Hej och välkommen Stefan!

Stefan Lundberg och jag satte oss ned för att prata om hur han blev delaktig i Möbelbruket, och då även en del av IDC.

Ska vi ta det från början, du kan väl berätta lite om hur din utvecklingsresa tillsammans med IDC sett ut?
Stefan Lundberg och Jenny Ekman webb 2

Jenny Ekman och Stefan Lundberg tillsammans med en av alla stolar i Möbelbruket.

Ja, vart ska jag börja, jag har faktiskt varit involverad i IDC i någon form ända sedan starten för mer än tio år sedan. Samarbetet blev alltmer påtagligt i och med projektet Inredia som drevs av IDC 2012-2014. Jag var ordförande i InTibro då, och det samarbetet slutade med att vi på InTibro tog över projektet och drev det i ytterligare tre år.

Strax därefter började Jenny Ekman jobba som verksamhetsledare på InTibro och med henne kom snart projektet Möbelbruket in i bilden. Detta var på vårkanten 2015. Hon presenterade det som ett mycket spännande och utmanande projekt och det passade riktigt bra in i vad vi hade fokus på inom InTibro just då. Så startade vårt samarbete i projektet Möbelbruket.

Jenny och jag har sedan dess trivts väldigt bra med att jobba ihop och har under hela projektets gång bollat idéer och pratat utveckling och framtid för Möbelbruket.

Vartefter projektet har vuxit och tagit form har ett ökat behov av bland annat säljsystem och marknadskontakter vuxit fram. Det har blivit nödvändigt med kunskaper inom produktutveckling, exempelvis hur man rekonditionerar möbler och optimerar kommunikationen med olika kontaktnät för produktion. Ju mer projektet trattats ned och konkretiserats, desto större har behovet av de här bitarna blivit. Och utifrån det blev det ett naturligt steg att jag klev in i en mer aktiv roll i Möbelbruket.

Jag fick frågan om jag ville gå in i som anställd när projektet gick in i ett skarpare skede. Så nu är jag en del av Möbelbruket i form av en flexibel deltid som bottnar i behovet ”här och nu”. Och jag har självklart kvar min huvudsakliga roll som VD på Lundbergs Möbler.

Det här är helt naturligt för mej, jag har alltid haft engagemang av olika slag vid sidan om min huvudsakliga yrkesroll, historiskt sett. Mitt huvudfokus ligger alltid hos Lundbergs Möbler, vi är ett företag specialiserat på modernt designade bord i trä, för hem och offentlig miljö. Men att vara delaktig i fler verksamheter och projekt än sin egen ger en fantastisk insikt och inspiration.

Vad lockar dej med IDC?

Jag tycker IDC som verksamhet är spännande och utmanande som tar upp och driver de viktiga frågor och ämnen som ni gör, ni ligger verkligen i framkant och är högaktuella i era inriktningar.

Vad bär du med dej för erfarenheter in till Möbelbruket?

Framför allt marknadskunnande och produktionskunskap. Vi jobbar också mycket med att strukturera upp frågeställningarna och fokusera på det som behöver fokuseras på, här och nu.

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC och Möbelbruket?

Jag tycker redan att jag utvecklas bara genom att få vara en del av IDC. Det är en förmån att få växla arbetsplats och träffa andra människor med andra tankar och influenser. Det är väldigt roligt och engagerande! När det gäller Möbelbruket beror lärdomarna mycket på hur projektet utvecklas.

Jag är imponerad av IDCs sätt att lyfta jämställdhetsfrågorna på ett för mej nytt sätt, mycket tack vare projektet Kompetensnavet och även i det interna utvecklingsarbetet på IDC.

Vad händer nu? Vilket är nästa mål på resan?

Nästa steg blir att testa våra idéer kring återbruk rent praktiskt under de närmsta tolv månaderna. Det är en utmaning och det känns jätteroligt att få vara med!

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av Möbelbruket (så här långt) med säg, tre ord?

Framtidsorienterat, miljöinriktat och personligt.

Och när det gäller IDC?

Högaktuella när det kommer till fokusområden, högt i tak och vänligt.

Varmt välkommen Stefan – som en del av IDC!

 

Läs mer om Möbelbruket

Vill du veta mer?

Hör av dig direkt till Stefan om du vill veta mer.

Industriell utvecklare

0504-40441

Stefan Lundberg

Industriell utvecklare

Här kommer du snart kunna läsa lite mer om just denna fantastiska medarbetare. Sidan är under uppbyggnad.

Kontaktuppgifter

  • 0504-40441

Dela Via