IDC tipsar: Har du hört talas om Kompetenstorget?

Kompetenstorget är en del av arbetsförmedlingens satsning på att främja och stötta rekryteringsprocessen för små och medelstora företag. De arrangeras just nu frekvent runt om i Skaraborg och har blivit mycket populära bland företag.

Tanken med kompetenstorg är att skapa en mötesplats där kommun och arbetsförmedling kan möta arbetsgivare och i vissa fall arbetssökande för att tillsammans hjälpas åt att få företag att växa och sökande att hitta rätt arbetsplats i en tid då många företag upplever arbetskraftsbrist. I nuläget är det kommunerna Vara, Essunga och Götene som driver kompetenstorg för arbetsgivarna i respektive kommun.

Behovsanalys tillsammans med företagsrådgivare

Som företagare kan du få möjlighet att göra behovsanalys av ditt företag och möjlighet att diskutera dig fram till den bästa lösningen tillsammans med arbetsförmedlingens företagsrådgivare. Kanske är en rekryteringsträff vägen till att hitta nästa medarbetare?

Utnyttja de möjligheter som finns

Vi på IDC vill därför tipsa våra delägare om att kontakta de lokala kontoren, be att få prata med företagsrådgivarna och ta chansen att diskutera rekrytering, kompetensutveckling eller annat som rör personal/kompetensförsörjning. Ta reda på vad som är aktuellt i just din kommun, länkar och kontaktinformation till respektive lokalkontor finns listat längst ned på sidan.

Läs mer om rekryteringstips från arbetsförmedlingen


Arbetsförmedlingens servicetelefoner är öppna alla vardagar mellan 08:00-16.30

NORDVÄSTRA SKARABORG
Lidköping, Vara, Essunga: 010 – 488 31 81, hemsida med lokala aktiviteter
Skara, Götene: 010 – 488 31 90, hemsida med lokala aktiviteter
Mariestad, Töreboda, Gullspång: 010 – 486 03 89, hemsida med lokala aktiviteter

ÖSTRA SKARABORG
Skövde, Hjo, Tibro, Karlsborg: 010 – 488 34 50, hemsida med lokala aktiviteter
Falköping, Tidaholm: 010 – 488 34 42, hemsida med lokala aktiviteter

Kontor öppna för spontana besök finns i Lidköping, Mariestad, Skövde och Falköping.

Vill du veta mer om rekryteringstorget?

Hör av dig till Marie om du vill veta mer.

Industriell utvecklare

0500-50 25 21

Marie Hult

Industriell utvecklare

Sedan augusti 2013 har jag varit anställd som säljresurs här på IDC och främst jobbat med kundkontakt för IDC och Material ConneXion. Men jag har även hand om prospekt, event och seminarier, jag är nog lite allt i allo .

Det är en fantastisk känsla att få vara med och coacha människor och se dem lyfta. Att fånga upp företagens behov och få dem att själva se och ombesörja dem. Det gör det extra roligt att gå till jobbet.

Min lediga tid spenderar jag gärna med familj och vänner. Vi umgås, lagar och äter god mat serverad med ädla drycker. För mig är det även avkoppling att komma ut i skogen och som hundägare har jag en jättebra anledning att göra det ofta.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 21

Dela Via