Lycka till David!

David Åberg gjorde sin sista dag på IDC den 31 augusti 2021. Nu önskar vi honom lycka till med de nya utmaningarna på Volvo IT.

Vi satte oss ned för att höra David berätta mer om den roll som industriutvecklare tillverkning han haft på IDC, drivkraften hos den tillverkande industrin i Skaraborg och om en personlig utvecklingsresa.

En spännande roll

För två år sedan dök det upp en jobbannons på LinkedIn som väckte hans intresse, berättar David.

— Jag hade inte hört talas om IDC sedan tidigare utan såg en jobbannons på LinkedIn som beskrev vad en industriutvecklare gör och tyckte det lät riktigt spännande. Sedan visade det sig att jag känner flera av medarbetarna genom fritidsintressen och annat. Jag fick ett väldigt gott intryck av IDC vid anställningsintervjun och tackade faktiskt nej till ett annat erbjudande jag fick samtidigt.

Viktigt samarbete mellan projekt

David har jobbat i framför allt två projekt som drivs av IDC – ASSAR och Catalyst, och förklarar att det varit lärorikt med samarbete mellan projekten.

—  Det har varit nyttigt att vara i två projekt samtidigt just för att det ger värdefulla lärdomar kring samarbete. Både mellan de olika parterna i projektet, men också kring samarbetet mellan själva projekten för att kunna se dem från två håll. Det gör att vi fokuserar mer på uppdraget att stärka industrin i Skaraborg, än på själva projektleveransen.

David Åberg och Johan Lundahl i samspråk med Tove Sventoft, Operativ ledare på SIBAB.

Industrin har en fantastisk vilja att utvecklas

Jobbet som industriutvecklare tillverkning innebär mycket kontakt med tillverkande företag runt om i Skaraborg. IDC uppdrag är stötta och coacha företagen framåt i utveckling för att bli en mer konkurrenskraftig industri. Just kontakten med industrin är en av erfarenheterna som David tar med sig från sitt arbete.

— Jag har lärt mig jättemycket, fått nya insikter och nya perspektiv på saker. Framför allt har jag fått insikt i de små- och medelstora företagens vardag. Det jag har slagits av är vilket fantastisk kompetens som finns där och hur specialiserade en del är. Det finns en så otrolig bredd på industrin i Skaraborg, allt från leverantörer av popcorn till skördetröskor. Det finns även en fantastisk vilja att utvecklas och bli bättre. En vilja som inte bara är ekonomiskt inriktad utan även inställd mot att skapa så väl en bättre arbetsmiljö för medarbetarna som bättre miljömässig hållbarhet.

Lyssna av för att fånga upp behov och utvecklingsmöjligheter

—  I mötet med företagen genomförs ofta en analys i första skedet för att fånga upp behov, utvecklingsmöjligheter och lära känna företaget mer på djupet, fortsätter David. Det handlar om att lyssna av företags utmaningar och få in det in kontexten. Utifrån det företaget berättar knyter vi an den analys vi genomfört och coachar dem sedan framåt utifrån den situation företaget upplever som sin utmaning. Förhoppningsvis ger vi inspiration som kan leda till att de vågar prova nya saker som skapar utveckling.

Börjar jobba på Volvo IT

Den 1 september börjar David jobba på Volvo IT för att stötta utvecklingen av produktions-IT

Lycka till David!

—  Jag kommer att ta klivet in på Volvo Information Technology AB (Volvo IT) i Volvo Group och Business Analyst i en bred roll där det även ingår att jobba fram arbetssätt kring deras satsning på Dev.Ops teams och agila arbetssätt. Det handlar om utveckling och förvaltning av IT i team. Vi ska sätta arbetssätt beroende på vilken nivå av agilt arbetssätt som passar respektive organisation och vi kommer supporta flera olika sajter över hela världen.

 Vad tar du med dig från IDC?

— Att det finns så otroligt mycket som jag inte vet, att det alltid går att lära sig nya saker. Bara man är lyhörd och villig att försöka förstå andras synvinklar och situationer. Gör man det breddar man sin egen kunskap. Det är en av drivkrafter och styrkan hos IDC som organisation – förmågan att hela tiden utvecklas och prova nytt. Det jag framför allt tar med mig är det som händer i anknytning till ASSAR, forskarvärlden och den kunskapsinhämtning som finns där. Och så givetvis känsla när man har hjälpt ett företag och att har bidragit till att ha gjort skillnad.

IDC med tre ord

Kunskap – För att IDC besitter en gigantisk kunskap.
Tillsammans – Kunskapen som finns här växer exponentiellt när vi gör det tillsammans.
Kopplingsdosa – IDCs breda kunnande tillsammans med det kontaktnät som finns gör oss till en väl fungerande kopplingsdosa.

Varmt lycka till David! Du kommer alltid att vara en del av IDCs helhet så vi säger ”vi ses” snarare än ”hejdå”.

 

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Medarbetare

Arne och Victoria om sin första tid på IDC

Under året har vi haft glädjen att välkomna två nya medarbetare här på IDC. De jobbar i två olika avdelningar…

27 september, 2023 — Lästid 5 min

IDCs erbjudande | Projekt

Nya möjligheter för industriföretag i Västsverige

Vi är verkligen stolta över att nu öppna upp för deltagande i våra två nya och betydelsefulla projekt som kommer…

26 september, 2023 — Lästid 5 min

Information

Möt industrin i IUC-montern på Elmia Subcontractor

IUC företagen i Skaraborg, Värmland och Skåne gör gemensam sak i IUC-montern på ESC-Elmia Subcontractor i Jönköping 14-16 november. Välkommen…

21 september, 2023 — Lästid 1 min

IDCs erbjudande

Prova Diploma webbutbildningar

Företaget Diploma Utbildning har digitaliserat landets mest populära utbildningar och har mer än 400 diplomerade kurser på sin webbportal. Vi erbjuder…

21 september, 2023 — Lästid 2 min