Ansök om 700 000 kronor till forskning och utveckling

Den 1 augusti öppnar höstens ansökningsomgång av FoU-kortet Avancerat, Västra Götalandsregionens forskningsprogram för små och medelstora företag. Finansieringen är en lösning för att finansiera utvecklingsarbete. Max beloppet för FoU-kortet Avancerat är nu 700 000 kr. FoU-kort Bas är som vanlig löpande under året, max beloppet på Bas-korten är 50 000 kr.

Växa genom forskning och utveckling

Västra Götalandsregionen ger med programmet “Forskning och utveckling i små och medelstora företag “ekonomiskt stöd till små och medelstora företag för att stärka företagets förmåga att utveckla varor, tjänster och processer med hjälp av forsknings- och utvecklingsinsatser (FoU). Det övergripande målet är att ny kunskap genereras och att stärka företagets konkurrenskraft.

FoU-kort Avancerat

FoU-kort Avancerat ska bidra till specifika forsknings- och utvecklings projekt. Resultatet ska ge tydliga konkurrensfördelar till exempel i form av utveckling av ny kunskap, förbättrad pris/prestanda i förhållande till konkurrenter, stärkta immateriella tillgångar eller lägre tillverkningskostnad. Upp till 700 000 kr i FoU-stöd kan lämnas. Företaget måste visa att projektet syftar till att främja utveckling av nya eller bättre tjänster, varor eller processer genom att med forskningskompetens ta fram:

  • Ny kunskap
  • Ny information
  • Nya erfarenheter

Ansökningar tas emot mellan den 1 augusti 2019 till 2 oktober 2019. Besked om vilka som beviljas finansiering meddelas tidigast i december 2019.

FoU-kort Bas

FoU-kort Bas ska i första hand användas för att utifrån specifika marknadsbehov identifiera och definiera vilka FoU-insatser företaget behöver för att utveckla ny hållbar kunskap, vilka ska kunna omsättas i företagens verksamheter. Dessa insatser kan avse såväl varor, tjänster som processer. Ansökningar till FoU-kort Bas kan skickas in löpande under året, utlysningsperioden gäller alltså inte för FoU-kort Bas. Upp till 50 000 kr i FoU-stöd kan lämnas.

Läs mer om FoU-kortet

Folder om FoU-kortet

IDC kan stötta i finansieringsansökan

 

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

IDCs erbjudande | Nätverk

Nätverk med fokus på framtidens drivlinor

I våra nätverk får du möjlighet att träffa personer med liknande yrken för erfarenhetsutbyte och utveckling. Det nyaste av våra…

16 januari, 2024 — Lästid 2 min

Information | Projekt

Forma framtiden i ASSAR Circular Labs

Nu finns det möjlighet för företag som tagit kliv i frågan om cirkulär omställning att ta plats i arenan ASSAR…

18 december, 2023 — Lästid 3 min

IDCs erbjudande | Information

Säkra din plats i IUC montern på Elmia Subcontractor 2024!

Elmia Subcontractor är norra Europas största underleverantörsmässa och mötesplatsen för företagen inom tillverkande industrin, deras kunder och leverantörer. Här finner…

26 mars, 2024 — Lästid 3 min

Information | Projekt

Additiv tillverkning | 3D Action 2.0 vägleder och möjliggör

Nu finns nya möjligheter att öka sin medvetenhet och kunskap för en hållbar och effektiv tillverkningsprocess. Nyligen startade projektet 3D-Action…

22 mars, 2024 — Lästid 2 min