Christian tipsar: Teknik- och industripoddar

Jag hittade en sammanställning av industripoddar som behandlar allt från industrins utmaningar till hur Internet of Things påverkar vår arbetsvardag, jag tror de kan vara en bra start på ledigheten. Det är Lernia som har satt ihop en lista med sex poddar inom industri och teknik. Jag ser personligen fram emot att lyssna in dessa framöver!

T-time

T-time är en podd från Teknikföretagen där de vrider och vänder på aktuella frågor tillsammans med medarbetare och experter. Några guldkorn bland episoderna handlar om jakten på talangerna, artificiell intelligens och industri 4.0.

Teknikens under

Vi lever i en fantastisk tid av ny teknologi och digital utveckling – men vad gör tekniken med oss människor? Hur påverkar och förändrar den våra liv? Det går teknikjournalisten Elin Häggberg in för att undersöka tillsammans med forskare, experter, tänkare och vanliga människor. Podden är ett samarbete med Female Engineer Network som inspirerar och motiverar kvinnliga ingenjörer och jobbar för en jämställd ingenjörsbransch.

Industripodden

I Industripodden berättar de tre civilingenjörerna Louise Wohrne, Maija Bigestans och Elin Li om upplevelser och funderingar från vardagen som ung kvinna i en traditionellt mansdominerad bransch. Tillsammans med sina gäster vill de utmana branschen för att bidra till en mer jämställd industri.

Teknikveckan

En av Sveriges största teknikpoddar som görs av Peter Esse, Thor Lindholm och Marcus Attefors. Här pratas det om Apple, Google, Amazon och alla de andra företagen och deras teknik som påverkar vår vardag.

IoT-podden

IoT-podden ges ut av Ny Teknik och leds av Paulina Modlitba Söderlund och Fredrik Karlsson som undersöker och diskuterar hur bland annat Internet of Things påverkar vår vardag, våra affärer, vårt yrkesliv och vårt samhälle. Avsnitt nummer 3 om framtidens industri kan rekommenderas.

Framtidens industri

Podden Framtidens industri görs av Swerea som är en svensk forskningskoncern för industriell förnyelse och hållbar tillväxt. Här lyfter de aktuella ämnen kring industri och forskning.

Läs mer på Lernias hemsida

Här kan du läsa om fler tips från oss på IDC

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Tips från IDC

IDC tipsar: Ansök om Innovativa Impact Startups

Är ni ett nystartat innovativt aktiebolag vars affärserbjudande syftar till att skapa mätbara positiva effekter på någon av de globala…

30 maj, 2022 — Lästid 1 min

Information | Projekt

Boka tid och testa dina produkter i ASSAR Lab

ASSAR Lab möjliggör samverkan och kunskapsuppbyggnad kring viktiga teknikområden för framtiden. Här samverkar små och stora teknik- och industribolag med…

27 september, 2022 — Lästid 3 min

Projekt

Kick Out för hållbar interiör

Deltagare i projektet Hållbar Interiör har träffats i Konstakademiens lokaler i centrala Stockholm som andas samma mentalitet som projektet står för…

26 september, 2022 — Lästid 2 min

Projekt

Vad innebär cirkulär ekonomi för dig?

Satsningen Kickstart cirkulär ekonomi erbjuder företag möjligheten att utforska vad cirkulär ekonomi för en hållbar omställning innebär i den egna…

22 september, 2022 — Lästid 2 min