Christian tipsar: Starta hösten med teknik- och industripoddar

Hösten smyger sig på och det är dags att komma in i gängorna igen. Jag hittade en sammanställning av industripoddar som behandlar allt från industrins utmaningar till hur Internet of Things påverkar vår arbetsvardag, jag tror de kan vara en bra start på hösten. Det är Lernia som har satt ihop en lista med sex poddar inom industri och teknik. Jag ser personligen fram emot att lyssna in dessa under hösten!

T-time

T-time är en podd från Teknikföretagen där de vrider och vänder på aktuella frågor tillsammans med medarbetare och experter. Några guldkorn bland episoderna handlar om jakten på talangerna, artificiell intelligens och industri 4.0.

Teknikens under

Vi lever i en fantastisk tid av ny teknologi och digital utveckling – men vad gör tekniken med oss människor? Hur påverkar och förändrar den våra liv? Det går teknikjournalisten Elin Häggberg in för att undersöka tillsammans med forskare, experter, tänkare och vanliga människor. Podden är ett samarbete med Female Engineer Network som inspirerar och motiverar kvinnliga ingenjörer och jobbar för en jämställd ingenjörsbransch.

Industripodden

I Industripodden berättar de tre civilingenjörerna Louise Wohrne, Maija Bigestans och Elin Li om upplevelser och funderingar från vardagen som ung kvinna i en traditionellt mansdominerad bransch. Tillsammans med sina gäster vill de utmana branschen för att bidra till en mer jämställd industri.

Teknikveckan

En av Sveriges största teknikpoddar som görs av Peter Esse, Thor Lindholm och Marcus Attefors. Här pratas det om Apple, Google, Amazon och alla de andra företagen och deras teknik som påverkar vår vardag.

IoT-podden

IoT-podden ges ut av Ny Teknik och leds av Paulina Modlitba Söderlund och Fredrik Karlsson som undersöker och diskuterar hur bland annat Internet of Things påverkar vår vardag, våra affärer, vårt yrkesliv och vårt samhälle. Avsnitt nummer 3 om framtidens industri kan rekommenderas.

Framtidens industri

Podden Framtidens industri görs av Swerea som är en svensk forskningskoncern för industriell förnyelse och hållbar tillväxt. Här lyfter de aktuella ämnen kring industri och forskning.

Läs mer på Lernias hemsida

Här kan du läsa om fler tips från oss på IDC

Hör gärna av dig om du vill veta mer!

Industrial developer

0500-50 25 27

Christian Bergman

Industrial developer

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 27

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar
Kartåsens industriområde

Information | Tips från IDC

Projekt kring industriell och urban symbios - industriföretag för hållbarhet

Lidköpings kommun driver ett projekt med målet att öka kunskapen om industriell och urban symbios (IUS), bidra till utveckling och…

26 februari, 2020 — Lästid 8 min

Medarbetare | Projekt

Thomas berättar om sin resa med IDC

Thomas Nilsson har varit VD för IDC sedan starten 2007. Det var ett känslosamt månadsmöte när han berättade att det…

3 april, 2020 — Lästid 18 min

Information | Tips från IDC

Aktuella insatser och behov med anledning av Covid-19

Senast uppdaterad 2020-04-03. Med anledning av viruset Covid-19 (Coronaviruset) är det viktigt att vi alla hjälps åt att vidta åtgärder…

2 april, 2020 — Lästid 4 min

Information | Medarbetare

Så kan din kommun jobba mer cirkulärt

Det senaste numret av tidningen ”Kommunal ekonomi” har tema cirkulär ekonomi och reder ut många av begreppen inom cirkulär ekonomi…

2 april, 2020 — Lästid 6 min