Pia - Välkommen till IDC

Pia Nurro har jobbat som coach i Kompetensnavet för IUC Sjuhärad i tre år och kommer från den 13 augusti och fram till den 30 september finnas hos oss två dagar i veckan. Sedan, när Kompetensnavet har avslutats, blir det fullt fokus på industriföretagen i Skaraborg.

Vad kommer dina uppgifter på IDC vara?

Jag kommer att vara med och stötta och coacha industrin i Skaraborg. Där hoppas jag få bidra till att de hittar sin kompetens och skapa bra arbetsplatser, precis som jag har gjort för IUC Sjuhärad. Jag har med mig erfarenheter från industriföretagen i Sjuhärad och många exempel därifrån som kan vara av värde för Skaraborgs industri. 

När ska man som industriföretag i Skaraborg kontakta dig?

När man vill veta mer om hur man kan skapa en bra och attraktiv arbetsplats eller är nyfiken på hur bland annat industrin i Sjuhärad jobbat med kompetensutveckling. Då får de gärna kontakta mig. Projektet Kompetensnavet jobbar med hållbar strategisk kompetensförsörjning och tanken är att jag fortsätter med det här på IDC.

Vad lockade dej med IDC?

Första gången jag fick upp ögonen för IDC var för fem – sex år sedan då jag drev ett eget företag. Jag såg att IDC jobbade med utveckling av medarbetare och företag, vilket linjerar helt med min intention av att vi ska kunna utvecklas på jobbet. Just då blev det ingen samverkan, men hösten 2015 såg jag däremot ett drömuppdrag som handlade om att utveckla kompetensen hos företag och få dem att se sin potential som attraktiv arbetsgivare, projektet Kompetensnavet. Det blev en perfekt matchning! Nu när Kompetensnavet går mot sitt slut så har jag blivit erbjuden att flytta över till Skövde och tycker det ska bli spännande att få lära känna nya företag. Sedan är det kul att IDC är mycket större än IUC Sjuhärad och att det är många fler kollegor här.  Dessutom jobbar ni tvärfunktionellt, vilket är viktigt och en stor drivkraft för mig. Tillsammans blir vi både starkare och klokare.

Kvinna sitter på stol

Vi behöver varandra för att kunna ta de där viktiga stegen framåt.

Pia Nurro

Vad bär du med dej för erfarenheter in till IDC?

Jag har jobbat professionellt med utveckling under cirka tio år. Det har handlat mycket om ledarskap, karriär och kompetens, men även om grupp och affärsutveckling. Jag är utbildad i både beteendevetenskapliga ämnen samt försäljning och marknadsföring. Förutom mina tidigare erfarenheter så har jag med mig väldigt mycket från Kompetensnavet. Det har varit en fantastisk utvecklingsresa som gett både ny faktakunskap och erfarenheter kring industriföretagens behov och utmaningar. Jag hoppas mina erfarenheter kan bidra till att stärka IDCs medlemsföretag i sin verksamhetsutveckling.

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC?

Eftersom jag har den starka tron att vi blir smartare tillsammans så hoppas jag utvecklas genom att vi lär av varandra och våra medlemsföretag. Genom omvärldsbevakning håller vi oss uppdaterade på de utmaningar industrin har och står inför. IDCs uppdrag är att stötta och stärka industrin, bra arbetsplatser ger kreativa och duktiga medarbetare vilket i sin tur ger stabila företag och vi får ett välmående och tryggt samhälle. Det är viktigt för mig!

Vad händer nu? Vad är nästa mål på resan?

Mitt mål är att få jobba mer med ledningsgrupper så att de sedan kan jobba med sina medarbetare och sina organisationer. På så sätt kan de hitta kraften i både sig själva och sina medarbetare.

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC (så här långt) med säg, tre ord?

Engagerade, det finns ett stort engagemang och en vilja att bidra med sina kunskaper hos alla här på IDC.
Nyfikna, återigen en vilja, en vilja att veta mer och lära sig mer.
Utvecklingsbenägna, vem jag än har pratat med så pratar de sig varma om utveckling. Det passar mig som hand i handske!

Varmt välkommen till IDC Pia!

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Medarbetare

Just nu söker vi medarbetare - vill du växa tillsammans med oss?

IDC West Sweden AB är ett utvecklingsbolag för människorna i Skaraborgs tillverkande industri. Vårt uppdrag är att stärka konkurrenskraften och…

2 maj, 2023 — Lästid 2 min

Nätverk | Projekt

PT-dagen 2023: En hållbar produktionsteknik

Torsdagen den 1 juni hölls årets Produktionstekniska dag på ASSAR Industrial Innovation Arena. Tema för i år var ”En hållbar…

1 juni, 2023 — Lästid 8 min

Delägare | Projekt

Skandia Elevator testar ASSAR Labs

Skandia Elevator i Arentorp är branschledande inom transport av spannmål och tillverkar och levererar utrustning över hela världen. Nyligen besökte…

25 maj, 2023 — Lästid 4 min

Delägare | Projekt

Inredningssnickeriet tar hållbarhet till nästa nivå

Sibab grundades 1984 och hette då Snickarna i Blikstorp AB. Verksamheten startades med ambitionen att göra förstklassiga snickeriarbeten och inredningar…

24 maj, 2023 — Lästid 7 min