Det är dags att önska Anders lycka till!

Anders Breitholtz, en del av IDC, berättar om sin resa och upplevelse av tiden hos oss innan det är dags för avfärd mot ny destination. Vi tackar Anders ödmjukt för den här tiden och ger våra varmaste lyckönskningar inför framtiden.

Berätta lite om när du först kom i kontakt med IDC?

Det var i samband med att Material ConneXion skulle öppna ett kontor i Skandinavien. Eller det stämmer inte helt. Jag hade varit på besök flera år tidigare i samband med ett projekt som handlade om att locka ungdomar till möbelindustrin. Sen hade jag självfallet hört talas som Inredia som då var ett av IDCs projekt.

Hur länge har din utvecklingsresa med IDC pågått och hur har den sett ut? (I stora drag.)

Utvecklingsresa är en passande formulering då jag under fem år pendlat från Göteborg. Kontrastverkan mellan den kreativa industrin i Göteborg med den tillverkande industrin i Skaraborg och kollegorna på Material ConneXion i exempelvis New York har varit enormt utvecklande.

Utan att överdriva har jag lärt mig något nytt varje dag.

Hur har du utvecklats med IDC?

Jag har fått ökad självkännedom och fått chansen att fördjupa min specialkunskap på allt från små tillverkande industriföretag, spännande forskningsinstitut till globala företagsjättar, ofta inom området social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet.

Vad händer nu? Vad är nästa mål på resan?

Jag har arbetat med att jaga teknologier inom material och tillverkningstekniker i tolv år. Samtidigt har mitt driv, förutom hållbarhetsfrågor och cirkulär ekonomi, alltid varit synergierna mellan kreatörsindustrin, den tillverkande industrin och forskningsvärlden. Jag kommer därför starta ett konsultbolag som arbetar med att designa material och hjälpa leverantörer och forskningsinstitut att bli bättre på att arbeta mot större bolag och föreskrivande led så som industridesigner och arkitekter.

Vad tar du med dig från IDC?

Vikten av att lyssna och att kunna kommunicera tydligt. Samt att allt utvecklingsarbete måste börja i social hållbarhet.

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC med säg, tre ord?

Tacksamhet, utveckling och kunskap.

Varmt lycka till! Du kommer alltid att vara en del av IDCs helhet så vi säger ”vi ses” snarare än ”hejdå”.

Anders Breitholtz

 

Vad händer nu?

Anders har bidragit stort till IDCs och Material ConneXions utveckling, med sitt positiva sätt, sitt stora engagemang och sin breda kunskap. Han kommer att finnas tillgänglig på IDC/Material ConneXion till och med sista augusti 2017.

Nästa steg för Material ConneXion

Under hösten kommer sedan vi att ta nästa steg med Material ConneXion genom att flytta in i nya, större och  mer anpassade lokaler inom ramen för ASSAR Industrial Innovation Arena.

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Medarbetare

Lycka till David!

David Åberg gjorde sin sista dag på IDC den 31 augusti 2021. Nu önskar vi honom lycka till med de…

8 september, 2021 — Lästid 4 min

Medarbetare

Vi säger hej och välkommen till fyra nya medarbetare

Nu har vi förstärkt vår kompetens med fyra nya medarbetare som alla, med olika inriktning, jobbar för att stötta industrin…

11 maj, 2022 — Lästid 4 min

Insikter med IDC | Medarbetare

Insikt med IDC: Skaraborgs möjligheter i produktrevolutionen som pågår

Detta är en krönika med reflektioner från rapporten ACCELERATING CHANGE- HOW GLOBAL MEGATRENDS ARE TRANSFORMING EUROPE’S AUTOMOTIVE INDUSTRY ECOSYSTEM, publicerad…

16 juni, 2021 — Lästid 5 min

Medarbetare

Välkommen Gunnar Bäckstrand

Gunnar Bäckstrand jobbar som chef för teamet Tillämpad Innovation på IDC sedan april 2021. I en intervju berättar han om…

14 juni, 2021 — Lästid 6 min