Christian - välkommen till IDC

Vi är glada att kunna hälsa Christian Bergman välkommen till IDC. Han startade sin resa hos oss i början på maj och kommer inrikta sitt arbete mot produkt- och företagsutveckling. Christian kommer nu senast från Skaraborgs kommunalförbund där han jobbade med Colla-projektet. Vi ställde några korta frågor till honom för att höra lite mer om hans bakgrund och hans förväntningar på IDC.

Hur kom du först i kontakt med IDC?

Jag har suttit i närheten av IDC länge i och med att jag jobbat på både på Högskolan i Skövde och på Skaraborgs Kommunalförbund. Jag var kursledare för en kurs i LEAN produktutveckling 2012, då träffade jag Tobias Björck och Johan Svensson från IDC som även de var med och organiserade utbildningen. Det var nog en av de första gångerna jag kom i kontakt med IDC. När sedan Material ConnXion kom till Skövde hade jag mycket kontakt med Anders Breitholtz. Vi ordnade bland annat studiebesök på Material ConneXion för studenterna som läste produktutveckling och industridesign. De fick till exempel leta upp material utifrån funktion istället för att utgå från de traditionella material man redan känner till. Det fick dem att se nya möjligheter och de leddes in i ett annat och nytt tankesätt.

Christian vid några av materialen från Material ConneXion.

Vad lockar dig med IDC?

Det är bredden man får här genom att bland annat träffa de olika företagen. Kopplingen mellan akademi och företag är spännande och möjligheten att få vara med och utveckla verksamheterna. Att kunna stötta i utvecklingen mot hållbar utveckling, det lockar mig också och det känns meningsfullt att kunna vara med på den resan. Mixen och variationen som IDC erbjuder, med både utveckling hos företagen och samtidigt den personlig utveckling som kontakten med företagen ger, den hittar man inte i så många verksamheter.

Vad har du med dig för erfarenheter in till IDC?

Jag ta med mig erfarenheter från Högskolan i Skövde där jag har jobbat i 17 år. Jag har utbildat studenter inom bland annat produktutveckling, design, 3D CAD och Officepaketet. Jag har även jobbat med att ta fram utbildningar och tar med mig det pedagogiska från jobbet från att leda kurser och hålla workshops. Senast nu kommer jag från Skaraborgs kommunalförbund där jag jobbade med Colla-projektet. Vi ville bredda sökningarna till gymnasieutbildningar och få ungdomarna att göra färre stereotypa val till gymnasiet. Det jobbet innebar att vi kopplade ihop framtidens kompetensbehov med arbetsplatsens.

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC?

Det ska bli en spännande resa att möta företag och se hur det är på riktigt, jag har ju mest erfarenheter från utbildningsvärlden. Jag ser fram emot att se all kompetens som finns där ute och få coacha företagen och samtidigt utvecklas själv, det ska bli väldigt lärorikt. Vi får ju även kurser och utbildningar internt vilket är ett bra sätt att vara med i utvecklingen och hålla sig uppdaterad på. Vi får chansen att bredda vår egen kompetens och samtidigt föra det vidare till företagen.

Vad händer nu? När går startskottet och vad är nästa mål på resan?

Nu ska vi få igång verksamheten på Material ConneXion och få till spännande och kreativa mötesrum. Det är kul att få vara med från början och få se miljön växa fram. Jag har även gjort mitt första företagsbesök vilket var kul, för även om jag inte kan branschen fullt ut från början finns möjligheten ändå att kunna stötta med den erfarenhet jag har.

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC (så här långt) med tre ord?

Kreativt – det händer mycket och det finns mycket ambition och vilja att utveckla både det egna arbetssättet och företagens. Och för att det byggs många kreativa miljöer för att skapa samverkan.
Framåt – det är spännande med den framåtanda och det driv som finns här.
Kul – kombinationen med de två första gör att vi har väldigt kul. Det jobb vi gör tillsammans är kul och det är kul att utvecklas.

Varmt välkommen Christian, som en del av IDC !

 

Vill du veta mer?

Hör av dig till Christian direkt om du är nyfiken på att veta mer.

Industriell utvecklare

0500-50 25 27

Christian Bergman

Industriell utvecklare

Här kommer du snart kunna läsa lite mer just denna fantastiska medarbetare. Sidan är under uppbyggnad.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 27

Dela Via