om 700 000 kronor till forskning och utveckling

Den 1 augusti öppnar höstens ansökningsomgång av FoU-kortet Avancerat, Västra Götalandsregionens forskningsprogram för små och medelstora företag. Finansieringen är en lösning för att finansiera utvecklingsarbete.

4 juli, 2019

Just nu söker vi medarbetare – vill du växa tillsammans med oss?

Information | Medarbetare

Just nu söker vi medarbetare – vill du växa tillsammans med oss?

IDC West Sweden AB är ett utvecklingsbolag för människorna i Skaraborgs tillverkande industri. Vårt uppdrag är att stärka konkurrenskraften och lönsamheten…

3 juli, 2019