Kompetensutveckling

IDC erbjuder delägarföretag möjligheter till kompetensutveckling genom både utbildningar, Fokusträffar, Temadagar och flera olika typer av seminarium och workshops. Vi jobbar med långsiktigt lärande och utveckling som ledord när vi planerar vår kompetensutveckling för den tillverkande industrin.

Vi driver flera nätverk och arrangerar seminarier, temadagar, fokusträffar och workshops. Vi erbjuder utbildningar anpassade för industrin i samverkan med Högskolan i Skövde och våra delägare erbjuds reducerat pris på mer än 250 diplomerade digitala utbildningar via Diploma utbildningar och ledarskapsutbildningar som hålls av IBLÅ Utveckling.

På vår hemsida publicerar vi löpande nyheter om industrins utveckling lokalt och i regionen och vi sätter även stort värde i att tipsa om aktiviteter, omvärldsspaningar och insatser som är relevanta för industrin, arrangerade av oss eller av andra.

Se aktuella utbildningar och event

Utbildningar

Vi koordinerar utbildningar i samverkan med Högskolan i Skövde och med andra aktörer. Exempel på områden våra utbildningar är ledarskapsutbildningar, LEAN filosofi, metoder och verktyg inom LEAN, systematiskt arbetsmiljöarbete, diskrimineringslagen och material.

Fokusträffar

Vår inriktning är att allt vi erbjuder på våra Fokusträffar ska ha sin grund i våra delägarföretags behov. I nuläget erbjuder vi Fokusträffar inom affärssystem, försäljning och ledarskap/medarbetarskap. Våra Fokusträffar är kostnadsfria och målgrupp är tillverkande industri i Skaraborg. Varje Fokusträff avslutas med en utvärdering där önskningar, behov och idéer för nästa träff fångas upp och får vara styrande i planeringen.

Temadagar

Under våra temadagar djupdyker vi i ett ämne på en mer detaljerad nivå. Temadagarnas innehåll är inte återkommande som Fokusträffarnas, innehållet byts för varje gång. Exempel på temadagar vi haft är LEAN i praktiken, affärsutveckling, förändringsledning, finansiering, energirådgivning, ISO-certifiering och 3D-printing.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Elin eller Lisa om du vill veta mer om våra utbildningar och event.

Projektstöd/administratör

0500-50 25 05

Elin Overgaard

Projektstöd/administratör

Jag började på IDC den 4 december 2017 och jobbar som utbildningskoordinator/upphandlare samt administrativt stöd . Innan jobbade jag på  Bilia där jag bland annat beställde Volvo- och Renaultbilar för brinnande livet. Dessförinnan  jobbade  jag många år på Volvo Cars här i Skövde.  Jag har väldigt roliga, varierande och samtidigt utmanande arbetsuppgifter. Det känns fantastiskt att kunna vara med att hjälpa sin hembygd. Vi är ett härlig gäng kollegor på IDC som tillsammans stärker industrin i Skaraborg i sin konkurrenskraft, så att de kan få finnas kvar.

Till fotot tog jag med mig min ridhjälm. Jag har sysslat med hästar så länge jag kan minnas och det något som ligger mig extra varmt om hjärtat. Min fritid tillbringar jag gärna med min underbara familj och vänner eller är ute och reser.  Jag lägger mycket tid ute i skog och mark och älskar att plocka svamp och promenera. Önskan om tid i stallet finns såklart alltid, men i dagsläget är det annat som får större fokus, som till exempel mina barns aktiviteter. Jag vill självklart vara med och följa dem i deras utveckling.

 

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 05

Kommunikations- och marknadsansvarig

0500-50 25 02

Lisa Stridh

Kommunikations- och marknadsansvarig

Jag började jobba på IDC i oktober 2016. Då startade vi en verklig resa när det gäller vår kommunikation. Vi tog fram en ny grafisk profil, en ny hemsida och ett helt nytt sätt att kommunicera. Jag jobbar som kommunikationsansvarig och ledde arbetet, men det var verkligen ett jobb vi gjorde tillsammans – något av det roligaste jag gjort jobbmässigt. Nu jobbar vi med att driva kommunikationen i dessa kanaler och jag jobbar även med att planera event och driva vår Marknadsgrupp.

Jag har alltid drivit utveckling där jag jobbat, som kommunikationsansvarig på företag inom näringslivet. Och att då komma till IDC var en riktig fullträff! Här jobbar vi med utveckling bokstavligt talat varje dag, på alla nivåer och inom alla områden. Vi gör det dessutom tillsammans, vilket är otroligt lärorikt och roligt.

På min personliga bild har jag med en kortlek, den har flera betydelser. Dels var mitt första jobb efter min universitetsexamen på ett företag som jobbade med att producera kortlekar med foton i. Där var jag ensam anställd och hade alla roller och lärde mig massor. Dels tycker jag mycket om att spela kort och även att lyssna på Lars Winnerbäck som inte sällan sjunger om ”Hjärter dam” som jag frontat på bilden.

När jag inte jobbar är det familjen som gäller!

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 02