Hej och välkommen till IDC Tanja Lundberg

Tanja började jobba hos oss i början av juni och kommer vara projektledare för ASSAR Industrial Innovation Arena. Hon jobbade tidigare som projektledare på Elmia i Jönköping och har med sig många erfarenheter där ifrån till vår verksamhet på IDC. Vi lät Tanja berätta lite mer om sig själv i en intervju.

Hur kom du först i kontakt med IDC?

Jag läste om ASSAR- projektet redan 2016 innan det skulle starta upp och blev nyfiken. Så jag ringde helt förutsättningslöst till Tobias Björck och träffade honom under hösten.  Sedan i våras dök en möjlighet upp och det fanns en tjänst som projektledare att söka. Innan det hade jag inte hört talas om just IDC, men kände väl till strukturen med IUC-bolag och det arbete som görs.

Tanja Lundberg är projektledare för ASSAR.

Vad lockar dig med IDC?

Jag drivs av utveckling och att känna att jag kan bidra till någonting viktigt och det känner jag att jag kommer kunna göra här på IDC. Det är väldigt viktigt med samverkan för att underlätta att saker når sin fulla potential och drivs framåt. Många kanske gör samma saker utan att känna till och dra nytta av varandra, eller att resultaten av den forskning och utveckling som sker inte alltid når hela vägen fram till industrin. I sådana exempel hoppas jag att vi på IDC kan vara en kanal och ett forum för att få den typen av samverkan att fungera.

Vad bär du med dig för erfarenheter in till IDC?

Jag har jobbat på Elmia i många år innan med projektledning och skapa mässor och affärsplattformar för tillverkningsindustrin. Så den här målgruppen och deras problemställningar och utmaningar har jag jobbat med tidigare. Att göra mässor handlar om att matcha ihop rätt företag med varandra utifrån produkter, frågeställningar och intresseområden. Jag har även erfarenhet av samverkan mellan näringsliv och akademi från jobb på tekniska högskolan i Jönköping. Utmaningen med att samla olika aktörers behov och viljor och paketera det på ett bra sätt för att nå samma gemensamma mål är nog en erfarenhet jag har stor nytta av i jobbet på IDC.

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC?

Både IDC och ASSAR handlar ju om utveckling av industrin. Om vi lyckas med vårt uppdrag som utvecklingsbolag så kommer även jag att utvecklas under resans gång. Det känns som att IDC får vara med och påverka utvecklingen av både vår egen och industriföretagens organisationer i en fungerande riktning och att hela IDC är medvetna om hur viktigt det är att ha en värdegrund som passar verksamheten och inte tvärt om. Den kunskapen gör det både roligare och lättare att lyckas med vårt uppdrag.

Utmaningen med att samla olika aktörers behov och viljor och paketera det på ett bra sätt för att nå samma gemensamma mål är nog en erfarenhet jag har stor nytta av i jobbet på IDC.

Vad händer nu? När går startskottet och vad är nästa mål på resan?

Startskottet har ju redan gått, så det finns mycket att ta tag i och mycket att göra. Men jag hoppas hinna landa med planeringsarbete och ha tid att få upp en struktur innan det blir ordentlig fart på ASSAR. Men det känns som en bra mix av planering, träffa många nya kontakter men även en del operativt jobb innan allt drar igång på allvar.

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC (så här långt) med säg, tre ord?

Min samlade känsla av IDC och medarbetarna här skulle jag vilja sammanfatta med: framåt, drivande och viktigt, men också tillsammans.

Vi gör saker tillsammans med företagen och driver utvecklingen framåt.

Läs mer om ASSAR

 

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Medarbetare

Välkommen Gunnar Bäckstrand

Gunnar Bäckstrand jobbar som chef för teamet Tillämpad Innovation på IDC sedan april 2021. I en intervju berättar han om…

14 juni, 2021 — Lästid 6 min

Projekt

Vad innebär cirkulär ekonomi för dig?

Satsningen Kickstart cirkulär ekonomi erbjuder företag möjligheten att utforska vad cirkulär ekonomi för en hållbar omställning innebär i den egna…

22 september, 2022 — Lästid 2 min

Information | Samverkan

Smarta AR-glasögon ger en mer flexibel produktion

Teknikutvecklingen går fort framåt, men våra förväntningar på den går framåt ännu snabbare. Inom industrin är det extra tydligt, d…

13 september, 2022 — Lästid 3 min

Delägare | Projekt

Affärsmodellsarbete stöttar Kramers cirkulära utveckling

Mitt ute på landsbygden strax utanför Töreboda ligger Kramers Mekaniska Verkstad AB. Här finns en nyfikenhet på omvärlden, ett brinnande…

30 augusti, 2022 — Lästid 7 min