Aktuella insatser och behov med anledning av Covid-19

Senast uppdaterad 2020-05-22.

Här har vi samlat information och länkar relevanta för den tillverkande industrin i Skaraborg.


FINANSIERINGSSTÖD

Sök affärsutvecklingscheckar för lokala samverkansprojekt med anledning av Covid-19

Stödet riktar sig till företag med nya skalbara lösningar som kan möta lokala utmaningar i pandemins spår. Ansökan bedöms utifrån potential till både samhällsnytta och affärsnytta och behovet av lösningen ska ha uppstått i krisen och vara verifierat av behovsägare.

Stödet är för företag som faller inom ramen för små och medelstora företag (SME). Stödet är på maximalt 150 000 kronor och får användas för att täcka högst 90 procent av kostnaderna. Finansieringen får användas till utvecklingskostnader i framtagandet av den nya lösningen. Löner är inte stödbara.

Läs mer om affärsutvecklingscheckar här


stöd att ställa om och i personalfrågor


BEHOV OCH MÖJLIGHETER

Har du information du vill dela på den här sidan, behov eller erbjudandet som relaterar till den senaste tidens utveckling med Covid-19 (Coronaviruset), maila till .


KOMPETENSUTVECKLA PERSONAL under arbetsbefriad tid

Tillväxtverket ställer sig positivt till arbete med kompetensutveckling under arbetsbefriad tid, då näringslivets kompetensförsörjning är en avgörande tillväxtfråga på lång sikt.

Ersättning för korttidsarbete betalas ut under förutsättning att tiden inte betraktas som arbetstid. De lokala parterna har möjlighet att komma överens om att det ska ske kompetensutveckling under korttidsarbetet. Möjligheten finns att t.ex anordna interna eller externa utbildningar, gå bredvid en kollega eller genomföra kompetensvalidering.

Läs mer här


övrig information med anledning av covid-19

För dig som företagare i Skaraborg finns även mycket lokalt relevant information att hämta via respektive kommuns hemsidor. Även bankerna har mycket relevant information att ge i relation till situationen med Covid-19 och effekterna av den.


så undviker du smittspridning

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information

Vilket företag tycker du ska vinna Industripriset Skaraborg 2020?

Ta chansen att påverka vilket företag som vinner Industripriset Skaraborg 2020. Priset går till ett tillverkande företag i Skaraborg som…

12 maj, 2020 — Lästid 1 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Kurser för yrkesverksamma inom industrin

För att kunna följa med i den globala industriutvecklingen krävs välutbildade medarbetare och tillgång till rätt kompetens. Det bedrivs mycket…

20 maj, 2020 — Lästid 3 min

Covid-19 | Tips från IDC

IDC tipsar: Juridikhjälpen Covid-19 via Västsvenska Handelskammaren

Har du en juridisk fråga kopplat till regeringens stödpaket? Just nu erbjuder Västsvenska Handelskammaren tillsammans med sitt jurist- och revisionsnätverk…

15 maj, 2020 — Lästid 1 min

IDCs erbjudande | Tips från IDC

Tre tydliga trender just nu - IDC omvärldsspanar

I samverkan med Kairos Future kommer vi på IDC löpande erbjuda omvärldsspaningar med fokus på trender som påverkar svensk industri…

27 april, 2020 — Lästid 6 min