IDC tipsar: LIA-praktik inom Operativ Digital Kommunikation

Campus Västra Skaraborg ger utbildningen Operativ Digital Kommunikatör. Under året kommer de studerande göra två perioders LIA-praktik ute på företag runt om i regionen. Det är ett fantastiskt tillfälle för både företag och studenter att lära sig mer, samverka och bygga för framtiden.

Praktikperioderna för programmet är omfattande, fem veckor på våren och ytterligare tolv veckor under hösten. Här ges möjlighet att bygga upp ett långsiktigt lärande tillsammans med studenterna, inom ett område som är högaktuella idag, digital kommunikation.

Högaktuella ämnen och egen erfarenhet

Vi på IDC vet att många av våra delägarföretag har behov av kompetens inom kommunikation, marknad, varumärke, webb och sociala medier, just sådana ämnen som studenterna ska och vill ut och jobba med! Därför vill vi tipsa om denna möjlighet. Vi på IDC hade under hösten Anna German hos oss som LIA-praktikant, idag är hon en medarbetare här på IDC och det är vi så glada för.

Utbildningen – Operativ Digital Kommunikatör

Utbildningen Operativ Digital Kommunikatör är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som arrangeras av Campus Lidköping. Som ett led i utbildningen har studenterna LIA-kurser (Lärande i Arbete). Då lär sig studenterna att operativt arbeta med sociala medier och internetmarknadsföring, hur man stärker varumärken, bygger relationer med kunder och kommunicerar budskap.

Praktikperioder
  • Våren 2018, vecka 12-17 (19 mars – 27 april)
  • Hösten 2018, vecka 39-50 (24 september – 16 december)
För mer information kontakta:

Åsa Törn, utbildningsledare Campus Västra Skaraborg

0510-77 09 43

Mer information om utbildningen

Campus Västra Skaraborgs hemsida

Fristående kurser inom digital kommunikation

Frukostföreläsningar om digital kommunikation och varumärke

Vill du veta mer?

Hör av dig till Lisa om du vill veta mer.

Kommunikation och marknadsansvarig

0500-50 25 02

Lisa Stridh

Kommunikation och marknadsansvarig

Jag började jobba på IDC i oktober 2016. Då startade vi en verklig resa när det gäller vår kommunikation. Vi tog fram en ny grafisk profil, en ny hemsida och ett helt nytt sätt att kommunicera. Jag jobbar som kommunikationsansvarig och ledde arbetet, men det var verkligen ett jobb vi gjorde tillsammans – något av det roligaste jag gjort jobbmässigt. Nu jobbar vi med att driva kommunikationen i dessa kanaler och jag jobbar även med att planera event och driva vår Marknadsgrupp.

Jag har alltid drivit utveckling där jag jobbat, som kommunikationsansvarig på företag inom näringslivet. Och att då komma till IDC var en riktig fullträff! Här jobbar vi med utveckling bokstavligt talat varje dag, på alla nivåer och inom alla områden. Vi gör det dessutom tillsammans, vilket är otroligt lärorikt och roligt.

På min personliga bild har jag med en kortlek, den har flera betydelser. Dels var mitt första jobb efter min universitetsexamen på ett företag som jobbade med att producera kortlekar med foton i. Där var jag ensam anställd och hade alla roller och lärde mig massor. Dels tycker jag mycket om att spela kort och även att lyssna på Lars Winnerbäck som inte sällan sjunger om ”Hjärter dam” som jag frontat på bilden.

När jag inte jobbar är det familjen som gäller!

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 02

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Tips från IDC

Företag sökes för exjobb inom produktionsteknik

Vill du ha hjälp med ett produktionstekniskt förbättringsarbete? Passa på att få hjälp av en student som gör sitt examensarbete…

11 mars, 2020 — Lästid 2 min

Delägare | Information | Samverkan

Detta kan industrin göra för att attrahera fler unga

Rekrytering är en viktig fråga för den tillverkande industrin idag. Hur kan vi attrahera framtidens arbetskraft och få dem att…

13 november, 2019 — Lästid 7 min

Information | Samverkan

Full fart framåt i Töreboda tack vare samarbete över gränser

Strax innan jul träffade vi Lena Tilstam, näringslivsstrateg för Töreboda kommun, på Gjutaren i Töreboda. Vi bad henne berätta lite…

20 januari, 2020 — Lästid 6 min

Information | Samverkan

Karriärlunch för framtida arbetskraft och arbetsgivare

För fjärde året i rad arrangerade Teknikcollege Skaraborg, Högskolan i Skövde och IDC West Sweden AB Karriärlunchen som täcker hela…

11 november, 2019 — Lästid 3 min