Kompetensutveckling

IDC erbjuder delägarföretag möjligheter till kompetensutveckling genom både utbildningar, Fokusträffar, Temadagar och Inspirationsseminarium. Vi jobbar med långsiktigt lärande och utveckling som ledord när vi planerar vår kompetensutveckling för den tillverkande industrin.

Nedan kan du läsa mer om våra olika typer av event. Dessutom tipsar vi om utbildningar och event arrangerade av andra, men som kan vara till nytta och inspiration för människorna i våra delägarföretag.

Gå till aktuella utbildningar och event

Utbildningar

Vi koordinerar utbildningar i samverkan med Högskolan i Skövde och med andra aktörer. Exempel på områden våra utbildningar är ledarskapsutbildningar, LEAN filosofi, metoder och verktyg inom LEAN, systematiskt arbetsmiljöarbete, diskrimineringslagen och material.

Fokusträffar

Vår inriktning är att allt vi erbjuder på våra Fokusträffar ska ha sin grund i våra delägarföretags behov. I nuläget erbjuder vi Fokusträffar inom affärssystem, försäljning och ledarskap/medarbetarskap. Våra Fokusträffar är kostnadsfria och målgrupp är tillverkande industri i Skaraborg. Varje Fokusträff innehåller en informerande/utbildande del på ca två timmar och en nätverkande/workshopande del mellan deltagare, föredragshållare och medarbetare på IDC. Varje Fokusträff avslutas med en utvärdering där önskningar, behov och idéer för nästa träff fångas upp och får vara styrande i planeringen.

Temadagar

Under våra temadagar djupdyker vi i ett ämne på en mer detaljerad nivå. Temadagarnas innehåll är inte återkommande som Fokusträffarnas, innehållet byts för varje gång. Exempel på temadagar vi haft är LEAN i praktiken, affärsutveckling, förändringsledning, finansiering, energirådgivning, ISO-certifiering och 3D-printing.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Marie eller Lisa om du vill veta mer om vår kompetensutveckling.

Kommunikations- och marknadsansvarig

0500-50 25 02

Lisa Stridh

Kommunikations- och marknadsansvarig

Jag började jobba på IDC i oktober 2016. Då startade vi en verklig resa när det gäller vår kommunikation. Vi tog fram en ny grafisk profil, en ny hemsida och ett helt nytt sätt att kommunicera. Jag jobbar som kommunikationsansvarig och ledde arbetet, men det var verkligen ett jobb vi gjorde tillsammans – något av det roligaste jag gjort jobbmässigt. Nu jobbar vi med att driva kommunikationen i dessa kanaler och jag jobbar även med att planera event och driva vår Marknadsgrupp.

Jag har alltid drivit utveckling där jag jobbat, som kommunikationsansvarig på företag inom näringslivet. Och att då komma till IDC var en riktig fullträff! Här jobbar vi med utveckling bokstavligt talat varje dag, på alla nivåer och inom alla områden. Vi gör det dessutom tillsammans, vilket är otroligt lärorikt och roligt.

På min personliga bild har jag med en kortlek, den har flera betydelser. Dels var mitt första jobb efter min universitetsexamen på ett företag som jobbade med att producera kortlekar med foton i. Där var jag ensam anställd och hade alla roller och lärde mig massor. Dels tycker jag mycket om att spela kort och även att lyssna på Lars Winnerbäck som inte sällan sjunger om ”Hjärter dam” som jag frontat på bilden.

När jag inte jobbar är det familjen som gäller!

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 02

Industriell utvecklare

0500-50 25 21

Marie Hult

Industriell utvecklare

Sedan augusti 2013 har jag varit anställd som säljresurs här på IDC och främst jobbat med kundkontakt för IDC och Material ConneXion. Men jag har även hand om prospekt, event och seminarier, jag är nog lite allt i allo .

Det är en fantastisk känsla att få vara med och coacha människor och se dem lyfta. Att fånga upp företagens behov och få dem att själva se och ombesörja dem. Det gör det extra roligt att gå till jobbet.

Min lediga tid spenderar jag gärna med familj och vänner. Vi umgås, lagar och äter god mat serverad med ädla drycker. För mig är det även avkoppling att komma ut i skogen och som hundägare har jag en jättebra anledning att göra det ofta.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 21